Ο Αλεξόπουλος σπάει την ομερτά της Χρυσής Αυγής: “Έφυγα μόλις μελέτησα τη δικογραφία – Αρκετοί βουλευτές θα καταδικαστούν”

Ο Αλεξόπουλος σε παλιότερη ομιλία του σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Αναδημοσιεύουμε κείμενο και βίντεο συνέντευξης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, υπόδικου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Αλεξόπουλος δηλώνει ότι όταν “παρέλαβε τη δικογραφία”, έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, σε αντίθεση με πολλούς βουλευτές της που “μέχρι και σήμερα… δεν την έχουν μελετήσει”. Σε ερώτηση αν βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταδικαστούν, η απάντησή του είναι: “αρκετοί”. Ως μεγαλύτερο λάθος της οργάνωσης χαρακτηρίζει τη στρατηγική της “ομερτά”, την κάλυψη του Ρουπακιά με το περίφημο “δεν τον γνωρίζουμε, δεν τον ξέρουμε”.

(Κείμενο: onlarissa.gr, 21/11/2017)

Τους λόγους της αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή εξήγησε ο Λαρισαίος πρώην βουλευτής του κόμματος Βαλάντης Αλεξόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του ASTRA και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη.

Όπως εξήγησε, «η ρήξη ήλθε όταν παρέλαβα τη δικογραφία στα χέρια μου γιατί μέχρι τότε δεν ήμασταν ενημερωμένοι οι βουλευτές για το τι ειχε».

Μιλά επίσης για τα όσα καταλογίζουν στη Χρυσή Αυγή, ενώ αίσθηση προκαλεί ο χαρακτηρισμός για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, για τον οποίο λέει πως «ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που όμως έχει ένα τεράστιο ελάττωμα: δε μπορεί να μαζέψει τους βουλευτές και τα στελέχη του. Οι αυλικοί του, του έχουν μεταφέρει λάθος εικόνα για το τι θέλει ο κόσμος έξω.»

Ο κ. Αλεξόπουλος που πλέον βρίσκεται στις τάξεις του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού», σημειώνει επίσης πως «δεν έχω μετανοήσει τη συμμετοχή μου στη Χρυσή Αυγή. Για λάθος ανθρώπους που γνώρισα στη Χρυσή Αυγή έχω μετανιώσει».

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.