Ο Κασιδιάρης φωτογραφίζεται με τα “ούγκανα” της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, δηλαδή με τον Τσακανίκα (videos και ηχητικά)

Η ανάρτηση της Χρυσής Αυγής: πρώτος από δεξιά ο Κασιδιάρης, τρίτος ο Τσακανίκας.

Η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την παρέμβασή της στη μεγάλη δίκη αμφισβητώντας την χρυσαυγίτικη ταυτότητα των ατόμων που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα, προβάλλοντας απίθανους ισχυρισμούς περί “παοκτζήδων”, “χεβιμεταλάδων” ή ακόμα και (προσοχή, δεν είναι πλάκα) “οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν”.

Βέβαια στην εξέλιξη της διαδικασίας, η ταυτότητα των ατόμων που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα και την παρέα του προέκυψε πανηγυρικά. Αρχικά, από τις καταθέσεις των φίλων του Παύλου Φύσσα, των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, των δύο φοιτητριών που κάθονταν σε διπλανό παγκάκι, του σωφρονιστικού υπαλλήλου που βρισκόταν στο Κοράλλι και τέλος από την κατάθεση του γείτονα που είδε όλη την επίθεση από το μπαλκόνι του. Όλες αυτές οι καταθέσεις συμφωνούν στη χρυσαυγίτικη ταυτότητα της ομάδας που έκανε την επίθεση. Το δικαστήριο άκουσε ακόμα την αδελφή του Ρουπακιά να καταθέτει ότι ο Ρουπακιάς, κατόπιν κλήσης που δέχτηκε, πήγε στα γραφεία της Νίκαιας όπου συναντήθηκε με άλλους Χρυσαυγίτες οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με οχήματα στην Αμφιάλη. Το δικαστήριο είδε την πομπή των μηχανών και αυτοκινήτων από τις κάμερες των καταστημάτων, διάβασε τις κλήσεις ανάμεσα στα μέλη της τοπικής Νίκαιας καθώς και τις κεραίες που τα κινητά τους ενεργοποίησαν συγκλίνοντας προς το Κοράλλι, άκουσε Λαγό, Πατέλη, Τσακανίκα και άλλους να μιλάνε για το τι συνέβη τη βραδιά της επίθεσης. Το δικαστήριο παρακολούθηκε ακόμα εξαντλητικά τη δράση της ομάδας ασφάλειας της Νίκαιας, τις παρελάσεις, τις μηχανοκίνητες επιθέσεις, τη συνεδρίαση της Ασφάλειας με το περίφημο “Ό,τι κινείται σφάζεται” του Πατέλη και πολλά ακόμα που έχουμε αναλυτικά περιγράψει σ’ αυτή την ιστοσελίδα.

Μετά από όλα αυτά, η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να τα γυρίσει: στους σχολιασμούς τους, οι συνήγοροι των βουλευτών μίλησαν αναφερόμενοι στην ασφάλεια της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας για «ούγκανα», «τσίρκο Μεντράνο», «συνονθύλευμα», «ΑμεΑ», «ευτραφείς», «αθλητές σούμο» και «υπέρβαρους» που «κάποιοι θα χρησιμοποιούνταν στο “πριν” σε φωτογραφίες αδυνατίσματος».

Ο Τσακανίκας εκπαιδεύει τον Ρουπακιά στη Νέδα: μια φωτογραφία που σχολιάστηκε ως “τσίρκο Μεντράνο”.

Όμως, χτες, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ανάρτησε για ακόμα μια φορά φωτογραφία με εικονιζόμενο τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Γεώργιο Τσακανίκα να συμμετέχει στην προεκλογική καμπάνια του επίσης κατηγορούμενου Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας.

Ο Τσακανίκας πρώτος από αριστερά.

Όπως έχουμε δείξει σε πολλές αναρτήσεις, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να συνδέεται οργανωτικά με τους κατηγορούμενους για τις συνεκδικαζόμενες δολοφονικές επιθέσεις, μια σύνδεση την οποία πρέπει δημόσια να αρνείται, την ίδια στιγμή που καλυμμένα την προβάλλει για να κρατήσει την ομερτά των κατώτερων στελεχών και μελών, ιδιαίτερα ενόψει των απολογιών στο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Τσακανίκας ανέλαβε τη διοίκηση του πυρήνα της Νίκαιας μετά τη δολοφονία Φύσσα και εκτέλεσε το σχεδιασμό του Λαγού για απειλή και εκβίαση του – επίσης κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία – Γιάννη Δήμου τις αμέσως επόμενες μέρες. Ο Δήμου έχει περιγράψει τις απειλές που δέχτηκε από τον Τσακανίκα σε συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή (χωρίς να τον κατονομάζει στη συνέντευξη, κάτι όμως που κάνει στην ανακριτική απολογία του), ενώ ειδική αναφορά στον Δήμου έχει κάνει και ο Κασιδιάρης σε συνέντευξη τύπου.

Ο Τσακανίκας, που είναι παλαιστής, συμμετείχε – σύμφωνα με μαρτυρία του προστατευόμενου μάρτυρα Β – σε επιθέσεις σε βάρος Πακιστανών και πρωταγωνίστησε σε βίαια επεισόδια στον Μελιγαλά το 2013 κατ’ εντολή του Λαγού, όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η τηλεφωνική συνομιλία Γ. Τσακανίκα και Σ. Δεβελέκου για τον Μελιγαλά:

Επίσης, ο Τσακανίκας όρκιζε νέα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νέδα μαζί με τον Ρουπακιά. Ένα από τα πολλά βίντεο που υπάρχουν στη δικογραφία είναι αυτό:

Η φωτογράφιση του Κασιδιάρη με τον Τσακανίκα και η συνειδητή προβολή της στην ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης (χωρίς βέβαια ο δεύτερος να κατονομάζεται) είναι ένα κλείσιμο του ματιού της κατηγορούμενης ηγεσίας προς τα συγκατηγορούμενα κατώτερα στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής να διατηρήσουν την ομερτά.

Πρόκειται όμως για λαθεμένη τακτική: η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη ήταν τόσο συντριπτική που, στο τέλος της διαδικασίας, αυτό που θα γίνει με μαθηματική βεβαιότητα είναι ένα μεγαλειώδες άδειασμα της τοπικής της Νίκαιας και των φυσικών αυτουργών των επιθέσεων, για να σωθεί ο “Αρχηγός”. Και το δικαστήριο θα έχει ήδη καταγράψει την αντίφαση ανάμεσα στους αρχικούς ισχυρισμούς και τις μεταγενέστερες υπεκφυγές της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Τότε, όμως, θα είναι πλέον αργά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.