Αναβολή δίκης για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες

Την 19/2/2014 επρόκειτο να εκδικαστεί εκ νέου – λόγω αίτησης αναβολής που υπέβαλαν και πήραν οι κατηγορούμενοι κατά την πρώτη εκδίκαση την 11/9/13 – από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση ξυλοδαρμού μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε εκ νέου – μετά από αίτημα των κατηγορουμένων – για τις 8/10/2014.

Κατηγορούμενοι είναι στελέχη της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες εκ των οποίων ο «παραιτηθείς» βουλευτής, νυν υπάλληλος της Βουλής (πλέον σε αργία) και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νικήτας Σιώης, με τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

sioisΗ επίθεση συνέβη στις 03/10/2012, οπότε, σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μέλη της Χρυσής Αυγής συντεταγμένα σε παραστρατιωτικό τμήμα, επιτέθηκαν στον σύντροφο με ρόπαλα και χημικά σπρέι, όταν εξέφρασε την δυσφορία του, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το καφέ-φοιτητικό στέκι μπροστά από το οποίο είχαν σταθεί προκλητικά, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης της.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός όπου οι κατηγορούμενοι έτυχε να ανήκουν στην Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί μέρος της δράσης της Χρυσής Αυγής  που συνηθίζει με τις «παρελάσεις» παραστρατιωτικών τμημάτων χιτλερικής εμπνεύσεως να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στην κοινωνία, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη και τον ανθρωπισμό. Άλλωστε παρόμοιο περιστατικό τραμπούκικης επίθεσης από τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχε προηγηθεί λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου  2012 στην Αμμουδιά Σερρών, «όλως συμπτωματικώς»  τόπο καταγωγής και των δύο κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υποψήφιας βουλευτίνας της Αριστεράς».

2 thoughts on “Αναβολή δίκης για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες

  1. Pingback: Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών για τη δίκη των νεοναζί Σιώη-Ηλιάδη | JailGoldenDawn

  2. Pingback: Καταδικάστηκε πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.