Εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή για το ΠΑΤΡΙΕ του Συναδινού: έφυγε και ο Χουλιαράς, μετά τον Μίχο (video)

Ο Μιχαλολιάκος με τον Χουλιαρά και τον Μίχο. Ο Μίχος έφυγε λόγω Χουλιαρά, ο Χουλιαράς λόγω Μιχαλολιάκου.

Όπως είναι γνωστό, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Εύβοιας Νίκος Μίχος και κατηγορούμενος στη δίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έφυγε από τη Χρυσή Αυγή λόγω της μετεγγραφής του πρώην αστυνομικού διευθυντή Λάμπρου Χουλιαρά. Όμως, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες: μέσα σε λίγους μήνες, ο Χουλιαράς εγκατέλειψε και αυτός τη Χρυσή Αυγή, καταγγέλλοντάς την ως ένα “κλειστό κλαμπ” και προσχώρησε στον κομματικό φορέα ΠΑΤΡΙΕ, που ίδρυσε ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός.

Ο Χουλιαράς είχε εμφανιστεί στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία του είχε συζητηθεί λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας.

Ο Χουλιαράς στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής.

Η ένταξη του Χουλιαρά προκάλεσε τη σύγκρουση του Μίχου με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, που υποσχέθηκε στον Χουλιαρά θέση στα ψηφοδέλτια, κάτι που θα απειλούσε τη βουλευτική έδρα του Μίχου. Ο Μίχος επιτέθηκε με σκληρές φράσεις στον Χουλιαρά (“τενεκές, κομματόσκυλο της Νέας Δημοκρατίας”), δίνοντας πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που εξωθήθηκε σε παραίτηση.

Ο Χουλιαράς συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της Χρυσής Αυγής για ένα μικρό χρονικό διάστημα, βοηθώντας στην ανοικοδόμηση της διαλυμένης οργάνωσης της Εύβοιας.

Ο Χουλιαράς μοιράζει φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, δίπλα στον Μπαρμπούρη.

Όμως, η συνεργασία Χουλιαρά-Χρυσής Αυγής τελικά δεν ευδοκίμησε. Πληροφορίες λένε ότι ο Χουλιαράς καταγγέλλει την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης ως “ένα κλειστό κλαμπ”. Μετά την ανεξαρτητοποίηση Συναδινού, ο Χουλιαράς εκδήλωσε την πρόθεσή του να συστρατευτεί στον νέο κομματικο φορέα. Έτσι, χτες στις 13/10/2018, ο Χουλιαράς εθεάθη στην εκδήλωση της ΠΑΤΡΙΕ στην Αίγλη, με κεντρικό ομιλητή τον Συναδινό και χαιρετισμούς από πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο Δημήτρης Κουκούτσης, η Δέσποινα Σβερώνη, κλπ.

Ο Χουλιαράς (αριστερά) στην εκδήλωση της ΠΑΤΡΙΕ.

Με την εξέλιξη αυτή, η Χρυσή Αυγή είναι πιθανό να έχει να αντιμετωπίσει πολλά αντιπαραθετικά ψηφοδέλτια στην Εύβοια, επανδρωμένα από πρώην στελέχη της: το ΛΑΟΣ με υποψήφιο τον Μίχο, την ΠΑΤΡΙΕ με υποψήφιο τον Χουλιαρά, και ποιός ξέρει πόσα άλλα.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η ναζιστική οργάνωση προσανατολίζεται σε βασικό υποψήφιο στον νομό που να προέρχεται από τα κεντρικά πολιτικά της στελέχη, προκειμένου να αποφύγει κακοτοπιές.

Φωτογραφία από πρόσφατη δράση της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας της Χρυσής Αυγής.


Διαβαστε ακόμα:

One thought on “Εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή για το ΠΑΤΡΙΕ του Συναδινού: έφυγε και ο Χουλιαράς, μετά τον Μίχο (video)

  1. Pingback: Εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή για το ΠΑΤΡΙΕ του Συναδινού - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.