Σπάει η ομερτά της συμμορίας: ανεξαρτητοποίηση Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου – καταδίκη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής

xrysobalantisΟ βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Ο υπογεγραμμένος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, βουλευτής Λάρισας, με την παρούσα σας δηλώνω την αποχώρηση μου από την κοινοβουλευτική ομάδα «Λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές.

Στη σημερινή μου δήλωση θα ήθελα να είχα προβεί νωρίτερα, αλλά δεν το έκανα για λόγους που επιφυλάσσομαι να αναφέρω στο μέλλον. Το αποφάσισα όμως γιατί δεν μου επιτρέπει πλέον η συνείδηση μου να συνδέω τις πατριωτικές και εθνικιστικές μου ιδέες με τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές».

alexopoulos-epistoliΗ δήλωση Αλεξόπουλου είναι προσπάθεια διαχωρισμού από τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση (για την οποία κατηγορείται) εν όψει πιθανής προφυλάκισης, αφού ο δόλος για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του 187 ΠΚ μπορεί να είναι και επιγενόμενος, αναλόγως δε μπορεί να αποκλειστεί με έμπρακτη διαφοροποίηση – αποχώρηση από την οργάνωση.

3 thoughts on “Σπάει η ομερτά της συμμορίας: ανεξαρτητοποίηση Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου – καταδίκη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής

  1. Pingback: Σπάει η ομερτά της συμμορίας: ανεξαρτητοποίηση Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου – καταδίκη των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής | Τροπή…

  2. Pingback: Δευτέρα 7/10: Απολογούνται ο «μετανοημένος» Αλεξόπουλος και ο «αποχωρήσας» Γερμενής - Πρόλογος

  3. Pingback: Σήμερα Δευτέρα 7/10: Απολογούνται ο «μετανοημένος» Αλεξόπουλος και ο «αποχωρήσας» Γερμενής - Πρόλογος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.