Το ρήγμα βαθαίνει: ο Μπούκουρας εκτός Χρυσής Αυγής

boukouras

(Κείμενο: ΤΑ ΝΕΑ)

Τον δρόμο του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνοντας το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθεί και δεύτερος βουλευτής της ΧΑ. Ο προφυλακισμένος με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση Στάθης Μπούκουρας υπέγραψε το περασμένο Σάββατο εξουσιοδότηση προς τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, προκειμένου εκείνος να δηλώσει στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίηση του πελάτη του. Το έγγραφο (το παρουσίασε χθες το Mega) επικυρώθηκε χθες ως προς το γνήσιο της υπογραφής του Μπούκουρα και όπως αναφέρει «η παρούσα εξουσιοδότηση αποτελεί σαφή και απαρέγκλιτη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου». Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της πληροφορίας για την αποχώρηση του βουλευτή Κορίνθου προκάλεσε σύγχυση αλλά και ανακοινώσεις διάψευσης.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ. Πρώτος επιχείρησε να διαψεύσει την πληροφορία ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή με γραπτή ανακοίνωση. Ομως, ακόμη και από το περιεχόμενο αυτής επιβεβαιώνονται οι σαφείς αποστάσεις του Μπούκουρα από τη Χρυσή Αυγή, όπως αυτή είχε καταγραφεί και στο στάδιο της απολογίας του, αφού αναφέρεται ότι «η επί 18 χρόνια σύζυγός του (σ.σ. του Μπούκουρα) και τα τρία παιδιά του ηλικίας 17, 16 και 3 ετών είναι εγκαταλελειμμένοι από όλους», υπονοώντας σαφώς ότι στο «όλους» περιλαμβάνεται και η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάντως, ο κ. Κούγιας υποστήριζε αργότερα ότι δεν είχε λάβει την εξουσιοδότηση που είχε υπογράψει στις φυλακές του Ναυπλίου, όπου κρατείται, ο πελάτης του.

Την ανεξαρτητοποίηση του Μπούκουρα έσπευσε «να διαψεύσει κατηγορηματικά» και η ΧΑ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις πληροφορίες «ψεύδη και κακοήθειες». Το έγγραφο πάντως που φέρει την υπογραφή του προφυλακισμένου βουλευτή με επίσημη επικύρωση είναι σαφές: «Εξουσιοδοτώ τον δικηγόρο μου Αλέξιο Κούγια, όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου καταθέσει άμεσα ενώπιον του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου…». Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι αναμένεται δήλωση αποχώρησης τουλάχιστον από έναν ακόμη βουλευτή.

exousiodothsh_boukoura(H εξουσιοδότηση του Μπούκουρα στον Κούγια με ημερομηνία 15/03/2014, την ίδια δηλαδή μέρα που ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αλεξόπουλος).

Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί δήλωση του Μπούκουρα, με την οποία έκανε γνωστό ότι αρνείται να μεταχθεί σήμερα στις φυλακές του Κορυδαλλού για να εξεταστεί ενώπιον της Επιτροπής της  Βουλής που θα εξετάσει το θέμα της εκ νέου άρσης ή μη της ασυλίας του. Το αίτημα αφορά το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. «Διαμαρτύρομαι και δεν επιθυμώ τη μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κλήση που έλαβα από τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη ήταν προκειμένου να μεταχθώ και να εμφανιστώ ενώπιον της επιτροπής, στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα στη Βουλή και όχι στις φυλακές του Κορυδαλλού» αναφέρει σε δήλωσή του.

——————————

(Κείμενο: ΤΑ ΝΕΑ)

Διεγράφη ο Ευστάθιος Μπούκουρας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, με απόφαση του γραμματέα της ΚΟ Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Σε ανακοίνωση του Π. Ζησιμόπουλου αναφέρεται ότι «ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί με τον λόγο της τιμής του».

«Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

One thought on “Το ρήγμα βαθαίνει: ο Μπούκουρας εκτός Χρυσής Αυγής

  1. Είχε έτοιμη τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τις 15/03/2014, αλλά περίμενε πρώτα να δει αν υπάρχει καμιά περίπτωση να τα βρει με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης. Βλέπετε, όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο, ο Μπούκουρας νοιώθει ότι όλοι τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως (τυπική συμπεριφορά του υπερσαχάριου Αραβος Αρίου Φίρερ προς όλους τους “πρώην”) και κάθε μέρα οι φύλακες τον βρίσκουν στο κελί του να βαλαντώνει στο κλάμα.

    Τελικά τα ζύγισε, τρομοκρατημένος προφανώς μπροστά στο ενδεχόμενα 5-10 μόνο για την συμμετοχή και βλέπουμε για τα υπόλοιπα, και είπε τώρα να παίξει πάλι το χαρτί “εγώ προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ, ήμουν υποψήφιος με τον Παχατουρίδη, δεν είμαι μέλος της συμμορίας αλλά συνεργαζόμενος”, μπας και προλάβει να σώσει τίποτα. Και δεν θέλησε να έλθει στον Κορυδαλλό να απολογηθεί, φοβούμενος τι θα συμβεί αν βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με τον Λαγό και τους άλλους βαρβάρους, αφού γνωρίζει καλά τι βαρύ χέρι έχουν.

    Μόνη του ελπίδα, τώρα, να μιλήσει. Αν δεν μιλήσει, είναι άξιος της μοίρας του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.