“Συνεργείο”: φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και sms που ενοχοποιούν Λαγό, Μίχο, Παναγιώταρο, ΕΛΑΣ

Η ακροαματική διαδικασία για την επίθεση στο Συνεργείο ήταν αποκαλυπτική.

Το δικαστήριο διαθέτει πλέον στέρεα αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση της επίθεσης από τη Χρυσή Αυγή και την υλοποίησή της από τάγμα εφόδου του οποίου ηγούνταν οι βουλευτές Λαγός και Μίχος, με παρούσα δύναμη της ΔΙΑΣ που ουδέποτε επενέβη, ούτε καν για να συλλέξει τις πινακίδες των δραστών.

α. Οι μάρτυρες Π. Τσαφολόπουλος και Π. Δριμυλής ταυτοποίησαν τις φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αλλά μέχρι σήμερα κυκλοφορούσαν ανώνυμα στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες λοιπόν ελήφθησαν στις 10/7/2013, την ώρα της επίθεσης (και συγκεκριμένα την ώρα που οι δράστες αποχωρούν), από γιατρό που κατοικεί στην πολυκατοικία πάνω από το ημιυπόγειο που στέγαζε το Συνεργείο. Το δικαστήριο διαθέτει πλέον την απαραίτητη επώνυμη ταυτοποίηση των αποδεικτικών στοιχείων, όπως την απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Από τις φωτογραφίες προκύπτει η συμμετοχή στην επίθεση του Μίχου, του Μπαρέκα (γραμματέα της τοπικής Πειραιά) και του Τσακανίκα (μέλους του πενταμελούς της τοπικής Νίκαιας και κατηγορούμενου για τη δολοφονία Φύσσα), που είναι όλοι κατηγορούμενοι στη δίκη.

Ο Μίχος οδηγός της πρώτης μοτοσικλέτας. Με πλάτη εικονίζεται ο Τσακανίκας.

Ο Μίχος κοιτάζει προς το Συνεργείο την ώρα που ολοκληρώνεται η επίθεση στον χώρο.

Ο Μπαρέκας οδηγός της τελευταίας μηχανής. Απέναντι οι άντρες της ΔΙΑΣ παρακολουθούν απαθείς.

β. Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκαν δύο βίντεο που σχετίζονται με την επίθεση. Το πρώτο είναι τραβηγμένο από περαστικό οδηγό την ώρα που οι μηχανές της ΔΙΑΣ συνοδεύουν τη μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής προς το Συνεργείο. Μπροστά από τις μηχανές ΔΙΑΣ εικονίζεται ένα λευκό αυτοκίνητο, που ταυτοποιείται ως το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού, τόσο από την πινακίδα όσο και από περίοικους. Το δεύτερο είναι από ομιλία του Παναγιώταρου στην τοπική του Αλίμου, από όπου ξεκίνησε η μοτοπορεία που επιτέθηκε στο Συνεργείο.

γ. Η παρουσία του Λαγού ταυτοποιείται περαιτέρω από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφηκε από περίοικους. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης οχημάτων που το είχε παραχωρήσει με σύμβαση leasing στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία με τη σειρά της το είχε παραχωρήσει στον Λαγό (προφανώς όχι για επιθέσεις ταγμάτων εφόδου). Τα σχετικά έγγραφα έχει φέρει στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Ψαρράς στην ΕφΣυν.

Το έγγραφο της Βουλής

Μια προσεκτική ματιά στο βίντεο της μοτοπορείας αποδεικνύει την παρουσία του βουλευτικού αυτοκινήτου του Λαγού στο τέλος της, ακριβώς δηλαδή όπως το κατέθεσαν οι μάρτυρες και οι περίοικοι.

Το IMX-7284 βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού.

δ. Τέλος οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Λαγού από τα οποία προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε αυτοπροσώπως στην επίθεση.

(πριν την επίθεση)

Παναγιώτης Μπαμπάνης: «Πειράζει να φορέσω καμιά βερμούδα για ξεκάρφωμα;».

Λαγός: «Οχι. Φόρα».

(…)

Χρήστος Αθανασάκος: «Γιάννη θες άτομα για σήμερα;».

Λαγός: «Δεν προλαβαίνουμε».

(μετά την επίθεση)

Μπαμπάνης: «Γιάννη τι θες να κάνω;».

Λαγός: «Τίποτα, σπίτι πήγαινε».

Μπαμπάνης: «Μήπως πρέπει να ’ρθουμε πάνω; Τώρα το μάθαμε».

Λαγός: «Οχι. Θα φύγουμε».

(…)

Λαγός: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές»

(…)

Πατσαλής: «Πλάκα πλάκα το συνεργείο στην Ηλιούπολη είχε δουλειά 50 μηχανάκια».

Λαγός: «Χα χα χα. Καλό».

Πατσαλής: «Γράφανε ότι διακόψατε το μάθημα των αγγλικών. Αχαχαχα».

Λαγός: «Πλάκα πλάκα από κει ξεκινάνε όλα τα πεσίματα στην περιοχή. Χρειαζότανε».

Πατσαλής: «Δλδ τους αλλάξατε λάδια κ τους γρασάρατε?».

Λαγός: «Ναι μωρέ. Ενα ρεκτιφιέ».

(…)

Λαγός: «Την άκουσαν εχθές [σ.σ. όσοι βρίσκονταν μέσα στον χώρο του «Συνεργείου»] και οι δικοί μας πήραν τα πάνω τους»… «τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή».

(…)

Μπενέκη: «Τους αφήσαν [σ.σ. τους προσαχθέντες]; τελειώσατε;»

Λαγός: «Οχι ακόμα. Πολύ γέλιο θα σου πω. Στο ίντυ [σ.σ. ιστότοπος indymedia] γράφουν ότι τους κοπανήσαμε».

Μπενέκη: «Αχαχαχα. Δε τους κοπανήσατε;».

Λαγός: «Και βέβαια ναι».

Συμπέρασμα: Η επίθεση στο Συνεργείο αποτελεί μια από τις πλέον στοιχειοθετημένες υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης. Η ποινική ευθύνη του Μιχαλολιάκου για την εγκληματική δράση τόσων πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του είναι αυταπόδεικτη και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.