Εισαγγελική πρόταση: Ανοίγει δρόμο για την παρέμβαση της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης

xrysi_avgi_diki_2Με τη σημερινή της πρόταση, η εισαγγελέας ανταποκρίνεται εν μέρει στην απαίτηση της πολιτικής αγωγής να παραστεί όχι μόνον για τις επιμέρους κακουργηματικές πράξεις (ανθρωποκτονία Φύσσα, απόπειρες ανθρωποκτονίας Αιγύπτιου αλιεργάτη και μελών του ΠΑΜΕ), αλλά και για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (άρθρο 187ΠΚ).

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας προτείνει να παραστούν ως πολιτικώς ενάγοντες:

α. η οικογένεια Φύσσα σε βάρος 18 κατηγορουμένων (Γ. Ρουπακιά, Ι. Καζαντζόγλου, Ι. Άγγου, Αν. Αναδιώτη, Γ. Δήμου, Ελπ. Καλαρίτη, Ι. Κομιανού, Κ. Κορκοβίλη, Αν. Μιχάλαρου, Γ. Πατέλη, Στ. Σαντοριναίου, Γ. Σκάλκου, Γ. Σταμπέλου, Γ. Τσακανίκα, Λ. Τσαλίκη, Αθ. Τσορβά, Ν. Τσορβά, Αρ. Χρυσαφίτη) τόσο για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα όσο και για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Γ. Πατέλης κατηγορείται και για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

β. τα μέλη του ΠΑΜΕ σε βάρος 4 κατηγορουμένων (Αν. Πανταζή, Ι. Καστρινού, Χ. Χατζηδάκη, Κυρ. Αντωνακόπουλου) τόσο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Αν. Πανταζής κατηγορείται και για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

γ. ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Αμπουζίντ Εμπάρακ σε βάρος 5 κατηγορουμένων (Αν Πανταζή, Θ. Μαρία, Μ. Ευγενικού, Δ. Αγριόγιαννη, Κων. Παπαδόπουλου) τόσο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του όσο και για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Αν. Πανταζής κατηγορείται και για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Επίσης, ως πολιτικώς ενάγοντες, σύμφωνα με την εισαγγελέα, μπορούν να παραστούν ένας Αιγύπτιος αλιεργάτης και ένα μέλος του ΠΑΜΕ, μόνον όμως για τις φθορές της ιδιοκτησίας τους που έλαβαν χώρα κατα τη διάρκεια των ως άνω επιθέσεων.

Για όσους κατηγορούνται μόνον για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης του άρθρου 187, η εισαγγελέας προτείνει την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου επί της εισαγγελικής προτάσεως αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση, μετά τις τοποθετήσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.