Τετάρτη 9 Δεκέμβρη: Εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

ekdhwsh_korydallos(Κείμενο: Εργατική Αλληλεγγύη, 02/12/2015)

Εκδήλωση με θέμα «7 μήνες δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό-στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί» οργανώνει την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό (Ζάππα 4) ο Δήμος Κορυδαλλού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην διεξαγωγή της δίκης της Χ.Α. στον Κορυδαλλό και η ΚΕΕΡΦΑ.

Ομιλητές θα είναι οι Δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δ. Ζώτος, Α. Τζέλλης και άλλοι, ο Δ. Ψαρράς, δημοσιογράφος, ο Π. Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, η Ε. Κουμάντου, από το Goldendawnwatch, ενώ θα γίνει και χαιρετισμός του Δημάρχου Σ. Κασιμάτη καθώς και παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και μέλη του συλλόγου γονέων.

Η εκδήλωση γίνεται λίγα μέτρα μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η Δίκη από τις 20 Απρίλη 2014. Έχει σα στόχο να φέρει ξανά στην επικαιρότητα το αίτημα της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, όπως είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, είχε συγκροτηθεί λίγο πριν την έναρξη της δίκης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, της Β’΄ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού, των Αθλητικών Σωματείων, όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Κορυδαλλού και της ΚΕΕΡΦΑ, διεκδικώντας τη μεταφορά της δίκης, καμία αναβολή της ημερομηνίας έναρξής της και απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Μετά από τις αποκαλύψεις στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας των 7 μηνών, των ευθυνών για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της ίδιας της ηγεσίας των ναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και της ασυλίας που είχαν από την ΕΛΑΣ, το αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος να ολοκληρωθεί χωρίς κωλυσιεργίες η δίκη, να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματά τους, αποχτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να συνεχίσει για να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα» και να απολαμβάνουν διευκολύνσεις και κρατική χρηματοδότηση για να ανασυντάξουν τα τάγματα εφόδου.

«Ο αγώνας για να μην επανανομιμοποιηθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων προσφύγων, είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς μνημόνια που σπέρνουν τη φτώχεια, χωρίς φράχτες που πνίγουν γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο», αναφέρει το κοινό κάλεσμα στην εκδήλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.