Μπούκουρας: Η Χρυσή Αυγή είναι “τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια” – Διάψευση συνηγόρου υπεράσπισης

Ο Μπούκουρας μαζί με τον Πατέλη, κατηγορούμενο για τη δολοφονία Φύσσα.

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναλώθηκε στις προσπάθειες της υπεράσπισης να προκαλέσει σύγχυση και να παραπλανήσει τον μάρτυρα Θ. Τηλιακό, θύμα της δολοφονικής επίθεσης κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, χωρίς όμως κάποια επιτυχία.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής στάθηκε το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης των Ευστάθιου Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να σταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία με σκοπό την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του μάρτυρα και πολιτικώς ενάγοντος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ως αιτιολογία η συνήγορος ανέφερε το κομμάτι της κατάθεσης του Θ. Τηλιακού όσον αφορά δήλωση του Ευστάθιου Μπούκουρα για “τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια”. Η συνήγορος επέμενε ότι τέτοια φράση δεν έχει πει ο εντολέας της ούτε υπάρχει στο βούλευμα.

Βέβαια ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε στο τέλος της διαδικασίας το κομμάτι του βουλεύματος όπου αναφέρεται ρητά η σχετική δήλωση Μπούκουρα: “Πρέπει ο κόσμος να μάθει ποια ειναι η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια”.

Το επίμαχο κομμάτι του βουλεύματος.

Το δικαστήριο δεν εξέτασε ποτέ το αίτημα της συνηγόρου, οι φωνές της οποίας προκάλεσαν την αντίδραση της παρούσας στο ακροατήριο Μάγδας Φύσσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.