Χρυσαυγίτης γυμναστής κατηγορείται για παιδεραστία

herakleion_paiderastis[Αναδημοσιεύουμε δύο κείμενα σχετικά με την εξέλιξη της δίκης με κατηγορούμενο τον χρυσαυγίτη Πετράκη της Ιεράπετρας για παιδεραστία. Η συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια δεν έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της Χρυσής Αυγής: κι αυτό γιατί, ό,τι και να λένε οι φασίστες, οι υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής αφορούν εγκληματικές πράξεις των μελών της κατά τη διάρκεια της δράσης της οργάνωσης και καθοδηγημένες από την ίδια. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ενδεικτική για το ποιόν όσων συσπειρώθηκαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Πετράκης είναι ο ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της ΧΑ. Κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στους Πακιστανούς εργάτες στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας.]

(Κείμενο: Μάριος Διονέλλης, ΕφΣυν, 16/05/2015)

Με δάκρυα στα μάτια και ξεσπώντας αρκετές φορές σε λυγμούς περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έζησε η νεαρή γυναίκα από την Ιεράπετρα ως έφηβη στα χέρια του γυμναστή της. Στο εδώλιο κάθεται ένας 54χρονος σήμερα γυμναστής, ήδη πρωτόδικα καταδικασμένος για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών και επίσης κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Η μαραθώνια, σχεδόν 5ωρη, κατάθεση της νεαρής γυναίκας ήταν συγκλονιστική, καθώς είπε πως η αγάπη της για τον αθλητισμό ήταν αυτή που κυριολεκτικά την κατέστρεψε από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια του συγκεκριμένου προπονητή στίβου στα 13 της χρόνια.

Περιέγραψε τον τρόπο σκληραγώγησης που ο ίδιος επέβαλλε στους αθλητές του, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά ακόμα και στην προσωπική τους ζωή. Για την προσωπική της περιπέτεια είπε πως άρχισε όταν μια μέρα τής ζήτησε να πάει μεσημέρι στο στάδιο όπου γινόταν η προπόνηση, και ενώ εκείνη βρισκόταν γυμνή στα αποδυτήρια, αυτός μπήκε μέσα, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε παρά φύση.

Οπως είπε η ίδια, ο γυμναστής τής έλεγε πως αυτή ήταν μια φυσιολογική διαδικασία, μια μέθοδος «ντόπινγκ» που φέρνει κοντά προπονητή και αθλητή και ταυτόχρονα αυξάνει τις ορμόνες του αθλητή για να έχει καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα, όπως είπε, την είχε απειλήσει να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί αυτό θα είχε επιπτώσεις στην εξέλιξή της στην ομάδα αλλά και στην οικογένειά της και την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας.

«Ηταν σχέση», λέει ο ίδιος

Συνολικά η «σχέση» προπονητή και αθλήτριας κράτησε 4 χρόνια, από τα 13 έως τα 17 της, και αυτός είναι και ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ότι δηλαδή υπήρχε αμοιβαία έλξη και ερωτική σχέση για όλο αυτό το διάστημα και πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συγκατάθεσή της. Μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και κατάθεση της νεαρής γυναίκας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο απ’ όπου πέρασε ο εκπαιδευτικός, με την οποία η ίδια τον υπερασπίστηκε.

Οπως λέει σήμερα η 28χρονη γυναίκα, η κατάθεση εκείνη είχε γίνει υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης, ενώ κομβικό σημείο που την έκανε να σπάσει τη σιωπή της ήταν η αποκάλυψη δύο παρόμοιων περιπτώσεων παιδεραστών-εκπαιδευτικών στην Κρήτη, εκείνης του Ν. Σειραγάκη στο Ρέθυμνο και ακόμα ενός εκπαιδευτικού ο οποίος πρόσφατα αυτοκτόνησε. Αντικείμενο της δίκης είναι η περίοδος των 13 έως 14 χρόνων της κοπέλας, καθώς για το μετέπειτα διάστημα (14-17) ο κατηγορούμενος έχει απαλλαγεί από την κατηγορία της παιδεραστίας με σχετικό βούλευμα και με βασικό στοιχείο εκείνη την απαλλακτική κατάθεση της κοπέλας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την Τετάρτη 27 Μαΐου, καθώς αναμένεται να καταθέσουν ακόμα 26 μάρτυρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο 54χρονος γυμναστής πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας και άσκησε έφεση.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η σύντομη θητεία του ως συμβούλου στο γραφείο του κουμπάρου του, βουλευτή Λασιθίου και σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ από το 2012 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου μετά από καταγγελίες πως ως διευθυντής του νυχτερινού Λυκείου της Ιεράπετρας έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής την ώρα του μαθήματος.

———————————–

(Κείμενο: Μάριος Διονέλλης, ΕφΣυν, 06/06/2015)

Με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του χρυσαυγίτη-γυμναστή από την Ιεράπετρα συνεχίζεται η δίκη του για την κατηγορία του βιασμού αθλήτριάς του, η οποία βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει, έστω και έπειτα από αρκετά χρόνια.

Μετά τη μαραθώνια κατάθεση ψυχής από την ίδια την παθούσα, στο βήμα των μαρτύρων ανέβηκε και μία εκ των ψυχολόγων που παρακολουθούν μέχρι σήμερα την κοπέλα, αποκαλύπτοντας πως η ίδια γνωρίζει τουλάχιστον 13 περιπτώσεις κοριτσιών που πέρασαν από τα χέρια του προπονητή και πάνω στις οποίες είχε ασελγήσει ή τις είχε κακοποιήσει.

Προφανώς για αυτές τις περιπτώσεις δεν θα μάθουμε ποτέ, κατέθεσε η ίδια, αφού για τη μικρή κοινωνία της Ιεράπετρας είναι πολύ βαρύ το στίγμα που φέρει όποια γυναίκα καταγγείλει κάτι παρόμοιο. «Μία από τις κοπέλες δέχεται πίεση από τον σύζυγό της να μην καταγγείλει τίποτα, μίας άλλης ο πατέρας πέρασε έμφραγμα και μια τρίτη αντιμετωπίζει σήμερα επιλόχειο κατάθλιψη και έχει αποφασίσει να αφήσει την ιστορία αυτή στο παρελθόν», είπε μεταξύ άλλων στην αίθουσα του δικαστηρίου η ψυχολόγος.

Τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» στις 6 και 16 Μαΐου 2015Τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» στις 6 και 16 Μαΐου 2015.

Αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία ακόμα μίας πρώην αθλήτριας, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε δεχτεί αφόρητες πιέσεις από τον προπονητή της, όταν ήταν 14 ετών. Περιέγραψε πώς επιδίωκε συνέχεια να είναι μόνος μαζί της, κάτι που εκείνη απέφευγε. Οτι την ακολουθούσε ακόμα και στο σχολείο και της έκανε σκηνή, αν την έβλεπε να μιλά με αγόρια συμμαθητές της, ακόμα και ότι της είχε βάλει «κοριό» στο δωμάτιό της όταν είχαν πάει σε κάποια αθλητική αποστολή μαζί με συναθλητές της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η σύζυγος του γυμναστή, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή. Η ίδια απέδωσε σε πολιτικά κίνητρα τις «συκοφαντίες» κατά του άντρα της, ενώ για τη σχέση του με την καταγγέλλουσα αθλήτρια είπε πως δεν ήταν βιασμός αλλά ερωτική σχέση, πως η παθούσα ήταν πολύ ερωτευμένη με τον σύζυγό της, τον οποίο η ίδια έχει πλέον συγχωρέσει για χάρη των παιδιών της.

– Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου θα συνεχιστεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ενώ ο κατηγορούμενος δικάζεται και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

One thought on “Χρυσαυγίτης γυμναστής κατηγορείται για παιδεραστία

  1. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.