Η Χρυσή Αυγή μαζεύει καταδίκες

panagiotarosΟ Ηλίας Παναγιώταρος.

(Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 25/11/2015)

Αλλη μία καταδίκη προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των καταδικαστικών αποφάσεων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Αυτή τη φορά ήταν ο Παναγιώταρος, που καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε ποινή 6 μηνών για την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Η υπόθεση αφορά την επίθεση χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Παναγιώταρο, κατά του Πέτρου Ευθυμίου σε καφετέρια στο Μαρούσι στις 21 Απριλίου του 2012.

Πέραν των συνειρμών που προκαλεί η ημερομηνία, ήταν μόλις 15 μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο.

Οι χρυσαυγίτες είχαν τότε εντοπίσει τον Π. Ευθυμίου να κάθεται στην καφετέρια και οργανωμένα κινήθηκαν εναντίον του ίδιου και της παρέας του, εκτοξεύοντας ύβρεις, αλλά και ποτήρια και γυάλινες κανάτες με νερό, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο ίδιος ο Παναγιώταρος, ο οποίος ηγείται της επίθεσης, έχει καταγραφεί σε βίντεο να πετάει με μένος γυάλινη κανάτα προς την παρέα του Π. Ευθυμίου.

Μάλιστα ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος είχε τότε από τηλεοράσεως ουσιαστικά αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» της επίθεσης με την εξής φράση: «Επειδή εβράχη, εάν εβράχη ο κ. Ευθυμίου δεν το γνωρίζω. Στο κάτω κάτω της γραφής, καλό καιρό έχουμε, ζέστη, τον δροσίσανε».

«Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία», είχε τότε δηλώσει από τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, ενώ την επίθεση είχαν καταγγείλει και τα υπόλοιπα κόμματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.