Bαθαίνει η κρίση στην Χρυσή Αυγή

Μιχαλολιάκος και Λαγός μπροστά, Παναγιώταρος και Μίχος πίσω.

(Κείμενο: Αφροδίτη Φράγκου, Εργατική Αλληλεγγύη, 5/6/2019)

Η κρίση της Χρυσής Αυγής βαθαίνει, με αποχωρήσεις που συνεχίζονται και μετά το τέλος των εκλογών. Παράλληλα, ο Μιχαλολιάκος με την επιλογή του να στείλει τον Λαγό ευρωβουλευτή (αφαιρώντας από το ευρωψηφοδέλτιο όλη την προηγούμενη ομάδα καθώς και όλα τα ονόματα από Α έως Κ ώστε να βρίσκεται στην κορυφή) έχει βρεθεί δίπλα δίπλα με το πιο ενοχοποιημένο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης το όνομα του Λαγού έχει εμφανιστεί παντού, τόσο στις τρεις μεγάλες υποθέσεις που εξετάζονται, όσο και σε πολλές από τις συσχετισμένες υποθέσεις.

Μετά και από τη φάση των μαρτύρων υπεράσπισης, η εικόνα ότι ο Λαγός είναι πίσω από την εγκληματική δράση της ΧΑ έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Οι μάρτυρες υπεράσπισης αναγνωρίζοντας τον Πατέλη (πυρηνάρχη Νίκαιας) ως εργαζόμενο στη Μεσογείων και επιβεβαιώνοντας την παρουσία του στα κεντρικά την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στην πραγματικότητα καταρρίπτουν ότι η οργάνωση δεν ήξερε τίποτα μέχρι το μεσημέρι και επιβεβαιώνουν την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού συγκάλυψης του ρόλου της ΧΑ στη δολοφονία.

Το δικαστήριο από την άλλη έχει ακούσει το τηλεφώνημα του Λαγού προς το Δεβελέκο στο οποίο του δίνει οδηγίες να μην αναγνωρίσει τον Ρουπακιά στο τμήμα. Στο βάθος ακούγεται η φωνή του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου. Έτσι οι καταθέσεις αυτές βάζουν τον Λαγό στο κέντρο του μηχανισμού συγκάλυψης, αλλά αποδεικνύουν και την στενή επικοινωνία πυρηνάρχη Πατέλη, περιφερειάρχη Λαγού και αρχηγού Μιχαλολιάκου.

Παράλληλα η νέα υπεράσπιση Μίχου φρόντισε, στα πλαίσια της νέας υπερασπιστικής του γραμμής που αδιαφορεί το αν θα καεί η οργάνωση, να φέρει στη μεγάλη δίκη όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του Συνεργείου από την επιμέρους δίκη. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας ήταν ένας μόνιμος σχηματισμός που έχει δράσει και πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την συμμετοχή των ίδιων των βουλευτών Λαγού και Μίχου.

Ο εκλεκτός του αρχηγού για την ευρωβουλή έχει θέση μόνο στη φυλακή. Το ίδιο και ο αρχηγός που αποδεδειγμένα του ανέθεσε να οργανώσει τα εγκλήματα της ΧΑ και τη συγκάλυψή τους. Το κίνημα πρέπει και μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο Λαγός δεν θα πάει στην ευρωβουλή αλλά στη φυλακή και ότι η ΧΑ δεν θα πάρει έδρες στην ελληνική βουλή αλλά μια ποινή που θα τη στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.