«Σε ονλάιν επικοινωνία η ηγεσία της Χ.Α. με το τάγμα εφόδου» [10/1/2017]

Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας Θ. Τηλιακός, σκοπός των χρυσαυγιτών «ήταν να μας σκοτώσουν, όχι απλώς να μας φοβίσουν», ενώ τόνισε ότι «εκτελούσαν εντολές απευθείας από τον Μιχαλολιάκο».

(Κείμενο: Αφροδίτη Τζιαντζή, ΕφΣυν, 11/1/2017)

Μετ’ εμποδίων λόγω ψύχους πραγματοποιήθηκε χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, η οποία διακόπηκε πρόωρα ύστερα από διαμαρτυρίες των συνηγόρων, καθώς η αίθουσα δεν θερμαινόταν επαρκώς.

Ο μάρτυρας και πολιτικός ενάγων Θόδωρος Τηλιακός, θύμα ο ίδιος της επίθεσης τάγματος εφόδου κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, κατέθεσε ότι σκοπός των χρυσαυγιτών «ήταν να μας σκοτώσουν, όχι απλώς να μας φοβίσουν» και έφυγαν όταν νόμισαν ότι ο Πουλικόγιαννης ήταν νεκρός.

Τόνισε ότι εκτελούσαν εντολές απευθείας από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν «σε διαρκή ονλάιν επικοινωνία μαζί τους».

«Με το που βγήκαν και άρχισαν να παρατάσσονται, άρχισαν να βρίζουν, Χριστούς, Παναγίες, μανάδες. “Εδώ Χρυσή Αυγή”, “θα σας σκοτώσουμε”, “θα σας τελειώσουμε”», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας την έναρξη της οργανωμένης ενέδρας.

Ο μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου, δέχτηκε απανωτά χτυπήματα με δοκάρια σε όλο του το σώμα.

Σώθηκε χάρη στο ενισχυμένο μπουφάν μηχανής που φορούσε.

«Δεν ξέρω πόσα χτυπήματα δέχθηκα. Δεν ήταν πολύς ο χρόνος, αλλά είναι στιγμές που φαίνονται αιώνες» είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα νιώθει φόβο όταν ανακαλεί τα γεγονότα της επίθεσης.

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι η στοχευμένη ανθρωποκτόνος επίθεση ήταν οργανωμένη με τον ίδιο τρόπο με τις επιθέσεις στον Παύλο Φύσσα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, καθώς οι δράστες και τότε χτύπησαν νύχτα, δηλώνοντας την ιδιότητά τους ως χρυσαυγιτών.

Ως ιθύνοντα νου της επίθεσης υπέδειξε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, επικαλούμενος και την ανταλλαγή μηνυμάτων του «περιφερειάρχη» Λαγού με τον Δεβελέκο, που -όπως είπε- «ήταν ο οδηγός του Μιχαλολιάκου».

Ο Τηλιακός ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στο οργανωμένο πογκρόμ τάγματος εφόδου στους μετανάστες μικροπωλητές στη Ραφήνα, όπου είδε και τον βουλευτή Γερμενή να ηγείται της επίθεσης.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών έχασαν την ψυχραιμία τους στο άκουσμα της λέξης «δουλεμπορικό» για το ρατσιστικό σωματείο -μόνο για Ελληνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα-, αλλά και στην πολλοστή μαρτυρία ότι η ηγεσία είχε απευθείας επικοινωνία με τους επίδοξους δολοφόνους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού αποχώρησε επιδεικτικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τα μηνύματα του Λαγού, με την πρόεδρο να τον επιπλήττει για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο στον Κορυδαλλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.