Ο φόβος της φυλακής αναγκάζει τον Μιχαλολιάκο να διαγράψει τον Μπαρμπαρούση (video+έγγραφα)

Ο Μπαρμπαρούσης μέσα στη Βουλή.

Ο φόβος της κίνησης ποινικής δίωξης με απροσδιόριστες συνέπειες για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, μετά τις δηλώσεις του Μπαρμπαρούση στη Βουλή με τις οποίες καλούσε το στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ανάγκασε τον Μιχαλολιάκο να διαγράψει τον χρυσαυγίτη βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται πλέον από 15 βουλευτές μετά και τις ανεξαρτητοποιήσεις Κουκούτση και Μίχου.

Οι δηλώσεις του Μπαρμπαρούση (15/6/2018) υπάρχουν εδώ:

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρόντες χρυσαυγίτες βουλευτές (Παναγιώταρος, Γρέγος, Λαγός, Κούζηλος, Βλάχου, Σαχινίδης) χειροκρότησαν ένθερμα την τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, έξω από τη Βουλή, ο Κασιδιάρης επιδοκίμασε τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

Όταν όμως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (134ΠΚ) και της δημόσιας υποκίνησής της (135ΠΚ), αδικήματα αμφότερα τιμωρούμενα με κάθειρξη, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής πανικοβλήθηκε και σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

Σε ελάχιστη ώρα, ο Μιχαλολιάκος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ανακοίνωσε την διαγραφή Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο Μπαρμπαρούσης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση με την οποία ανακάλεσε τις δηλώσεις του και τόνισε την “προσήλωσή του στη συνταγματική νομιμότητα”.

Από εκείνη την ώρα και μετά, ο Μπαρμπαρούσης αναζητείται από τις διωκτικές αρχές στα πλαίσια του αυτοφώρου, χωρίς όμως να έχει ακόμα συλληφθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.