Τελεσίδικα ένοχοι οι χρυσαυγίτες Αποστόλου-Σαλούφας για την επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά (15/9/2012)

Από αριστερά προς δεξιά: Θεόδωρος Κολιογιάννης, Γρηγόριος Δεμέστιχας, Νικόλαος Αποστόλου, Νεκτάριος Σαλούφας.

Τελεσίδικα ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οι χρυσαυγίτες Νικόλαος Αποστόλου και Νεκτάριος Σαλούφας για την επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου 2012. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για απλή σωματική βλάβη μέλους της Πρωτοβουλίας και επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών σε κάθε κατηγορούμενο με αναστολή (από 7 μήνες που ήταν η ποινή φυλάκισης στον πρώτο βαθμό).

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι μάρτυρες αναγνώρισαν τους δύο κατηγορούμενους Σαλούφα και Αποστόλου (οι οποίοι δεν ήταν παρόντες) ως δράστες της επίθεσης και περαιτέρω ταυτοποίησαν τους δύο ακόμα δράστες που δεν είχαν αναγνωριστεί κατά την υποβολή της μήνυσης και πρωτόδικα, δηλαδή τους Θεόδωρο Κολιογιάννη και Γρηγόρη Δεμέστιχα. Ο Κολιογιάννης καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για άλλη επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25/1/2015, ενώ ο Δεμέστιχας είναι γραμματέας της τ.ο. της Χρυσής Αυγής Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι ο Αποστόλου είναι κατηγορούμενος με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι σε συνομιλίες του έχει ομολογήσει πλήθος βίαιων επιθέσεων της οργάνωσης, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε στρατολόγος του Ρουπακιά.

Ο Σαλούφας έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εμπλέκεται σε πλήθος επιθέσεων ταγμάτων εφόδου, όπως αυτή στο στέκι “Ρεσάλτο” στο Κερατσίνι.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των Σαλούφα και Αποστόλου προσπάθησαν, κατά την πάγια τάκτικη, να εμφανίσουν τους κατηγορούμενους ως θύματα επίθεσης και να αντιστρέψουν τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από την εισαγγελέα και το δικαστήριο.

One thought on “Τελεσίδικα ένοχοι οι χρυσαυγίτες Αποστόλου-Σαλούφας για την επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά (15/9/2012)

  1. Pingback: Τετάρτη 7/11 η δίκη για την επίθεση μελών της Χ.Α. εναντίον αντιφασιστών της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα | omniatv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.