Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: “Γραμματέας της τοπικής Περάματος ο Πανταζής” – Ο “αγύμναστος πορτιέρης” Αποστόλου και ο ρόλος του στη Χρυσή Αυγή

Ο Κάιν του Ανρί Βιντάλ.

Αποκαλυπτικές οι νεότερες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα (19/3/2019) κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο Αποστόλου. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook. Ξεχωρίζουμε κάποια ιδιαίτερα σημεία των καταθέσεων:

α. Ο νονός του Αποστόλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Αντώναρος δήλωσε αρχικά ότι ο Αποστόλου ήταν “ψηφοφόρος” και “απλός υποστηρικτής της ΧΑ”. Όταν, στη συνέχεια, του υποδείχθηκε ότι ο Αποστόλου έχει περάσει τη διαδικασία των “πυρήνων δόκιμων μελών”, όπως κατέθεσε και ο μάρτυρας υπεράσπισης Αλεξανδράκης, δήλωσε άγνοια. Η ορκωμοσία του Αποστόλου έχει ήδη γίνει γνωστή στο δικαστήριο στα αναγνωστέα.

Ο μάρτυρας προσπάθησε να αποδομήσει τα όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αποστόλου περιγράφοντας τον βαφτισιμιό του ως άνθρωπο “φαντασμένο”, που “του αρέσει να δείχνεται” και να “λέει πολλά χωρίς να υφίστανται”. Με τον τρόπο αυτό ο μάρτυρας προσπάθησε να απαξιώσει τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα που προκύπτει σε ανύποπτο χρόνο από τις συνομιλίες Αποστόλου (“τον ψάχναμε τόσον καιρό με τον άλλο το μαλλιά”), την περιγραφή της ιεραρχίας στη Χρυσή Αυγή (“αυτό είναι η ιεραρχία πώς πηγαινε, για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα το Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στο Μεγάλο και αν δώσει το οκ ο Μεγάλος, πας”), κλπ. Αφού ολοκλήρωσε την απαξίωση του Αποστόλου, ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο βαφτισιμιός του είναι πλέον (από το 2018) γραμματέας του χρυσαυγίτικου σωματείου “Άγιος Νικόλαος” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Αποστόλου σε πλήθος πρόσφατων φωτογραφιών δίπλα στον Λαγό και τον Παναγιώταρο.

Ο Αποστόλου ως γραμματέας.

Ο Αποστόλου δίπλα στον Παναγιώταρο (εικονιζόμενος στη μέση).

O Αποστόλου δίπλα στο Λαγό

Ο μάρτυρας δήλωσε άγνοια για την εμπλοκή του  κατηγορουμένου σε επιθέσεις, όπως αυτή τον Σεπτέμβριο του 2012 σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, για την οποία έχει τελεσίδικα καταδικαστεί.

Στιγμιότυπο της επίθεσης (δεύτερος από δεξιά).

Ο νονός του Αποστόλου δήλωσε ότι ο βαφτισιμιός του δεν έχει τα σωματικά προσόντα για να πουλάει προστασία σε μαγαζιά (κατηγορία την οποία επιπλέον αντιμετωπίζει, εκτός της εγκληματικής οργάνωσης) και τον χαρακτήρισε “αγύμναστο”. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι “δούλεψε πορτιέρης στην Κρήτη” το καλοκαίρι του 2013. Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο σε αγώνες πυγμαχίας που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στα κεντρικά γραφεία της στη Μεσογείων στις 16/12/2017.

Ο Αποστόλου σε αγώνες μποξ, ο Αρχηγός παρακολουθεί ενθουσιασμένος.

Ο Αντώναρος αποκάλυψε ακόμα ότι ο Πανταζής (κατηγορούμενος για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής την περίοδο που ο ίδιος την προσέγγισε. Σε άλλη ερώτηση συγκεκριμενοποίησε την πρώτη του επαφή με την οργάνωση τον Αύγουστο του 2013, όταν έγινε η επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και προαναγγέλθηκε η επίθεση στο ΠΑΜΕ. Έτσι, ο Αντώναρος ταυτοποίησε τη στελεχιακή θέση του Πανταζή στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

β. Ο δεύτερος μάρτυρας του Αποστόλου, ιδιοκτήτης του καταστήματος CARAMELA στην Κρήτη, δήλωσε οτι ο Αποστόλου εργαζόταν πόρτα στο κατάστημά του και δεν ενεπλάκη από όσο γνωρίζει ο ίδιος σε προστασία. Τα προσόντα βάσει των οποίων προσέλαβε τον Αποστόλου είναι ότι ήταν “εμφανίσιμος” και “πρόσχαρος”. Ο μάρτυρας δήλωσε άγνοια για τις τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες ο Αποστόλου αναφέρει μιλώντας με καταστηματάρχη: “Τι δώρο θα μας κάνεις για να μην έχουμε προβλήματα;”.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης συνεχίζονται αύριο με εξέταση των προταθέντων από τον κατηγορούμενο βουλευτή Ν. Γρέγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.