Ο Νίκος Τσορβάς με τη στολή ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας.
Το μέλος της ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Νίκος Τσορβάς περιέγραψε ότι το τάγμα εφόδου έδρασε οργανωμένα, παραδέχτηκε ότι γνώριζε φυσιογνωμικά τον Φύσσα και ομολόγησε ότι βρισκόταν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον Παύλο.
(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 26/7/2019)
Παρά τις αναιρέσεις σε σχέση με τις απολογίες του στους ανακριτές, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα, Νίκος Τσορβάς, ομολόγησε κατά τη χθεσινή απολογία του ότι βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος την ώρα που ο Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον Φύσσα και παραδέχτηκε ότι γνώριζε φυσιογνωμικά τον Παύλο.
Η απολογία του Ν. Τσορβά είναι πολύ σημαντική επειδή εκείνος και ο ξάδερφός του Θανάσης Τσορβάς είναι οι μόνοι από τους κατηγορούμενους που παραδέχονται ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 πήγαν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, ακολουθώντας τη χρυσαυγίτικη πορεία που ξεκίνησε από τη Νίκαια, ύστερα από μήνυμα που έστειλε ο πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Γιώργος Πατέλης.
Οπως περιέγραψε, προπορεύονταν οι μηχανές, σε καθεμία από τις οποίες επέβαιναν δύο άτομα με μαύρα ρούχα και κράνη, και ακολουθούσαν τέσσερα αυτοκίνητα: το τρίτο ήταν του Ρουπακιά και στο τέταρτο επέβαινε ο ίδιος με τον Θ. Τσορβά.
Ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή του ξαδέρφου του, ο Ν. Τσορβάς δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κανένα πρόσωπο, ακόμα και όταν χρειάστηκε να αναιρέσει την απολογία του στους ανακριτές και να ισχυριστεί ότι δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.
Ωστόσο, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία περιέγραφε ακόμα και την καύτρα από το τσιγάρο του συνοδηγού και υποστήριζε ότι εκείνος πρέπει να είχε κατεβεί πριν ο Ρουπακιάς στρίψει ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη γιατί μόνο τότε δεν υπήρχε συνοδηγός (συνοδηγός φέρεται να ήταν ο Γ. Καζαντζόγλου, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά).
Επανέλαβε, όμως, ό,τι είχε πει στους ανακριτές σε σχέση με τον Παύλο Φύσσα, ότι «κάτι μου θύμισε μόλις τον είδα έξω από την καφετέρια “Κοράλλι”, τον γνώριζα φυσιογνωμικά, τον είχα δει να παίζει σε συναυλία» και με τον τρόπο αυτόν παραδέχτηκε ότι εντόπισε τον Φύσσα με το που έφτασε στο «Κοράλλι», όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί και ο Ρουπακιάς.
Ν. Τσορβάς: Σχεδόν είχε αδειάσει ο κόσμος έξω από το «Κοράλλι» και είχε μετακινηθεί στην Τσαλδάρη, γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται, κάναμε το πολύ τέσσερα βήματα.
Πρόεδρος: Γιατί δεν προχωρήσατε παρακάτω;
Ν. Τσορβάς: Εβλεπα κόσμο να έρχεται σαστισμένος, να φεύγει και δεν θα πήγαινα κοντά κοντά.
Πρόεδρος: Γιατί;
Ν. Τσορβάς: Ε, όπως είδα την αστυνομία, τρόμαξα και έφυγα.
Πρόεδρος: Είχατε δει και πριν αστυνομία αλλά δεν φύγατε. Δεν είχατε περιέργεια να μάθετε τι είχε γίνει;
Ν. Τσορβάς: Είχα, αλλά αν είχε κάνει κάτι ο Ρουπακιάς θα το μάθαινα την άλλη μέρα.
Πρόεδρος: Γιατί συνδέετε το επεισόδιο με τον Ρουπακιά;
Ν. Τσορβάς: Μα αυτόν ακολουθούσα.
Πρόεδρος: Το αυτοκίνητο του Ρουπακιά το ξαναείδατε;
Ν. Τσορβάς: Ερχεται ο ξάδερφός μου, φωνάζω «φεύγουμε» και την ώρα που περνάμε την Τσαλδάρη, είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά ανάποδα. Εκείνος δεν ήταν μέσα.
Με τον τρόπο αυτόν και αποφεύγοντας να δώσει πολλές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τη θέση του, ο Ν. Τσορβάς ομολογεί ότι με τον ξάδερφό του βρίσκονταν στο σημείο τα λεπτά που ο Ρουπακιάς είχε κατέβει από το αυτοκίνητο και μαχαίρωνε τον Παύλο και παραδέχεται ότι γνώριζαν πως ο Ρουπακιάς είχε σχέση με την ένταση και την κινητικότητα που επικρατούσε στο σημείο.
Οσο για τη διαδρομή που λέει ότι ακολούθησε ο ίδιος, χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση: «Από τη στιγμή που μπήκατε πεζοί στην οδό Παύλου Μελά γιατί δεν συνεχίσατε ευθεία για να βγείτε στην οδό Τσαλδάρη από την οδό Κεφαλληνίας;», με την πολιτική αγωγή να σχολιάζει ότι «έτσι όπως κινηθήκατε δίνετε την εντύπωση ότι περικυκλώσατε τον Παύλο Φύσσα».
Εξίσου σημαντική είναι ακόμη μία ομολογία ενοχής για την Τοπική Νίκαιας, την οποία έκανε ο Ν. Τσορβάς λέγοντας ότι υπήρχε πενταμελές συμβούλιο με υπεύθυνο τον Γ. Πατέλη, ο οποίος οργάνωνε τα πάντα, συμμετείχε πάντα και καλούσε με μηνύματα την ομάδα ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτόν, ο Ν. Τσορβάς, που ανήκε στην ασφάλεια της Νίκαιας, «φωτογράφισε» και την παρουσία του Γ. Πατέλη στον τόπο της δολοφονίας.
Pingback: Jail Golden Dawn: 9/11 οι απολογίες για τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες & ΠΑΜΕ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ