Ασκήσεις απειθαρχίας Κασιδιάρη στον Μιχαλολιάκο, μέσω Σαράκη και Γούδη

Η ναζιστική συμμορία προσπαθεί να υποδυθεί ότι όλα βαίνουν καλώς στον ηγετικό της πυρήνα. Ο Κασιδιάρης έδωσε συνέντευξη στον φιλο-χρυσαυγίτη Σπίνο της Ακρόπολης, όπου κάνει τεμενάδες στον Αρχηγό και την εσωκομματική πειθαρχία. Ανακοινώνει μάλιστα ότι ο Αρχηγός τον περιβάλλει ακόμα με την εμπιστοσύνη του μη αφαιρώντας του την ιδιότητα του “εκπροσώπου τύπου” την οποία θα εξασκεί μέσα από το “καρτοτηλέφωνο” των φυλακών…

Αυτά προς δημόσια κατανάλωση. Την ίδια στιγμή ο Κασιδιάρης έστησε δύο κινήσεις απειθαρχίας προς τον Αρχηγό, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα είναι εύκολο θύμα.

Ζήτησε αφενός από τον Σαράκη να δώσει συνέντευξη με την οποία δημοσιοποιείται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κασιδιάρη-Σαράκη από τη μια και Μιχαλολιάκο-Μιχαλόλια από την άλλη. Σύμφωνα με τον Σαράκη, η μη παράστασή του στην απολογία Κασιδιάρη συναποφασίστηκε μαζί του: “Έγινε μακρύς – ειλικρινής διάλογος μεταξύ εμένα και του εντολέα μου. Ήταν κοινή απόφαση να μην τον συνοδεύσω στην απολογία του τη συγκεκριμένη μέρα”. Βέβαια, με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτει ότι ο Κασιδιάρης είπε ψέματα όταν απάντησε σχετικά στους δημοσιογράφους ότι: “Ο Παύλος Σαράκης… απλα δεν μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να παρασταθεί”… Αλλά, η σημασία της παρέμβασης Σαράκη έχει άλλο σκοπό και αυτός είναι να τρίξει τα δόντια στον Μιχαλόλια και μέσω αυτού στον Μιχαλολιάκο: “Ο κ. Μιχαλόλιας είναι εξαίρετος συνάδελφος και τον σέβομαι απόλυτα. Όλους τους συναδέλφους τους τιμώ. Το μόνο που ζητώ από όλους, προς πάσα κατεύθυνση, είναι να σέβονται την ιερή σχέση που έχω με τον κάθε εντολέα μου, ανεξάρτητα από την υπόθεση. Δεν έχουμε προσωπική διαφορά (για Κασιδιάρη), έχουμε διαφορά προσέγγισης και επαναλαμβάνω, στην υποστηρικτική τακτική του εντολέα είμαι ο απόλυτος υπεύθυνος – ο αρχηγός, οτιδήποτε άλλο είναι πολιτικό δεν με αφορά, δεν το εμπλέκω και αποφεύγω να επηρεάζει το ένα με το άλλο”.

Αφετέρου ο Κασιδιάρης ενεργοποίησε τα “ανοίγματα” που έκανε στον εθνικιστικό χώρο την περίοδο που ήταν εκτός φυλακής. Ζήτησε λοιπόν από τον Γούδη, που είναι πλέον εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, να παρέμβει υπέρ του. Έτσι, ο Γούδης σε άρθρο του έγραψε σε ποιούς “συναγωνιστές” του δεν αρέσει ο Κασιδιάρης και γιατί: “…Δεν αρέσει η αντοχή του στον αγώνα και η επιτυχία του στην προσπάθειά του να διευρύνει τους ορίζοντες του εθνικιστικού χώρου μακράν των αναθεωρητικών «Πρωτοκόλλων των (γερόντων) Σοφών της (εθνικοσοσιαλιστικής) Σιών». Διότι, όντως, ο Ηλίας Κασιδιάρης με διευρυμένο εθνικιστικό συνδυασμό, πέραν των στενών ορίων της «Χρυσής Αυγής», υπερψηφίσθηκε στον Δήμο Αθηναίων από το 16% των πολιτών, ενώ μετά από μία μόνον εβδομάδα, στις ευρωεκλογές, στην ίδια ακριβώς εκλογική περιοχή, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε το μισό μόνον από αυτές τις ψήφους. Απ’ ότι όμως φαίνεται, κάποιοι «Ντον Κορλεόνε», αγνοούντες την λαϊκή επιταγή των Ελλήνων εθνικιστών, επιμένουν στην ιδεοληψία τους να παραμένουν περιχαρακωμένοι στο «μαγαζάκι της κεντρικής οδού» (Unter der Linden: «Υπό τας φιλύρας» της κεντρικής λεωφόρου του Βερολίνου) και των παρόδων της, αδιαφορώντας εάν αυτό εξελιχθεί σε «μαγαζάκι του τρόμου» για όσους καλοπροαίρετους πατριώτες, ουδεμίαν σχέσιν έχοντες με χίτλερ, μίτλερ και το κακό συναπάντημα, το στήριξαν και το στηρίζουν. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…”.

Προειδοποίηση: ας μην βρεθεί κανείς αφελής που θα θεωρήσει ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια μάχη “αρχών” εντός της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στους “σκληρούς εθνικοσοσιαλιστές Ντον Κορλεόνε” τύπου Μιχαλολιάκου και Παππά από τη μία και σε “Έλληνες πατριώτες” τύπου Κασιδιάρη από την άλλη. Και οι δύο πτέρυγες επιδιώκουν τα ανοίγματα, την ίδια στιγμή που διατηρούν για τον εαυτό τους το φωτοστέφανο του αμετανόητου ναζιστή. Παραδείγματος χάριν, η έκδοση της εφημερίδας Εμπρός ήταν μια προσπάθεια διεύρυνσης της Χρυσής Αυγής προς τον “εθνικιστικό χώρο” που πραγματοποιήθηκε υπό την διεύθυνση Μιχαλολιάκου-Παππά. Και η προσέγγιση του ίδιου του Γούδη ήταν άνοιγμα που επιχείρησε ο Μιχαλολιάκος προς το ΛΑΟΣ πριν και μετά τις εθνικές εκλογές του 2012. Τα μέηλ που στάλθηκαν τότε από τους “διαφωνούντες” νεοναζί με τα φιλο-εβραϊκά ποιήματα του Γούδη και τις κατηγορίες ότι είναι “μασόνος” (οι κακές γλώσσες λένε με παρότρυνση του τότε “σκληρού” Κασιδιάρη…) στρέφονταν κατά των “ανοιγμάτων” Μιχαλολιάκου. Τώρα, που ο Κασιδιάρης πήρε τα ηνία των “ανοιγμάτων” είναι ο Μιχαλολιάκος που θυμήθηκε τη “μασονία” και τον “φιλο-σημιτισμό” του Γούδη. Μιλάμε για “μάχη αρχών”, όχι αστεία…

Πάντως, σε κάθε περίπτωση: για τα δεδομένα της Χρυσής Αυγής, δύο δημόσιες ασκήσεις απειθαρχίας από τον νεαρό υπαρχηγό προς τον Φύρερ της οργάνωσης δεν είναι συνηθισμένες. Το για πόσο διάστημα ο Αρχηγός θα δέχεται τέτοια απειθαρχία – και μάλιστα μπροστά στα μάτια των έκπληκτων στρατιωτών του – μένει να το δούμε.

Διαβάστε ακόμα:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.