Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών για τη δίκη των νεοναζί Σιώη-Ηλιάδη

sioisΑναδημοσιεύουμε ανακοίνωση-κάλεσμα της τοπικής επιτροπής Σερρών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δίκη των νεοναζί Σιώη (φωτό) και Ηλιάδη που επιτέθηκαν τον Οκτώβρη του 2012 σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το δικαστήριο είναι προγραμματισμένο, κατόπιν αναβολής, για τις 4/03/2015.

“Ένα μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, και την σαφή λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων, διαπιστώνεται η μετάβαση από τις προεκλογικές «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ στα μετεκλογικά «χαστούκια» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από το σκίσιμο των μνημονίων και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με έναν νόμο, στην διαπραγμάτευση για την παράταση της δανειακής σύμβασης δηλ. του μνημονίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο με νέο όνομα μετά το πέρας της τετράμηνης παράτασης.

Με την επιλογή Παυλόπουλου ως πρώτου πολίτη της χώρας, του ενορχηστρωτή του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς της κυβέρνησης Καραμανλή, υπουργό της «κυβέρνησης των δολοφόνων» του Δεκέμβρη του ‘08 , ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην κεντροδεξιά αφήνοντας περιθώρια για πολιτικές «συναλλαγές» ή και μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες. Ταυτόχρονα υποδεικνύει  την εσωτερική εθνική συναίνεση που απαιτείται, για να ακολουθήσει ο πλήρης  συμβιβασμός με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην αναγνώριση του χρέους και την πλήρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της. Πρόκειται για ευθεία σύγκρουση με τον πόθο, τις προσδοκίες και τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος και του λαού για τερματισμό της λιτότητας και έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια για ρήξη και όχι υποταγή με τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Όμως αυτή την αριστερά εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την αριστερά της υποταγής, της συνθηκολόγησης, της εθνικής συναίνεσης.

Όσο οι αδιέξοδες πολιτικές υποταγής διαιωνίζονται και εφαρμόζονται νομοτελειακά μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των «θεσμών»  ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ εξαθλιώνοντας και φτωχοποιώντας το λαό,  τόσο θα εκτρέφουν την σκύλα του φασισμού και θα τροφοδοτούν την Χρυσή Αυγή με αγανακτισμένους ψηφοφόρους. Παρά την κάμψη της Χρυσής Αυγής σε επίπεδο εκλογικού αποτελέσματος φαίνεται όχι μόνο να παγιώνει μια σημαντική εκλογική διείσδυση σε φτωχά και περιθωριοποιημένα νοικοκυριά και σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες αλλά και να αναλαμβάνει εκ νέου δράση με την εμφάνιση «ταγμάτων εφόδου» σε εντεταλμένη αποστολή. Μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση, ναζιστικές ομάδες κάνουν επιθέσεις και ξυλοκοπούν βάναυσα μετανάστες, σε Καλύβια, Ομόνοια και Ρόδο ενώ δεν διστάζουν να αμαυρώσουν την μνήμη του Παύλου Φύσσα, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι. Πατώντας πάνω στην λαϊκή δυσαρέσκεια προσπαθούν να μονοπωλήσουν ως δήθεν αντιμνημονιακή δύναμη με δήθεν αντισυστημικό προφίλ, και ταυτόχρονα να εμφανιστούν ως θύματα και πολιτικώς διωκόμενοι από ένα σύστημα εξουσίας το οποίο υποτίθεται ότι αμφισβητούν. Το δηλητήριο του φασισμού έχει ποτίσει βαθιά την κοινωνία. Το μέτωπο παραμένει ανοικτό.

Τον Οκτώβρη του 2012 τάγμα εφόδου που στελεχωνόταν από μέλη της ναζί-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τ.ο. Σερρών, με επικεφαλής τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Ν. Σιώη, ξυλοκοπούν και τραυματίζουν σοβαρά σύντροφό μας. Με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας  και μετά από δύο αναβολές -για τον ίδιο λόγο- που κατάφεραν και πήραν οι δύο κατηγορούμενοι Σιώης και Ηλιάδης, η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου στις 4/3/2015.

Η απαίτηση για την καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών τόσο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, όσο και των κατηγορούμενων των 32 υποθέσεων που κατάθεσε ο Δένδιας στον Άρειο Πάγο, πρέπει πρώτα και κύρια να εκφραστεί σε μαζικό επίπεδο από το λαϊκό κίνημα. Με όρους μετωπικούς και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό απομόνωσης και τσακίσματος κάθε φασιστικής αντίληψης. Η κοινή μετωπική δράση και ένα ευρύ αντιφασιστικό κίνημα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για τη δικαστική καταδίκη των ναζιστών. Όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, κάνουν καθήκον τους τον αντιφασιστικό αγώνα με δυναμική παρουσία και παρέμβαση για να ξεριζώσουν οριστικά κάθε φασιστικό καρκίνωμα από τις γειτονιές των πόλεων αλλά και της υπαίθρου.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΣΙΩΗ – ΗΛΙΑΔΗ!

ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 9:00 π.μ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.