Δεν κατέθεσε «Πόθεν Έσχες» ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας – Παραπέμπεται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή

mpoukour_alexopoulos(Κείμενο: Γεράσιμος Λιβιτσάνος, VouliWatch, 13/5/2016)

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των προφίλ των βουλευτών με τα Πόθεν έσχες, η ομάδα Vouliwatch ανακάλυψε και αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας δεν έχει κατάθεσει Πόθεν έσχες.

Στην αρμόδια εισαγγελική αρχή παραπέμπεται από την επιτροπή Πόθεν Έσχες, ο ανεξάρτητος βουλευτής και εκλεγμένος με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

Η δήλωση του ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών. Ο Ε.Μπούκουρας εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας, το 2012 και ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής διαφοροποιούμενος από τις θέσεις του κόμματος. Επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση μετά τις γνωστές δικαστικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική αρχή, θα κρίνει τους λόγους για τους οποίους δεν κατέθεσε την δήλωση περιουσιακής κατάστασης και στην συνέχεια θα αποφασίσει για το αν ο Ε.Μπούκουρας θα διωχθεί ποινικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.