Εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή στον Πειραιά: “παρτάκια” και “κωλοτούμπα” αποκαλεί ο Κούζηλος τον Κατσαφάδο

Κατσαφάδος (δεξιά) και Κούζηλος (κέντρο): πλέον οι δρόμοι χωρίζουν.

(Κείμενο: Χ. Μπ., Κοινωνική, 8/11/2017)

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιά της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Κούζηλος μίλησε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για τον Δήμο Πειραιά αλλά και για όσα συνέβησαν με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή Πειραιά», Ηλία Κατσαφάδου. Συγκεκριμένα είπε:

Ν. Κούζηλος: «Περιμένουμε την απόφαση του Δημάρχου για να δούμε ακριβώς τι θα γίνει, μόνο έτσι θα μπορούμε να κρατήσουμε το γραφείο ως Δημοτική Παράταξη “Ελληνική Αυγή” γιατί προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Η αποχώρηση του Ηλία Κατσαφάδου ήταν αναμενόμενη, γιατί εδώ και καιρό όλοι το έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος κάνει «κωλοτούμπες» και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής!

Μάλιστα μας είχαν προειδοποιήσει για τον συγκεκριμένο και από άλλες παρατάξεις! Το θέμα ήταν ότι τον είχαμε στηρίξει σε όλα, από την αρχή!». Ενώ σημειώστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που έβγαινε ο κ. Ηλ. Κατσαφάδος και έλεγε ότι έχει την πλήρη στήριξη του Βουλευτή και υποψήφιου Δήμαρχου κ. Νίκου Κούζηλου.

«Στη Χρυσή Αυγή δίνουμε τον λόγο της τιμής μας ότι όταν κάποιος παραιτηθεί ή αποχωρήσει, παραδίδει την έδρα, και αυτή την στιγμή δεν φαίνεται πουθενά ο λόγος της τιμής του! Και για την θέση του παραιτήθηκα εγώ και ο Τάκης ο Αντώναρος επειδή δουλεύει στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και είναι και στο προεδρείο του Σωματείου “Άγιος Νικόλαος”, για να μπει εκείνος.»

Το γραφείο της «Ελληνικής Αυγής» Πειραιά ανήκει στο Δήμο, διότι εάν ο συνδυασμός δεν έχει εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι πλέον απόφαση Δημάρχου, αν θα έχει γραφείο.

«Τώρα πλέον θα περιμένουμε την απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη για να δούμε αν θα έχουμε γραφείο ή όχι, αυτό είναι το θέμα μας. Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργο Δαβάκη αλλά και με τον Γεν. Γραμματέα κ. Βασίλη Ταταρόπουλο για το θέμα αυτό και περιμένουμε».

«Ο Ηλίας Κατσαφάδος κάποια στιγμή τα έβαλε με όλους! Τον είχε πάρει ο Γιάννης Λαγός και του είχε πει να τον ενημερώνει για ο,τιδήποτε σημαντικό ή για κάποια καλή κίνηση που κάνει. Διότι κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τίποτα. Τον έπαιρνε ο Ηλίας Παναγιώταρος για να ενημερώνει την Περιφέρεια, το ίδιο και εκεί. Στο τέλος κανείς δεν επικοινωνούσε μαζί του λόγω της συμπεριφοράς του.»

«Εμένα μου απόδειξε ότι είναι τύπος “παρτάκιας”, πιστεύω κιόλας ότι θα κρατήσει την έδρα για να μπορέσει να αφήσει μια πόρτα ώστε να εισχωρήσει σε όποιον συνδυασμό θέλει. Είναι πλέον κόκκινο πανί για όλους… και ξέρω πώς ένας μόνο συνδυασμός του μένει, αυτός του Γιάννη Μώραλη!».

Και ο κ. Κούζηλος καταλήγει:

«Στο Δήμο ευτυχώς υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι ακόμα. Και από αντιδημάρχους και από προσωπικό. Ο κ. Μώραλης δεν έχει την αλαζονεία που είχε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος!».

Στις δηλώσεις του ο Ν. Κούζηλος αναφέρθηκε και στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη:

«Υπάρχει η σύμβαση του 10 την οποία έφερε ο Πουλικόγιαννης, καθώς τότε δεν υπήρχε άλλο σωματείο, και την δέχονται όλοι. Εφοπλιστές, μηχανουργεία, όλοι. Βγαίνει μετά από 2 ημέρες ο Πουλικόγιαννης και την ανεβάζει σε όλα πάνω 20%, με αποτέλεσμα να μην την υπογράψει κανείς! Πήγαν να κάνουν κάποια στιγμή μια ανεξάρτητη κίνηση αλλά δεν έπιασε, τσακώθηκαν και μεταξύ τους και ερχόμαστε εμείς και φτιάχνουμε το σωματείο μας «Άγιος Νικόλαος». Τι έκαναν οι υπεύθυνοι εκεί; Πήραν την σύμβαση του ’10, την αρχική, και είπαν ότι δουλεύουμε με αυτό. Συν ότι από το σωματείο κανονίζονται πολλές δουλειές. Αυτός είναι και ο λόγος που λένε ότι υπάρχει πλέον κίνηση- δουλειά κάτω στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.»

Σημείωση: Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Κατσαφάδο, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις Κούζηλου. Άλλωστε, όπως είπε, έχει δώσει απαντήσεις μέσω της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του. Ο ίδιος τονίζει ότι δεν υπήρξε διαγραφή αλλά ανεξαρτητοποίηση. Για όλα τα υπόλοιπα, θα τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.