Στο σκαμνί ο… καπάτσος Χρυσαυγίτης δημοτικός σύμβουλος με τη Μαζεράτι

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 18/3/2018)

Για υπεξαίρεση δικάζεται σε δεύτερο βαθμό τη Δευτέρα (19/3/2018) ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κηφισιά Ιωάννης Καπάτσος.

Ο Καπάτσος καταδικάστηκε πρωτόδικα γιατί, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ενεργώντας με πρόθεση ιδιοποιήθηκε παράνομα υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Μαζεράτι.

Οπως περιγράφεται στη μήνυση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ο κατηγορούμενος μέσω δικής του εταιρείας είχε υπογράψει μαζί της σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης μιας Μαζεράτι Grand Tourismo, με διάρκεια μίσθωσης από 1/11/2009 μέχρι 14/11/2011. Τον Ιούνιο του 2010 το στέλεχος της Χρυσής Αυγής σταμάτησε να καταβάλλει το μίσθωμα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία κατήγγειλε τη σύμβαση και η δήλωση της καταγγελίας (η οποία συντάχθηκε στις 30/9/2010) επιδόθηκε στην εταιρεία του Καπάτσου στις 30/12/2010.

Αλλά παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας και τη γνωστοποίηση της βούλησής της να της επιστραφεί το υπερπολυτελές αυτοκίνητο, ο Καπάτσος αρνήθηκε να το επιστρέψει προχωρώντας στην παράνομη ιδιοποίησή του.

Γι’ αυτή του την πράξη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε στις 18/5/2017 σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.