Διάλυση της ευρω-ομάδας της Χρυσής Αυγής: Αντί για την “ομερτά”, σπάσανε τη βιτρίνα

20/4/2015: Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, τη μέρα που ξεκινούσε η δίκη της ηγεσίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ.

(Κείμενο: efsyn.gr, 25/4/2019)

Υστερα από προσπάθειες επτά χρόνων να πείσουν ότι αποτελούν ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής νιώθουν υποχρεωμένοι να πάρουν και πάλι τη μορφή που γνωρίζουν πολύ καλά. Να ξαναεμφανιστούν ως το «κόμμα πολιτοφυλακή», με τα γνωστά «τάγματα εφόδου», ως «στρατιώτες» εναντίον όλων: από τον Ρουπακιά μέχρι τον Μιχαλολιάκο.

Ο «Αρχηγός» Μιχαλολιάκος δεν αντέχει δίπλα του ούτε καν τους ακροδεξιούς απόστρατους, οι οποίοι του είχαν πρόθυμα προσφέρει τις υπηρεσίες τους το 2014, όταν ο ίδιος ήταν προφυλακισμένος και ο Κασιδιάρης «αντ’ αυτού» αναζητούσε απεγνωσμένα κάποια ονόματα που θα αποτελούσαν την καθεστωτική βιτρίνα της οργάνωσης.

Τώρα όλα αυτά θεωρούνται πολυτέλειες. Οι αποκαλύψεις στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φιάσκο των μαρτύρων υπεράσπισης υποχρεώνουν τον Μιχαλολιάκο να αναδιπλωθεί και να υποσχεθεί στους συναγωνιστές του ότι ο ίδιος δεν θα τους εγκαταλείψει, όπως συνήθιζε παλαιότερα, αρκεί και εκείνοι να τηρήσουν την «ομερτά», δηλαδή τον όρκο σιωπής που τους δένει.

Η διαφοροποίηση του χρυσαυγίτη Μίχου, ο οποίος στράφηκε τώρα στη δίκη εναντίον των Μιχαλολιάκου και Λαγού, συμπληρώνεται πλέον με τη διάλυση της ευρωομάδας της οργάνωσης. Μετά τον αντιστράτηγο ε.α. Ελευθ. Συναδινό, ο οποίος έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο και ήδη συμμάχησε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, είναι τώρα η σειρά του αντιστράτηγου ε.α. Γεωργ. Επιτήδειου να διαφοροποιηθεί και να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας και αυτός ότι του παίρνουν την έδρα για να τη δώσουν σε «παλαιά στελέχη», δηλαδή… στον Λαγό.

Ας πρόσεχαν, βέβαια, οι φιλόδοξοι απόστρατοι. Αυτά που τώρα καταγγέλλουν, θα έπρεπε να τα γνωρίζουν πριν βάλουν πλάτη, το 2014, στη ναζιστική οργάνωση που βρισκόταν ήδη υπό δικαστική διερεύνηση, με την ηγεσία της προφυλακισμένη.

Αλλά οι προσωπικές διαδρομές των όψιμων ναζιστών δεν μας ενδιαφέρουν. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι λίγες βδομάδες πριν από τις εκλογές και ενώ στη δίκη της Χ.Α. επίκειται η φάση των απολογιών, ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται υποχρεωμένος να συνταχθεί πλήρως με τον Γιάννη Λαγό και κατ’ επέκταση με τους υπόλοιπους «περιφερειάρχες» του, αλλά και τους «πυρηνάρχες» και τα στελέχη των «ομάδων κρούσης». Οι μάσκες της νομιμοφροσύνης έχουν πέσει οριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.