Αποκαλυπτικά ηχητικά (5): κόλαφος για τον Μιχαλολιάκο οι συνομιλίες Λαγού, Δεβελέκου, Τσακανίκα, Πατέλη, Μπαρέκα και Πανταζή (11 videos)

Ο Λαγός επικεφαλής του τάγματος της Νίκαιας: εικονίζονται μεταξύ άλλων οι Πατέλης, Κούζηλος. Τσακανίκας, Καζαντζόγλου, Άγγος, Μιχάλαρος, Κορκοβίλης, Αγιοβλασίτης, Κομιάνος.

Αναδημοσιεύουμε τα ηχητικά που δημοσιοποιήθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και αναρτήθηκαν στο youtube από το OmniaTv.

Συγκεκριμένα, κατά την 241η δικάσιμο, την Δευτέρα 16 Απριλίου, ακούστηκαν οι επιλογές της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τις συνομιλίες των: Δεβελέκου (πρ. γραμματέα ΤΟ Πειραιά, μέλους της ΚΕ της ΧΑ), Κορκοβίλη (κατηγορούμενου συνεργού στη δολοφονία Φύσσα), Μπαρέκα (κατηγορούμενου για την επίθεση στο «Συνεργείο»), Πανταζή (επικεφαλής Τ.Ο. Περάματος), Πατέλη (επικεφαλής Τ.Ο. Νίκαιας), Χρ. Ρουπακιά (αδελφής του Γ. Ρουπακιά, δολοφόνου του Π. Φύσσα), Τσακανίκα (κατηγορούμενου συνεργού στη δολοφονία Φύσσα).

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτές τις επιλογές, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

ΗΧΗΤΙΚΑ ΔΕΒΕΛΕΚΟΥ

«Αν δεν είχε τζέρτζελο γιατί κατεβήκαμε απ’ τη Νίκαια;»

Την απόλυτη επιβεβαίωση της παραστρατιωτικής δομής των ταγμάτων εφόδου τεκμηρίωσαν τα αποσπάσματα από τις συνομιλίες του Σ. Δεβελέκου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. (και πρόσφατα ταυτοποιημένου ως δράστη της επίθεσης στη «Φαβέλα»). Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει συνομιλίες που αφορούν σε οργανωμένες «δράσεις» της Χ.Α. σε Σκάλα Λακωνίας και Κέρκυρα, την οργάνωση της ομάδας ασφάλειας του αρχηγού (με ασυρμάτους κ.λ.π.), ενώ αναφέρεται και στην Ουρανία Μιχαλολιάκου, ότι «ως εθνικοσοσιαλιστής» ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτο να «κάνει πυρήνες (ιδεολογική καθοδήγηση) μια γυναίκα».

Το σερί των επιθέσεων

Στα εν συνεχεία αποσπάσματα, ακούγονται οι συνομιλίες που τεκμηριώνουν πέρα από κάθε αμφιβολία την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, με την συμμετοχή του κατηγορούμενου Πανταζή (επικεφαλής του Περάματος). Σε άλλη συνομιλία ακούγονται εντολές από τον «μεγάλο» να μην υπάρχει «ούτε μία κόκκινη» σημαία της Χ.Α. ενώ οργανώνουν και νέα συγκέντρωση στο Πέραμα όπου σχεδίαζαν να «πέσει ματσούκι». Για τον Μελιγαλά επίσης ο Τσακανίκας περιγράφει (με καμάρι) στον Δεβελέκο πώς ξυλοκόπησαν αντιπάλους τους με εντολή του Ι. Λαγού.

Η αρχή του τέλους

Στα τελευταία κομμάτια των συνομιλιών του Δεβελέκου, μετά την δολοφονία Φύσσα, ακούγεται ο Τσακανίκας, εμφανώς φοβισμένος να ανησυχεί για την θέση του στη ναζιστική οργάνωση. Αντίστοιχα ο ίδιος ο Δεβελέκος φαίνεται πως γνωρίζει τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επιχειρεί να αποφύγει τις ενοχοποιητικές συνομιλίες, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Λαμβάνει εντολές από τον Γιάννη Λαγό να «καθαρίσουν» το σπίτι του κατηγορούμενου Μπαρέκα από τυχόν όπλα (μαχαίρια, κλομπ κλπ) τις οποίες και διαβιβάζει σε υφιστάμενο. Δίνει εντολές σε άλλα μέλη της Χ.Α. και συγγενείς τους να πετάξουν στα σκουπίδια ό,τι όπλα έχουν. Ενώ απειλεί ακόμα και τους συγγενείς του να καταθέσουν όπως τους έχει καθοδηγήσει σχετικά με τα μαχαίρια που έκρυβε.

Χαρακτηριστικό είναι και το γνωστό απόσπασμα στο οποίο ο Λαγός, μαζί με τον Μιχαλολιάκου και τον Κασιδιάτη, δίνουν εντολή στον Δεβελέκο να πει ότι «δεν τον ξέρει δεν τον είδε ποτέ» τον Ρουπακιά. Ενώ στα τελευταία κομμάτια, λαμβάνει αναφορά από αστυνομικό για ό,τι συμβαίνει κατά την αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα μετά την δολοφονία Φύσσα.

Το τελευταίο κομμάτι συνομιλιών είναι επιλογές της υπεράσπισης, που μάλλον επιχειρεί να δείξει ότι δεν είχε ιδιαίτερη γνώση:

ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΟΡΚΟΒΙΛΗ

«Ξηλώνουν και τον διοικητή της Νίκαιας που ήταν προσκολλημένος στη Χ.Α.»

Στα αποσπάσματα των συνομιλιών του κατηγορούμενου Κορκοβίλη τεκμηριώνεται και πάλι η αμεσότητα των σχέσεων αστυνομικών με χρυσαυγίτες, ενώ ο ίδιος ακούγεται να σχεδιάζει την προμήθεια αεροβόλου. Ο δε αδελφός του τού μεταφέρει την «γραμμή» από τη Μεσογείων αφού πήρε προφανώς επίσημη ενημέρωση.

ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΠΑΡΕΚΑ

«Να φεύγετε σπαστοί και να μην έχετε τίποτε πάνω σας»

Στα αποσπάσματα από τις κλήσεις του γραμματέα της Τ.Ο. Πειραιά, Θ. Μπαρέκα, ακούγεται να λαμβάνει εντολές από τον Λαγό και ο ίδιος να τις διαβιβάζει αντίστοιχα σε υφιστάμενούς του στην Τοπική, ενώ σε άλλες συνομιλίες συντονίζει την «ασφάλεια», δηλαδή το τάγμα εφόδου, του Πειραιά, καθώς και μιλάει με τον, επίσης κατηγορούμενο, τότε βουλευτή Κούζηλο.

Η υπεράσπιση επέλεξε ένα απόσπασμα μάλλον ανούσιας συνομιλίας:

ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

«Έλα αρχηγέ μου»

Τα επόμενα ηχητικά που ακούστηκαν, ήταν αυτά από τις κλήσεις του κατηγορούμενου Πανταζή, πυρηνάρχη Περάματος και επικεφαλής του τάγματος εφόδου που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο Πέραμα, τόσο κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, όσο και κατά του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Συνομιλεί με τον επίσης κατηγορούμενο Χατζηδάκη, παίρνει «γραμμή» από τον Γιάννη Λαγό, ενώ αναφέρει ότι έχει ενημέρωση «από μέσα από την αντιτρομοκρατική». Ξέρει μάλιστα σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι δικογραφίες και ενημερώνει τον Χατζηδάκη, πριν ακόμα βγει ένταλμα. Ενώ ο δικηγόρος εκ των υπερασπιστών της Χ.Α., Ιωάννης Ζωγράφος, τον ενημερώνει ότι πρέπει να αποφασιστεί από την ηγεσία της Χ.Α. η όποια υπερασπιστική γραμμή.

ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΑΤΕΛΗ

«Πάμε να τελειώσουμε με τα χειρότερα ρε φίλε»

Συντριπτικά είναι και τα ηχητικά απο συνομιλίες του πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη. O Πατέλης προσπαθεί να εμψυχώσει τον Τσακανίκα που έχει καταρρεύσει ενώ συνεννοείται με άλλα μέλη της ΧΑ τί θα γίνει και πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται και φαίνεται να το γνωρίζει καλά.

Το παρακάτω βίντεο περιέχει τα αποσπάσματα των συνομιλιών Πατέλη που επέλεξε η υπεράσπιση:

ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ

«Είπε ο Λαγός θα συζητήσουμε με τα πιστά σου παιδιά»

Στις κλήσεις του Τσακανίκα, που είχαν καταγραφεί μετά τις 19/9/2013, ακούγεται ο ίδιος να προσκαλεί «τα πιστά του παιδιά» στον Πειραιά, κατόπιν εντολής Λαγού. Ο δε Λαγός, σε άλλη συνομιλία, δίνει εντολή στον Τσακανίκα να απειλεί μέσω ίντερνετ ότι «για κάθε έναν δικό μας που πειραχτεί, θα έχετε 4 νεκρούς εσείς» και ο Τσακανίκας το διαβιβάζει στον «ιντερνετάκια». Σε άλλη συνομιλία ενημερώνει τον Λαγό και παίρνει άδειες για ζητήματα της τοπικής, ενώ δίνει εντολή σε υφιστάμενή του να γίνουν απόρρητοι οι αριθμοί των κινητών της Τοπικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.