[Απολογίες // Χρυσαφίτης] Μια κλήση «καίει» το άλλοθί του

Νέδα, 2013: Ο Χρυσαφίτης (δεξιά) ορκίζεται μέλος της Χ.Α. και χαιρετάει τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, Καζαντζόγλου – Τσακανίκα – Πατέλη και Ρουπακιά (στο βάθος, δεν διακρίνεται).

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 27/7/2019)

Με την απολογία του Τέλη Χρυσαφίτη ολοκληρώθηκαν, χθες, οι απολογίες των δεκαοκτώ κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Περιγράφοντας πού βρισκόταν και τι έκανε τις κρίσιμες ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Τ. Χρυσαφίτης είπε ότι από τις 20.00 μέχρι και τις 00.30 βρισκόταν στο σπίτι συγγενικού του προσώπου, όπου είχαν γιορτή, και στη συνέχεια στο σπίτι ενός φίλου του. Και τα δύο σπίτια βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο του εγκλήματος, με το πρώτο να απέχει μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια.

Οι ερωτήσεις της έδρας επικεντρώθηκαν στα συνεχή τηλεφωνήματα που αντάλλαξε ο κατηγορούμενος με τους συγκατηγορουμένους του, Γιάννη Αγγο, Γιάννη Καζαντζόγλου, Θανάση Τσορβά και Γιώργο Πατέλη, από τις 23.29 μέχρι τις 00.53, δηλαδή από την ώρα που ο Αγγος έχει παραδεχτεί ότι έχει ενημερώσει τον Καζαντζόγλου για την παρουσία του Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι» και ο Πατέλης έχει στείλει το μήνυμα «όλοι τώρα στην τοπική, δεν θα περιμένουμε μακρινούς».

Αν και στην απολογία του στους ανακριτές ο Τ. Χρυσαφίτης είχε αρνηθεί ότι έλαβε το μήνυμα, χθες το παραδέχτηκε, αλλά είπε ότι δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε να διασκεδάζει. Απέδωσε, δε, τις απανωτές κλήσεις στο ότι είναι κοινωνικός!

Εδρα: Μας είπατε ότι είστε κοινωνικό άτομο και μιλάτε πολύ στα τηλέφωνα. Ομως από τις 23.50 έως τις 00.10, την ώρα δηλαδή που γνωρίζουμε τι γινόταν σε κοντινή απόσταση από εκεί που ήσασταν, δεν δέχεστε ούτε κάνετε καμία κλήση. Το θεωρείτε τυχαίο;

Χρυσαφίτης: Διασκέδαζα και χόρευα.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στην ίδια γιορτή διασκέδαζε και ο πατέρας του, αλλά έχει καταγραφεί κλήση στο κινητό του από το κινητό του πατέρα του στις 00.06, την ώρα δηλαδή που ισχυρίζεται ότι βρίσκονταν στο ίδιο σημείο. Το τηλεφώνημα αυτό καταρρίπτει το άλλοθι του Χρυσαφίτη και προδίδει τη συμμετοχή του στην επίθεση.

Ο Τέλης Χρυσαφίτης σε επεισόδια το 2016 στον Πειραιά, μετά την αποφυλάκισή του. ΑΛΕΞΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ / VICE.

Το δικαστήριο επικέντρωσε, επίσης, σε τηλεφώνημα που έκανε ο κατηγορούμενος στον Πατέλη στις 00.53, όταν δηλαδή ο πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας έχει μάθει για τη σύλληψη του Ρουπακιά και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη του, Ι. Λαγό.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι το τηλεφώνημα αφορούσε τρόφιμα που θα μοίραζαν την άλλη μέρα σε άπορες οικογένειες. Η εξόφθαλμη δικαιολογία προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου:

«Εχουμε ακούσει ότι εκείνη την ώρα ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι ήταν σε πανικό, ότι έβγαινε στο τηλέφωνο η γυναίκα του. Μου κάνει τουλάχιστον εντύπωση να έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και να συζητάει μαζί σας από πού θα πάρετε τα τρόφιμα».

■ Λόγω των θερινών διακοπών το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συνεχιστούν οι απολογίες των υπόλοιπων 50 κατηγορούμενων.

2 thoughts on “[Απολογίες // Χρυσαφίτης] Μια κλήση «καίει» το άλλοθί του

  1. Pingback: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: Οι απολογίες για τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ – Πότε απολογείται η ηγεσία (δικάσιμοι) – info newstime

  2. Pingback: Jail Golden Dawn: 9/11 οι απολογίες για τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες & ΠΑΜΕ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.