Αθωώθηκε ο αντιφασίστας Χρήστος Μπακαλάκης

bakalakis_dikh(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 11/06/2015)

Τέλος έλαβε η δικαστική ομηρεία του αντιφασίστα Χρήστου Μπακαλάκη, ο οποίος αθωώθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο εδώλιο του οποίου είχε οδηγηθεί μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην Πέλλα, Ιωάννης Σαχινίδης, μήνυσε τον Χρ. Μπακαλάκη με την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για μια κροτίδα που πέταξε σε κενό χώρο σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους Χρυσαυγίτες Ι. Σαχινίδη και Θ. Χλωρίδη, αποτρέποντας πιθανή χειροδικία από μέρους τους εναντίον του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Χρήστου Σίσκου και των άλλων παρευρισκομένων, στις 14/9/2012, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των θυμάτων της σφαγής των Γιαννιτσών από τα ναζιστικά στρατεύματα και τα τάγματα ασφαλείας το 1944.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Μπακαλάκης είχε διωχθεί αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία για την ίδια υπόθεση και με την ίδια κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης – όχι κατά των Χρυσαυγιτών αλλά κατά των επισήμων – και αθωώθηκε αμετάκλητα στο εφετείο, αφού το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ρίψη είχε γίνει σε κενό χώρο, ότι δεν απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε προσώπου και ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση. Ομως η αρμόδια εισαγγελέας δεν εισήγαγε τη χρυσαυγίτικη μήνυση να συνεκδικαστεί με την αυτεπάγγελτη δίωξη και δύο χρόνια μετά άσκησε νέα δίωξη με την ίδια κατηγορία, παραβλέποντας την αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.

Με αυτά τα δεδομένα η εισαγγελική πρόταση ήταν αθώωση «λόγω πολλών αμφιβολιών», η οποία έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο.

Η «Εφ.Συν.» έχει δημοσιεύσει αναλυτικά την υπόθεση, καθώς επίσης και φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη δράση των δύο Χρυσαυγιτών.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.