[Δίκη Συνεργείου] Μίχος: “Έχω πολλά να πω, θα ζητήσω προστασία Εισαγγελίας. Ήμουν στη μοτοπορεία, ο Λαγός δεν βγήκε από το αμάξι… Υπάρχει βίντεο στην ΕΥΠ”

Ο Μίχος μπροστά στο Συνεργείο: ο αυτόπτης μάρτυρας γιατρός δήλωσε ότι η φωτογραφία λήφθηκε κατά τη στιγμή της αποχώρησης, μετά τη χρυσαυγίτικη επιδρομή.

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η παρουσία του Μίχου στη σημερινή δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την επίθεση στο Συνεργείο στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Ο Μίχος κατηγορείται μαζί με τον Λαγό ως ηθικός αυτουργός φθορών ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών που τελέστηκαν από άτομα της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί Θ. Μπαρέκας, Γ. Σταμπέλος, Διον. Αγιοβλασίτης, Γ. Γαλανάκης, κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Μίχος ζήτησε πολλές φορές τον λόγο και υπέβαλε αιτήματα, συγκεκριμένα δήλωσε:

  • “Έχω πολλά να πω όταν θα μιλήσω και θα ζητήσω την προστασία της Εισαγγελίας, πάνε να με τυλίξουν”.
  • “Ζητώ να έρθουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες των ανδρών της ΕΛΑΣ με το Κέντρο την ημέρα της μοτοπορείας, προκειμένου να προκύψει η αθωότητά μου”.
  • “Δύο γύρες έκανα εγώ με τη μηχανή και έφυγα. Πίσω από το αυτοκίνητο του κυρίου Λαγού υπήρχαν αστυνομικοί. Ο Λαγός δεν βγήκε ποτέ από το αυτοκίνητό του”.
  • “Έχω γνωριμίες με αστυνομικούς που μου ανέφεραν ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο, το οποίο τράβηξαν άντρες της ασφάλειας την ώρα των γεγονότων και από το οποίο προκύπτει ότι δεν έχω εμπλοκή”.

Όταν η εισαγγελέας ζήτησε την συγκεκριμενοποίηση του αιτήματος του Μίχου, διαμείφθηκε ο ακόλουθος διάλογος:

  • Εισαγγελέας: Που είναι το βίντεο αυτό που λέτε;
  • Μίχος: Στα αρχεία της ΕΥΠ, μου το είπε ένας αστυνομικός.
  • Εισαγγελέας: Ποιός αστυνομικός;
  • Μίχος: Δεν μπορώ να πω. Ξέρω πάντως πως απέναντί μου ήταν κάποιος αστυνομικός και με τράβηξε βίντεο. Θα κάνω και σχετική ερώτηση στη Βουλή.
  • Ζώτος (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Συγκεκριμενοποιήστε, κύριε κατηγορούμενε, σε τι χρόνο και τόπο λήφθηκε αυτό το βίντεο.
  • Μίχος: Μιλάω για την ημέρα εκείνη στη μοτοπορεία (σσ: 10/7/2013). Οι αστυνομικοί ήταν απέναντί μου και με τράβηξαν.

Μετά την αλλαγή συνηγόρου (αντικατάσταση του Ι. Ζωγράφου που “διαφώνησε με τη νέα υπερασπιστική γραμμή” από τον κ. Στυλιανό Γρηγορίου), ο Μίχος παραδέχεται πλέον την παρουσία του στο σημείο (την οποία μέχρι σήμερα αρνιόταν), αλλά υποστηρίζει ότι η φωτογραφία που τον επιδεικνύει στο σημείο λήφθηκε πριν την επίθεση. Κατά τη νέα γραμμή, υπήρχαν δύο ομάδες: “Ο Μίχος ήταν με τους μπροστά”, δήλωσε ο συνήγορος Γρηγορίου, “και όχι με τους πίσω, τους αλήτες που έκαναν τα επεισόδια”.

Η συνεδρίαση εξαντλήθηκε σήμερα στην κατάθεση του γιατρού που τράβηξε από το παράθυρό του τις επίμαχες φωτογραφίες και ο οποίος κλήθηκε κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου του Λαγού κ. Αλεξιάδη. Ο γιατρός επιβεβαίωσε το χρόνο και τον χώρο λήψης των φωτογραφιών και κατέθεσε ως αυτόπτης για τις σωματικές βλάβες του πολιτικώς ενάγοντα (“είχε αίματα, μώλωπες και εκδορές”) και τις φθορές που προκλήθηκαν στον χώρο (“ήταν όλα κατεστραμμένα και σπασμένα”). Ο έτερος συνήγορος του Λαγού Ρουσόπουλος ζήτησε να κρατηθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο.

Το δικαστήροο διέκοψε για τις 12 Ιουνίου λόγω εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.