Δήλωση Τάκη Ζώτου για το “Συνεργείο”: “Η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι στο εδώλιο”

zotos-efsynΑκολουθεί δήλωση του Τάκη Ζώτου, δικηγόρου πολιτικής αγωγής για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Συνεργείο”:

“Η χτεσινή, ομόφωνη άρση της βουλευτικής ασυλίας Λαγού και Μίχου για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στις 10/7/2013 αποτελεί ένα θετικό βήμα στη μάχη για την καταδίκη των νεοναζί, τόσο στη μεγάλη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” όσο και στις επιμέρους υποθέσεις με κατηγορούμενους στελέχη και μέλη της. Μια δικογραφία, που αρχικά τέθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών, ανασύρθηκε και στη συνέχεια “χάθηκε”, βρήκε τελικά το δρόμο της στη Βουλή και – ελπίζουμε πια – και στο ακροατήριο. Οι σημερινές αποκαλύψεις της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τον ρόλο που έπαιξε ο Λαγός στην επίθεση στο Συνεργείο (οργάνωση, συντονισμός, αυτοπρόσωπη συμμετοχή και ηθική αυτουργία) αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, πέραν πάσης αμφιβολίας, τον συντεταγμένο χαρακτήρα των επιθέσεων των νεοναζί, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013. Γι’ αυτό και η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν είναι στο Κοινοβούλιο, αλλά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.”

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο κινητό του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγού υπάρχουν δεκάδες μηνύματα που “φανερώνουν τον καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο, καθώς και τη φυσική παρουσία του Λαγού στην επίθεση”, καθώς και “το πόσο διαδεδομένη στα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η πρακτική της βίας των ταγμάτων εφόδου, γεγονός που για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει τον οργανωμένο χαρακτήρα των επιθέσεων”.

2 thoughts on “Δήλωση Τάκη Ζώτου για το “Συνεργείο”: “Η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι στο εδώλιο”

  1. Pingback: Τάκης Ζώτος (συνήγορος πολιτικής αγωγής): «Η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι στο εδώλιο» | Alexius DIAKOGIANNIS

  2. Pingback: Τάκης Ζώτος (συνήγορος πολιτικής αγωγής): «Η θέση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι στο εδώλιο» | Alexius DIAKOGIANNIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.