Φούσκα η αγωγή Κασιδιάρη κατά της Κλάπα

(Κείμενο: news247.gr, 14/4/2017)

Πυροτέχνημα ήταν τελικά οι καταγγελίες του Ηλία Κασιδιάρη κατά της ανακρίτριας Ιωάννα Κλάπα, η οποία και είχε χειριστεί την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μπορεί πριν τρία χρόνια, ο τότε προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής να είχε στοχοποιήσει τη δικαστική λειτουργό, καταθέτοντας μάλιστα και αγωγή σε βάρος της για να “υπερασπιστεί” πρώην συντρόφους του και ερωτικά sms που αντάλλαξαν, σήμερα όμως -όπως δημοσιεύει το NEWS247- φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δικάζεται για βαρύτατα κακουργήματα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τον Ιούλιο του 2014 είχε καταθέσει αγωγή κατά της προέδρου Εφετών, ζητώντας μάλιστα χρηματική αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Υποστήριζε ότι παραβιάστηκαν τα προσωπικά του δεδομένα, “δείχνοντας” ως υπαίτια την Ιωάννα Κλάπα, αφού -όπως ανέφερε ο χρυσαυγίτης- στην ογκοδέστατη δικογραφία συσχετίστηκαν “άκρως προσωπικές μου συνομιλίες (μέσω της αποστολής μηνυμάτων) με ερωτικές μου συντρόφους καθώς και με πρόσωπα του στενού φιλικού μου περιβάλλοντος”, με αποτέλεσμα να είναι “προσιτές σε όλους όσους έχουν πρόσβαση” στα έγγραφα.

Τελικά, τα κοινωνικά συσσίτια και οι άποροι Έλληνες, στους οποίους ο Ηλίας Κασιδιάρης έλεγε ότι θα διαθέσει την αποζημίωση που θα λάμβανε, δεν θα πάρουν ούτε δεκάρα. Κι αυτό γιατί τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και είχε προσδιοριστεί η συζήτηση της αγωγής ενώπιον της Τακτικής Πολυμελούς σύνθεσης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η πλευρά του βουλευτή ήταν…. άφαντη. Ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος πληρεξούσιος δικηγόρος του εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα, για να υποστηρίξει τα όσα περί ηθικής βλάβης και προσβολής της προσωπικότητάς του ανέφερε στο δικόγραφο.

Έτσι, το δικαστήριο εξέδωσε πριν λίγο καιρό την υπ’ αριθμ. 546/2017 απόφαση, με την οποία σύμφωνα με το σχετικό διατακτικό, “θεωρεί ότι δεν ασκήθηκε η αγωγή”, βάζοντας τέλος στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στην αγωγή, που αριθμούσε τις 96 σελίδες, ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για δόλια παράλειψη να αφαιρεθούν τα επίμαχα στοιχεία από τη δικογραφία, τα οποία “έπληξαν ανεπανόρθωτα τη φήμη μου και το δημόσιο προφίλ μου, δεδομένου ότι είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο με συχνή προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μου προκάλεσαν και έντονη ψυχική ταλαιπωρία και αγανάκτηση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.