Το χρυσαυγίτικο μαγαζί βάρεσε διάλυση και στην Κεφαλονιά

Μετά τον Κολτσίδα στη Λάρισα και τον Σταθόπουλο στο Αγρίνιο, άλλο ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής διαγράφτηκε από τη συμμορία: ο Χριστόφορος Χουρμούζης, τοπάρχης της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά, διαγράφτηκε από την τοπική οργάνωση με την οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε ανοιχτό πόλεμο.

Pappas_xourmouzis1

Παλιές καλές μέρες: ο Χουρμούζης μαζί με τον Παππά

Παππάς και Χουρμούζης εγκαινιάζουν γραφεία της ΧΑ στο Αργοστόλι βεβηλώνοντας το μνημείο του Πολυτεχνείου

Ο Χουρμούζης με τον Παππά

Μετά την διαγραφή του, ο Χουρμούζης συναντήθηκε με τον Ανδρουτσόπουλο (“Περίανδρο”) και προχώρησε στην ίδρυση πυρήνα των ΑΜΕ (“Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές”) στην Κεφαλονιά. Με δεδομένο ότι και στη Λάρισα η σύγκρουση της Χρυσής Αυγής με τον Χάμο βγήκε στην επιφάνεια εξαιτίας εκδήλωσης που αυτός διοργάνωσε με ομιλητή τον Περίανδρο, είναι πλέον φανερό ότι οι κινήσεις για συγκρότηση δικτύου “σκληροπυρηνικών” διαγραμμένων και αποχωρησάντων από τη Χρυσή Αυγή είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στις αλληλοκαταγγελίες μετά τη διάσπαση του πυρήνα της Κεφαλονιάς, ο φασιστικός βόθρος αναδίδει τη συνηθισμένη ευωδία: ο Χουρμούζης καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη δύο τοπικών ομάδων της Κεφαλονιάς (ΠΑΟ Κέφαλος και ΑΠΣ Φοίνιξ Αργοστολίου) ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ότι οι ομάδες του επανδρώνονται μέσω παράνομων ελληνοποιήσεων. Ο Χουρμούζης έγραψε μάλιστα σε ανάρτηση στο blog του ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαθέτουν στα γραφεία τους σφραγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία χρησιμοποιούν για κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες (επικύρωση πλαστών εγγράφων, κλπ).

xourmouzis_erwthseis

Οι κατηγορίες αυτές είναι και οι πιο πολιτικές, καθώς συχνότερα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ποιός “πηδάει” τη γυναίκα του άλλου, πρακτική που αναγνωρίζεται ευρύτατα ως απόδειξη ισχύος στο είδος του Homo Neaderdal. Η συζήτηση πάντως διεξάγεται με έντονο το άρωμα της εμπλοκής αστυνομικών αφού οι Χρυσαυγίτες επικαλούνται τις πλάτες των ΜΑΤ και της αστυνομίας στην αντιπαράθεσή τους με τον Χουρμούζη.

xourmouzis_apeiles

Να θυμίσουμε πάντως, με αφορμή την καταγγελία για τον ιδιοκτήτη των τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων, ότι ο “αθλητικός χώρος” της Κεφαλονιάς είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την ανακοίνωση υποστήριξης που είχε εκδώσει ο Σύνδεσμος Προπονητών Κεφαλονιάς (Σ.Π.Π.Κ.Ι.) υπέρ του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κατίδη που είχε πανηγυρίσει κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό. Ο Χρήστος Δάβουλος, γραμματέας του εν λόγω (μη αναγνωρισμένου) Συνδέσμου, είναι στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Κεφαλονιάς με καταγωγή από τη Ναύπακτο.

Όπλα, επιχειρηματίες που διαπρέπουν στον “αθλητικό χώρο”, συνδεση με την αστυνομία, παράνομες ελληνοποιήσεις, πλαστογραφίες με παρανόμως κτηθείσες αστυνομικές σφραγίδες, ματσίλα και εμφανής σεξουαλική στέρηση: η διάσπαση του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά μάς ανοίγει μια τρύπα για να θαυμάσουμε το στερέωμα του φασιστικού υπονόμου. Προσεχώς, σε μια πόλη δίπλα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.