ΕΛΑΣ – Χρυσή Αυγή: στενές επαφές τρίτου τύπου (3)

kasid_mpatsos

(Κείμενο: Έλλη Ζώτου, Αυγή, 18/10/2014)

Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες με την παραποιημένη ταυτότητα του εν ενεργεία αστυνομικού Χαλάστρα που βρέθηκαν στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη -γεγονός που επικαλείται ο εισαγγελέας Ντογιάκος στην πρότασή του- ο μόνος “δεσμός” του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής με τον συγκεκριμένο ή με άλλους αστυνομικούς που φαίνεται να έχουν “αδυναμία” στον προφυλακισθέντα βουλευτή.

Σύμφωνα με πηγές, η δικογραφία περιλαμβάνει μηνύματα (sms) από το κινητό τηλέφωνο του Ηλ. Κασιδιάρη που δείχνουν ότι ο αστυνομικός Χαλάστρας είναι τα μάτια του Ηλ. Κασιδιάρη στην αστυνομία, όπως και διάφοροι άλλοι που κατά καιρούς τον ενημερώνουν για διάφορα ζητήματα, π.χ. προσαγωγές χρυσαυγιτών στη ΓΑΔΑ ή κάλυψη εξόδων για τραυματία αστυνομικό της ΕΚΑΜ κατα την αναζήτηση των δραπετών των φυλακών Τρικάλων το καλοκαίρι του 2013.

Τα μηνύματα αποτελούν ακόμα μια ένδειξη για τη νοοτροπία ίσως που είχε διαμορφωθεί στους κόλπους των “πυρήνων” σχετικά με το πόσο φιλικές είναι οι σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ., ώστε να φτάσει, όπως περιγράφει και η εισαγγελική πρόταση, ο Γ. Ρουπακιάς να πει στους αστυνομικούς που τον μετέφεραν στο τμήμα μετά τη σύλληψή του ότι “είμαι δικός σας, μην το πείτε πουθενά” και να απαντήσει στην ερώτηση του αστυνομικού, όταν τον ρώτησε “τι εννοείς”, ότι είναι «δικός τους, της Χρυσής Αυγής».

Ενδεικτικά παραθέτουμε το σχετικό μήνυμα που έχει λάβει ο Ηλ. Κασιδιάρης από τον Χαλάστρα στις 22 Ιουλίου 2013 και κατά πληροφορίες περιλαμβάνεται στη δικογραφία: “Με πήραν τα παιδιά από την ΕΚΑΜ που ήταν στο σκηνικό με τον Αλβανό και με ρώτησαν αν γίνεται το παιδί που έφαγε σφαίρα στο γόνατο (ΕΚΑΜ κι αυτός) να του καλύψουμε κάποια έξοδα έστω και συμβολικά γιατί θα χάνει τώρα αρκετά λόγω αναρρωτικής. Χαλάστρας”, αλλά το μήνυμα της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 που λαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: “Ηλία, ο Χάρης είμαι. Έχουν φέρει αδέρφια στον 11 στα κεντρικά για προσαγωγή ή σύλληψη”.

Παράδειγμα εκ των έσω ενημέρωσης είναι και το μήνυμα που έλαβε στις 23 Ιανουαρίου, κατά τις ίδιες πηγές, από άλλο άτομο, πιθανώς αστυνομικό: “2013 Πακιστανός ειδικός φρουρός, 5η σειρά, 2009 EΣΣO. Όνομα Xαν. Eπώνυμο δεν έχω αλλά θα έχω το απόγευμα. Πούλαγε μπραβιλίκια, τον έπιασαν προχθές. Mέχρι τώρα του έκαναν αναφορές, τριγυρνούσε αξύριστος και αυτός απειλούσε με μηνύσεις τους αξιωματικούς με μηνύσεις τους αξιωματικούς για ρατσιστική συμπεριφορά και ψυχολογική βία! Tο απόγευμα έχω συνάντηση για περισσότερα στοιχεία…”.

 “Πάρτε με πίσω, σε λίγο θα ξεχάσω να σκοπεύω”…

Υπάρχει ακόμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και μήνυμα με το οποίο αστυνομικός ενημερώνει τον Ηλ. Κασιδιάρη για τη μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία: “7.11.2012 4:04:35 μ.μ. Κράτα γερά κομάντο! Κράτα γερά!! Αύριο περνάω επιτροπή να φύγω από ΔΙΑΣ! Θα πάω σε τμήμα να ξέρεις. Καλή δυναμη αδερφέ!” καθώς και άλλο που αστυνομικός ζητά να επιστρέψει προφανώς στη φρουρά τους στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 λέγοντας Oσο πας και ομορφαίνεις! Mου λείπετε πολύ, πάρτε με πίσω γιατί θα μαραζώσω… Eπίσης θα ξεχάσω να σκοπεύω σε λίγο…”.

Μηνύματα που αποτελούν μια ακόμα ένδειξη για την ευθεία επικοινωνία της οργάνωσης με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που αντιμετωπίζονται από τη Χ.Α. ως άριστη πηγή πληροφόρησης ακόμα και για διαδηλώσεις, όπως φαίνεται και από τα παρακάτω:

“Δόθηκε εντολή κάθε σημαία στις διμοιρίες να αφαιρεθεί. Ο επικεφαλής της διμοιρίας στο Κερατσίνι (που έριχναν πέτρες 5 πολίτες από δίπλα) εκδιώχθηκε από την ΥΑΤ”. Στάλθηκε στις 27.9.2013 στον Κασιδιάρη από τον Χαλάστρα πιθανότατα και αναφέρεται στις μετακινήσεις για τις ΕΔΕ μετά την πορεία για τη δολοφονία Φύσσα.

“Από άτομα της ΥΑΓ: Λίγα άτομα Σύνταγμα, τα τεμάχια στην Πατησίων ακόμα”. Στάλθηκε από τον ίδιο στις 26 Σεπτεμβρίου 2012.

———————————-

Διαβάστε ακόμα:

One thought on “ΕΛΑΣ – Χρυσή Αυγή: στενές επαφές τρίτου τύπου (3)

  1. Pingback: Πόρισμα κόλαφος για την αστυνομία: η ΕΛΑΣ είναι η “σοβαρή” Χρυσή Αυγή | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.