Θέλει ο ναζιστής να κρυφτεί…

xrysi_avgi_mixaloliakosΟ Σταύρος Καρεφυλλάκης χαιρετά ναζιστικά πίσω από τον Αρχηγό του N. Μιχαλολιάκο.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 1/8/2016)

Προ μηνών και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2016, ο Σταύρος Καρεφυλλάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειάρχης Κρήτης της Χρυσής Αυγής, έκανε μια δημόσια ανάρτηση στο Facebook που για τους μη μυημένους θα περνούσε απαρατήρητη.

Εγραψε μόνο μια ημερομηνία και αυτή ήταν: «20/4/1889».

Πρόκειται φυσικά για την ημερομηνία γέννησης του Χίτλερ και είναι σαφές ότι με αυτόν τον τρόπο το σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής γιόρταζε βέβαια τα γενέθλια του Γερμανού φίρερ.

Αυτό που στην πραγματικότητα έκανε ο Καρεφυλλάκης δεν ήταν παρά να κλείσει ναζιστικά το μάτι στους «συναγωνιστές» του.

Και πράγματι το μήνυμα ελήφθη, αφού διάφορα στελέχη της οργάνωσης έσπευσαν να απαντήσουν στην ανάρτηση με τον ίδιο λακωνικό τρόπο.

Οπως ο Χρήστος Αθανασάκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έγραψε «είσαι Θεός», ή όπως ο Χρήστος Μουλάς, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής, που έγραψε απλώς «ΗΗ !!!», δηλαδή Heil Hitler.

Ακόμα πιο κωδικοποιημένη ήταν η απάντηση του Ιωάννη Θεοδωρόπουλου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, που «πόσταρε» τον αριθμό «88», ο οποίος δεν είναι άλλος από το 8ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου επί δύο, δηλαδή «ΗΗ», άρα και πάλι Heil Hitler.

Αλλωστε είναι γνωστό ότι επί χρόνια ο Αρχηγός και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής την παραμονή των γενεθλίων του Χίτλερ έκαναν ολονυκτία στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου-Ραπεντόζης, προκειμένου να τιμήσουν τον Γερμανό φίρερ και τα Ες Ες.

Αυτό που παρατηρούμε όμως είναι η εξής αντίφαση

Από τη μια η Χρυσή Αυγή πασχίζει να αρνηθεί και να αποκηρύξει την ιδεολογία της και από την άλλη βλέπουμε την ίδια την οργάνωση και τα στελέχη της να αυτοκαρφώνονται.

Ασφαλώς πρόκειται για εσωτερικά μηνύματα μεταξύ των χρυσαυγιτών που προφανώς θεωρείται ότι θα περάσουν απαρατήρητα από τους μη μυημένους.

Και αυτό γιατί μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης κατά της ηγεσίας της οργάνωσης και κυρίως μετά την έναρξη της δίκης που τα τάγματα εφόδου έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους, είναι απαραίτητο για τη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, προκειμένου να διατηρήσουν τη συνοχή τους, να κλείνουν ο ένας στον άλλο ναζιστικά το μάτι και να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν έχουν προδώσει τις ιδέες τους, αλλά ότι έχουν απλώς προσωρινά αναστείλει την οργανωμένη εγκληματική βία.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο με τίτλο «Αντίο “Λένιν”: Ο πολιτιστικός Εθνικισμός είναι εδώ!» που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από 20 μέρες (10/7/2016) στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης και αποτελεί βέβαια άλλη μια καθαρή ομολογία για τη ναζιστική της ιδεολογία, την οποία θέλει να μεταδώσει στις νέες γενιές.

«Ας μπολιάσουμε τις νέες γενιές με την αμφισβήτηση και την απιστία έναντι των ιδεών των νικητών του τελευταίου μεγάλου πολέμου. Μικρές ιδέες φυτεμένες καλά σε μερικά μυαλά είναι λιθαράκια σε χιονισμένη βουνοπλαγιά», λέει το κείμενο, αναδιατυπώνοντας ουσιαστικά όσα καταγράφεται να λέει στο γνωστό βίντεο του 2012 ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες».

Ο «επιστήμονας»

 Ο Σάββας Σπυρίδης στη Νυρεμβέργη ποζάρει με φόντο τον Χίτλερ ανάμεσα στα ναζιστικά στρατεύματα.

Αλλά και πριν από 10 μέρες (21/7/2016) η Χρυσή Αυγή διαφήμιζε, πάλι στον επίσημο ιστότοπό της, ότι «στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών διεξήχθη ομιλία περί του πολιτικού αμοραλισμού καθώς και την έννοια του Αντάρτη», διευκρινίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε «σύμφωνα με τα πορίσματα επί του θέματος, του διακεκριμένου Εθνικιστή πολιτικού επιστήμονα Καρλ Σμιτ».

Πρόκειται βέβαια για άλλο ένα ναζιστικό κλείσιμο του ματιού, αφού ο Σμιτ δεν ήταν άλλος από τον πολιτειολόγο που παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του στο Τρίτο Ράιχ και που έδωσε «νομιμότητα» στο χιτλερικό καθεστώς.

Ξεχωρίζει όμως και η επίσκεψη στη Νυρεμβέργη του Σάββα Σπυρίδη, υποψήφιου της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές και περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρώην αστυνομικός δημοσίευσε τον Μάιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες από τη γερμανική πόλη, στις οποίες ο ίδιος ποζάρει μπροστά από τις εικόνες του Χίτλερ με τα ναζιστικά στρατεύματα.

Μάλιστα σε σχόλιο στη μία φωτογραφία τον ρωτούν «τι μνημείο είναι αυτό (σ.σ. που εικονίζεται στο φόντο);» και ο Σπυρίδης απαντά «εκεί που έβγαλε τους λόγους ο Αδόλφος».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σπυρίδης ήταν ο αστυνομικός που το 2013 αποκαλύφθηκε ότι μετείχε σε εκπαίδευση μελών της οργάνωσης στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την παρουσία του στον χώρο του Σταδίου, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν συμπτωματική, ενώ αρνήθηκε και κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Η ειδική ανακρίτρια εφέτης Ι. Κλάπα δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς αυτούς και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Σπυρίδη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, όμως ο αστυνομικός τελικά απαλλάχτηκε από την εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου με το σκεπτικό ότι υπήρξε μεν μέλος της οργάνωσης, αλλά «λόγω του περιφερειακού του ρόλου […] πιθανότατα δεν είχε πλήρη επίγνωση του εγκληματικού σκοπού της οργάνωσης».

Αλλά στη συνέχεια ήρθε η ίδια η Χρυσή Αυγή να επιβεβαιώσει ότι κάθε άλλο παρά «περιφερειακός» ήταν ο ρόλος του, αποκαλύπτοντας, μέσω της δημοσιοποίησης του βιογραφικού του, ότι «συμμετέχει ενεργά στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή από το 1989»!

Από τα πρώτα χρόνια δηλαδή που ξεκινά η δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Σήμερα, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων και την έναρξη της δίκης, ο βασικός λόγος που η Χρυσή Αυγή αποκηρύσσει την ιδεολογία της δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι αυτή ερμηνεύει τη ναζιστική της συγκρότηση στα πρότυπα των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ, ενώ αποτελεί βέβαια και το ίδιο το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων για τις οποίες και έχει οδηγηθεί η οργάνωση στο εδώλιο του κακουργιοδικείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.