Χρυσαφίτης: Ακύρωσε το άλλοθί του – Κλήσεις επί 634” με Άγγο, Καζαντζόγλου, Πατέλη πριν τη δολοφονία – “Οικογενειάρχης ο Ρουπακιάς”

Ο Χρυσαφίτης σε επεισόδια το 2016 στον Πειραιά, μετά την αποφυλάκισή του. Φωτογραφία: Αλεξία Τσάγκαρη, Vice.

Με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Χρυσαφίτης ήταν μέλος της Ασφάλειας της τοπικής της Νίκαιας. Ο ίδιος αποκάλυψε σήμερα, για πρώτη φορά, ότι δέχτηκε και αυτός το sms του Πατέλη, που καλούσε τα μέλη της Ασφάλειας στα γραφεία, αλλά επέμεινε ότι δεν ανταποκρίθηκε γιατί ήταν σε οικογενειακό πάρτυ γενεθλίων.

Όμως οι κλήσεις του με τους συγκατηγορούμενούς του Άγγο, Πατέλη και Καζαντζόγλου προδίδουν τη συμμετοχή του. Το άθροισμα της διάρκειας όλων των κλήσεων με τους τρεις συγκατηγορούμενούς του το μισάωρο πριν τη δολοφονία είναι 634 δευτερόλεπτα. Όμως στην απολογία του ο Χρυσαφίτης δήλωσε ότι είτε το κινητό δεν έπιανε είτε δεν άκουγε τον συνομιλητή του είτε οι συνομιλίες ήταν για το ποδόσφαιρο και για άλλα κοινωνικά θέματα. Πολλές κλήσεις με άτομα που συμμετείχαν στο χρυσαυγίτικο κονβόι όπως ο Αθανάσιος Τσορβάς, αλλά και με τον Πατέλη, καταγράφονται και μετά τη δολοφονία.

Αν και ρωτήθηκε, ο Χρυσαφίτης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί το επίμαχο χρονικό διάστημα, από 23:50-00:06 που διαρκεί η επίθεση, το τηλέφωνό του σιγεί, όπως και όλων των συγκατηγορουμένων του. “Εγώ χόρευα και διασκέδαζα στο πάρτυ”, απάντησε

Όμως το άλλοθι του Χρυσαφίτη δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα όταν του υποδείχθηκε η κλήση του πατέρα του (με τον οποίο βρίσκονταν, όπως ο ίδιος δήλωσε, στο ίδιο οικογενειακό γλέντι) προς το κινητό του στις 00:06. Η κλήση αυτή αποδεικνύει ότι ο Χρυσαφίτης δεν βρισκόταν εκεί που ισχυρίζεται κατά τα κρίσιμα λεπτά των γεγονότων στην Παναγή Τσαλδάρη.

Κατά τα άλλα, ο Χρυσαφίτης δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Ρουπακιά “οικογενειάρχη”, όπως και τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την ανακριτική του απολογία, την οποία υπέγραψαν ο ίδιος και ο δικηγόρος του αφού – κατά δήλωσή του – τους αναγνώσθηκε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα συνεδριάσει εκ νέου στις 9 Σεπτεμβρίου (στον Κορυδαλλό) με απολογίες των 5 κατηγορούμενων για την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.