[Απολογίες // Κορκοβίλης, Μιχάλαρος] Αυτοδιαψεύδονται

O Αν. Μιχάλαρος, σε εξόρμηση του τάγματος της Νίκαιας, με το χαρακτηριστικό τατουάζ, χάρη στο οποίο τον αναγνώρισαν τρεις αυτόπτες μάρτυρες έξω από το «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας. «Είναι ο μαίανδρος με το δελφικό Ε, το σύμβολο του φωτός» είπε χθες και απέδωσε στον Ι. Μεταξά τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Με εξαίρεση τον Γ. Δήμου, τα υπόλοιπα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να αρνηθούν τα πάντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τη δράση τους στη Χρυσή Αυγή και μάλιστα με ισχυρισμούς που καταρρίπτονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως αποδεικνύεται από τις χθεσινές απολογίες των Κ. Κορκοβίλη και Αν. Μιχάλαρου.

(Κείμενο: Γιώτα Τέσση, ΕφΣυν, 29/6/2019)

Ο οδηγός απορριμματοφόρου Κ. Κορκοβίλης ισχυρίστηκε ότι εκείνη τη νύχτα βρισκόταν στο σπίτι του από τις 20.30 μέχρι και τη μιάμιση τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε για τη δουλειά του στον δήμο, και επέμενε ότι πληροφορήθηκε τη δολοφονία το επόμενο μεσημέρι από την τηλεόραση.

Παραδέχτηκε ότι έλαβε το μήνυμα με το οποίο ο πυρηνάρχης Πατέλης καλούσε άμεσα σε συγκέντρωση την ασφάλεια στα γραφεία της Νίκαιας, αλλά προσδιόρισε τον χρόνο του μηνύματος στις 22.45 και δεν θυμόταν αν αφορούσε κάλεσμα για διανομή τροφίμων ή έντυπου υλικού.

Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι έλαβε το μήνυμα στις 23.30, δηλαδή λίγα λεπτά αφότου ο Πατέλης έχει ενημερωθεί από τον Καζαντζόγλου για την παρουσία του Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι», και ρώτησε τον Κορκοβίλη πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κλήση του στις 00:13 από τη Δραπετσώνα.

Το… σάντουιτς

  • Κορκοβίλης: Βγήκα να πάρω ένα σάντουιτς και πήγα στη δουλειά.
  • Πρόεδρος: Πριν μας είπατε ότι κοιμόσασταν μέχρι τη μία, τώρα μας λέτε ότι μετά τις 12 ήσασταν στη Δραπετσώνα;
  • Κορκοβίλης: Στη δουλειά χτυπάμε κάρτα. Πιο νωρίς μπορούμε να πάμε, πιο αργά όχι.

Αυτή ήταν μία από τις δεκάδες φορές που ο Κορκοβίλης αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εαυτό του. Λίγο νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι έφυγε από τη Χρυσή Αυγή τον Ιούλιο του 2013, όμως δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί συνέχιζε να λαμβάνει μηνύματα από την Τοπική, τα οποία απευθύνονταν σε εκείνον ως ασφάλεια.

Ενα από τα μηνύματα αυτά (2/8/2013) γράφει: «Αύριο το πρωί όλη η Ασφάλεια στην Τοπική στις 10.30. Κατάσταση σοβαρή», ενώ σε άλλο αναφέρεται: «Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία για να είσαστε στις 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός, όλοι στολή Νίκαιας».

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο κατηγορούμενος για τη στρατιωτική εκπαίδευση της οργάνωσης, καθώς έχει καταγραφεί συνομιλία του μετά τη δολοφονία Φύσσα, στην οποία παραδέχεται ότι «το μόνο αληθές που είναι ότι, εντάξει, γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα». Ωστόσο, χθες το αρνήθηκε και αυτό με τον ισχυρισμό ότι αναφερόταν σε ατομική εκπαίδευση, ενώ μη πειστικές ήταν οι απαντήσεις του και για τα μηνύματα που αφορούσαν παραγγελίες για όπλα και πτυσσόμενα κλομπ.

Οσο για τις τηλεφωνικές κλήσεις που αντάλλαξε το βράδυ της δολοφονίας με τον συγκατηγορούμενό του Καλαρίτη, χαρακτηριστική είναι η ερώτηση της εισαγγελέως: «Μιλάτε με τον Καλαρίτη στις 23.30, στις 23.35 και στις 00.13 και λέτε ότι πήρε να σας συλλυπηθεί τρεις φορές για τον θάνατο του πατέρα σας;».

Ο ισχυρισμός αυτός, βέβαια, καταρρίπτεται και από το γεγονός ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει ενάμιση μήνα πριν από τη δολοφονία.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ο Αν. Μιχάλαρος, τον οποίο τρία άτομα έχουν αναγνωρίσει έξω από το «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας εξαιτίας του χαρακτηριστικού τατουάζ του. Ωστόσο, εκείνος ισχυρίστηκε ότι ήταν στο σπίτι του όλη τη νύχτα και υποστήριξε ότι εκείνοι που τα λένε «είναι φίλοι του Σ. Πουλικόγιαννη» (σ.σ. συνδικαλιστής που χτυπήθηκε από χρυσαυγίτες στη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ), με την έδρα να διευκρινίζει ότι πρόκειται για τρεις αυτόπτες μάρτυρες από την παρέα του Φύσσα.

Ο Μιχάλαρος υποστήριξε ότι οι συνομιλίες του με τον Αγγο αφορούσαν αποκλειστικά το καταστατικό για το νέο σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και η πρόεδρος επισήμανε: «Είναι πολλά τα τηλεφωνήματα με τον Αγγο και λέτε ότι τον θέλατε να σας πει το ΑΦΜ για το καταστατικό. Αν το θυμόταν δεν θα σας το έλεγε στο πρώτο τηλεφώνημα; Αφού δεν σας έλειπε μόνο το ΑΦΜ του Αγγου, γιατί δεν πήρατε και τους υπόλοιπους να σας πουν τα ΑΦΜ τους; Θα μιλούσατε με τον δικηγόρο για το καταστατικό τα μεσάνυχτα;».

Τα γέλια του ακροατηρίου προκάλεσαν οι εξής δύο απαντήσεις του κατηγορούμενου:

  • Θ. Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή): Τι έχετε να πείτε για τις φωτογραφίες σας με τον Καζαντζόγλου και τους ασύρματους;
  • Αν. Μιχάλαρος: Είναι γουόκι τόκι από τα «Jumbo».
  • Θ. Καμπαγιάννης: 23.25 εκπέμπει το κινητό σας από Ταμπούρια και εσείς λέτε ότι ήσασταν στο σπίτι σας στην Αμφιάλη.
  • Αν. Μιχάλαρος: Από το ένα δωμάτιο του σπιτιού μου πιάνω Αμφιάλη και από το άλλο Ταμπούρια.

Τελικά και ο Μιχάλαρος ισχυρίστηκε ότι έμαθε πως «ο Ρουπακιάς το έσφαξε το παλικάρι» το επόμενο μεσημέρι, όταν τον επισκέφθηκε στη Ζώνη ο Αγγος, ενώ στην ερώτηση της έδρας «Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ όλοι βλέπατε καθημερινά τον Ρουπακιά στα γραφεία στη Νίκαια, η ηγεσία λέει ότι εκείνος δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή;» απάντησε: «Τι να σας πω; Εγώ δεν τον αρνήθηκα τον Ρουπακιά».

One thought on “[Απολογίες // Κορκοβίλης, Μιχάλαρος] Αυτοδιαψεύδονται

  1. Pingback: Jail Golden Dawn: 9/11 οι απολογίες για τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες & ΠΑΜΕ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.