Στο αρχείο η χρυσαυγίτικη επίθεση στη Θήβα

karakostas1(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 5/10/2016)

Παραγράφηκε η γνωστή υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης σε αντιφασίστα στη Θήβα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2015. Ο λόγος για τον οποίο παύει η συγκεκριμένη ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της συνοδείας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελου Καρακώστα είναι βέβαια γιατί η επίθεση χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας ως πταίσμα.

Ετσι, σύμφωνα με τον νόμο 4411/2016ν εξαλείφεται το αξιόποινο για τα πταίσματα που έχουν τελεστεί μέχρι και τις 31.3.2016.

Η επίθεση αυτή, λοιπόν, η οποία δεν θα φτάσει ποτέ στο ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Θήβας σε βάρος ανυποψίαστου πολίτη που σήκωνε χρήματα από ΑΤΜ και ήταν οργανωμένη.

Ξεκίνησε από το τραπέζι του Καρακώστα, ο οποίος καθόταν με περίπου 10 άτομα -ανάμεσα στα οποία και οι τρεις δράστες- σε καφετέρια απέναντι από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Οπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες του υποκαταστήματος, οι δράστες πλησίασαν ένας ένας τον Σ.Π. και αφού τον περικύκλωσαν του επιτέθηκαν όταν κατέφτασε και ο τρίτος δράστης.

Οπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (3.3.2016, «Πταίσμα» η επίθεση μέρα μεσημέρι!), ο τρίτος δράστης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αδελφό του Καρακώστα, ο οποίος είναι αστυνομικός με συνδικαλιστική δράση (πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας).

Aντίσταση κατά του ναζισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ.Π. δέχτηκε την επίθεση αμέσως μετά τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική διαμαρτυρία για την προκλητική παρουσία του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης στην τοπική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση, και ειδικότερα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Σφήνα» και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας καλούν σε εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις επιθέσεις της ναζιστικής οργάνωσης, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην αίθουσα «Αρμονία», στις 7 μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής α γωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.