«Δεν ξέρει» για στρατιωτική οργάνωση και τάγματα εφόδου ο Αρβανίτης – Τα βίντεο που τον διαψεύδουν

Ο Αρβανίτης στην είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με πρώτο να κάθεται στο εδώλιο τον Μιχάηλ Αρβανίτη, πρώην βουλευτή Πάτρας.

Ο Αρβανίτης δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου γιατι κάτι τέτοιο θα ήταν “αυτοπροσβολή” και “ταπείνωση”. Αυτοχαρακτηρίστηκε “έλλην εθνικιστής”, δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ναζισμό (κάτι που αν ίσχυε, ο ίδιος θα είχε αποχωρήσει), απάντησε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε για εγκληματικές πράξεις μελών, που σε κάθε περίπτωση “αν εξετράπησαν, θα πρέπει να τιμωρηθούν”.

Ο Αρβανίτης δήλωσε ότι δεν υπήρχε “στρατιωτική οργάνωση” ούτε “τάγματα εφόδου” στη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο σε παλιότερα βίντεο, δήλωνε περήφανος για τη “στρατιωτική εμφάνιση των μελών της Χρυσής Αυγής”. Και βέβαια, η δράση ταγμάτων εφόδου, στην περιοχή μάλιστα ευθύνης του, στην Πάτρα, είναι γνωστή: το δικαστήριο έχει εξάλλου δει βίντεο από την “εκκαθαριστική επιχείρηση” ομάδας κρανοφόρων της Χρυσής Αυγής στο παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής τον Μάιο του 2012.

Δείτε τα δύο χαρακτηριστικά βίντεο (το πρώτο από τον ιστότοπο Epoca Libera) που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Αρβανίτη:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.