Μαύρο στη Χρυσή Αυγή και από το Πρωτοδικείο Αθηνών – Απορρίφθηκε η αίτηση κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ με ημερομηνία 12/6/2017, αναφορικά με την απόρριψή της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων επί της αγωγής της Χρυσής Αυγής κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την απόφαση 4383/2017, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και του Γενικού Γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την καταχρηστικότητα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο.

Επίσης της επέβαλλε δικαστική δαπάνη εκ 400 ευρώ υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τα αιτήματα, κύριο και καταψηφιστικά, αυτής της ναζιστικής οργάνωσης ήταν :

  • Να αναγνωρισθεί ότι η απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι παράνομη και επικουρικά καταχρηστική.
  • Να διαταχθεί η διακοπή της απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον με τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα.
  • Να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και υπέρ αυτών, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου Προέδρου Π. Καλφαγιάννη, προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
  • Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση
  • Να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ στη δικαστική τους δαπάνη.

Η αγωγή απορρίφθηκε με τεκμηριωμένη εκ 14 σελίδων απόφαση.

Ειδικά δε ως προς το έννομο συμφέρον για το κύριο αναγνωριστικό αίτημα της αγωγής (κήρυξη παράνομης απεργίας) ακόμα κι αν υπήρχε παραβίαση του άρθρου 20 του Ν. 1264/82, το έννομο συμφέρον τους δεν ήταν άμεσο. Η τήρηση των διατάξεων του Ν.1264 αφορά άμεσα μόνο τη σχέση εργαζομένων και εργοδοτών, ενώ η παραβίασή τους δεν δικαιολογεί άσκηση αγωγής από τρίτο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία.

Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το σύνταγμα και τους νόμους και θεσμικά θα λειτουργεί και θα αντιπαλεύει το ρατσιστικό, φασιστικό, μισαλλόδοξο λόγο που διχάζει την κοινωνία και που στοχοποιεί ανθρώπους.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τάγματα εφόδου που δολοφονούν και …..συνετίζουν με τους γνωστούς τρόπους τους αντιπάλους.

Αγωνιζόμαστε για την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στο σύνολό της, που ακόμα ο Γ.Γ. της Μιχαλολιάκος με περισσό θράσος αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες των δολοφονιών και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Η στήριξη από όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες, τους μάρτυρες υπεράσπισης της δίκης, τους παρεμβαίνοντες στη δίκη καθώς και της νομικής μας υπηρεσίας, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.