Τετάρτη 6/11: Η ώρα του Αρχηγού – Ο Μιχαλολιάκος στο εδώλιο (21 videos)

Δεν τους κατεβάζει το χέρι.

Η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται με την απολογία του “Αρχηγού” της οργάνωσης Νικόλαου Μιχαλολιάκου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Εφετείο, για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής .

Ο Μιχαλολιάκος είναι ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της από το 1980 που πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο περιοδικό “Χρυσή Αυγή” μέχρι και σήμερα. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, είχε κατηγορηθεί για “κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι’ εκρηκτικών υλών”, καταδικάστηκε τελικά αμετάκλητα με τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών σε 12 μήνες φυλάκιση. Το 1983 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο δήλωση ίδρυσης κόμματος (“Λαϊκός Σύνδεσμος”). Το 1984 ανέλαβε γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, θέση από την οποία γρήγορα αποχώρησε. Από το 1986, η Χρυσή Αυγή ξεκινά την αυτοτελή οργανωτικά δράση της στα γραφεία της στην Κεφαλληνίας.

Ο Μιχαλολιάκος σπούδασε μαθηματικός, αλλά κατά δήλωσή του βιοπορίζεται ως εκδότης της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή”, που κυκλοφορεί από το 1993.

Στο πρώτο Καταστατικό της οργάνωσης, που προσκόμισε στην ανάκριση ο Δημήτρης Ψαρράς, περιγράφεται η διφυής υπόσταση της οργάνωσης που διαθέτει πολιτικό και στρατιωτικό (επιχειρησιακό) σκέλος, με κοινή ηγεσία. Στο Καταστατικό περιέχεται το κείμενο “Η Αρχη του Αρχηγού”, όπου επεξηγείται αναλυτικά η ακόλουθη διάταξη: “Ο ΑΡΧΗΓΟΣ είναι πρόσωπο απολύτως απρόσβλητο και απαραβίαστο, και είναι ο ανώτατος ηγέτης της κινήσεως, στέκει δε υπεράνω εκλογικών διαδικασιών και δεν μετέχει στις σχετικές ψηφοφορίες”:

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός που αναδεικνύεται και καταξιώνεται στην Πρωτοπορεία του αγώνα, ο παράκλητος, που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος, ο διερμηνευτής των κρυφών ελπίδων, των βαθύτερων πόθων και των μυστικών ψιθύρων του απλού λαού, ο υπέροχος απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως. Είναι ο ηγέτης που στο πρόσωπό του συμβάλουν όλες οι λαϊκές αρετές, αλλά και η συνισταμένη ενιαία βούληση του έθνους. Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο κατ’ εξοχήν Λαϊκός-Ηγέτης. Οχι μόνο γιατί με το παράδειγμα της δράσεώς του εμπνέει και καθοδηγεί τον λαό και τους συναγωνιστές του, αλλά κυρίως γιατί αυτοί αποτελούν τη μοναδική πηγή της δικής του εμπνεύσεως. Στην εκλεκτή προσωπικότητά του ανακλώνται οι προσωπικότητες όλων των συντρόφων του και η μεταξύ τους σχέση είναι ακατάλυτη.

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν ίσταται πάνω ή δίπλα στο λαό, δεν βρίσκεται μέσα στον λαό, είναι ο ίδιος ο Λαός, που έχει συνειδητοποιήσει το ιστορικό του πεπρωμένο, είναι η ιστορική του ταυτότητα.

Οπως οι χιλιάδες παραπόταμοι αντλώντας από τις πηγές, συγκλίνουν και συμβάλλουν στη δημιουργία της κοίτης του μεγάλου ποταμού, έτσι και οι επί μέρους λαϊκές δυνάμεις, αντλώντας την άφθαρτή του ζωτικότητα από τις πολιτιστικές τους καταβολές, συγκλίνουν και συμβάλλουν στο πρόσωπο του Αρχηγού”.

Η εγκυρότητα του Καταστατικού επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι έγγραφο με ίδιο περιεχόμενο και σφραγίδα (“Χρυσή Αυγή – Αγχιβασίην”) βρέθηκε στην οικία του “υπαρχηγού” της οργάνωσης Χρήστου Παππά, αλλά και από μεταγενέστερα κείμενα, σε χρόνο κατά τον οποίο η Χρυσή Αυγή ήταν στη Βουλή, όπως αυτό που βρεθηκε στο σκληρό δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου με τίτλο “Ιεραρχία-Δομή ΧΑ” και πανομοιότυπο περιεχόμενο:

Στα ιεραρχημένα συστήματα, όπως και στην Χρυσή Αυγή, ισχύει ένα βασικό δόγμα που εξασφαλίζει την λειτουργία τους. Αυτό είναι η «Αρχή του Ενός», το κορυφαίο αποτύπωμα αρχαιοελληνικής πολιτικής σκέψης όπως το κατέγραψε ο πολύς Αλφέρδος Ρόζενμπεργκ.

Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι ο τρόπος λειτουργίας μας αποτελεί για εμάς πρότυπο λειτουργίας ενός ολόκληρου κράτους. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε μια μέρα το Ελληνικό Κράτος λειτουργικό όπως είναι η Χρυσή Αυγή, όπου η θέληση του Αρχηγού επιβάλλεται και εφαρμόζετε άμεσα, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς ενδοιασμούς

Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Άνθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η έννοια του Αρχηγού – Καθοδηγητή στην Ιδεολογία μας προσλαμβάνει μεταφυσικό περιεχόμενο. Ως μεταφυσικό περιεχόμενο ορίζουμε την ακράδαντη πίστη όλων των Χρυσαυγιτών πως ο Αρχηγός μας είναι ο Άνθρωπος που θα οδηγήσει την Ιδεολογία μας στην Τελική Νίκη εναντίον των δυνάμεων του σκότους που απεργάζονται τον θάνατο του Ελληνισμού και θα οδηγήσει ολόκληρη την Χώρα στην δημιουργία του Γ’ Ελληνικού Πολισμού που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ο κάθε Άνθρωπος έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία, είτε μιλάμε για τον Αγώνα, είτε μιλάμε γενικότερα. Το ίδιο ισχύει και για τους Χρυσαυγίτες της όποιας ιεραρχικής βαθμίδας μιλάμε. Ο Αρχηγός μας συγκεντρώνει τα θετικά στοιχεία όλων των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής όντας πρώτος μεταξύ ομοίων στην αδιάσπαστη φάλαγγα των Εθνικιστών που παρατίθεται εναντίον του αμαρτωλού καθεστώτος που μολύνει την Πατρίδα μας με την ύπαρξη του. Είναι ο Άνδρας ο Ερχόμενος, ο οποίος θα σαρώσει με την παρουσία του, το οτιδήποτε σάπιο ταλανίζει και βασανίζει το Ελληνικό Έθνος”.

Ο Μιχαλολιάκος, η ηγεσία του οποίου δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία όλες αυτές τις δεκαετίες (ακόμα και σύμφωνα με το νέο Καταστατικό, ψηφοφορία γίνεται μόνο αν το ζητήσει το 50%+1 των συνέδρων), διορίζει το Πολιτικό Συμβούλιο της οργάνωσης, που αποτελεί τον κύκλο των εξ απορρήτων συνεργατών του: κατά το 2013, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν οι συγκατηγορούμενοί του: Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής, Ματθαιόπουλος και Παππάς.

Ο Λαγός και ο Παναγιώταρος ήταν αμφότεροι μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τον Μίχο ο Λαγός παραλάμβανε όλες τις έγγραφες αναφορές των τοπικών οργανώσεων και περιφερειών προς την Κεντρική Διοίκηση (ο Μιχαλολιάκος είχε χρίσει τον Λαγό “υπεύθυνο οργάνωσης του κινήματος” και τον Κασιδιάρη “υπεύθυνο εκπαίδευσης και ιδεολογίας”). Στην (προβλεπόμενη ως 60μελή) Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγης συμμετείχε και ο Βασίλειος Σιατούνης, καταδικασμένος για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια το 2008, για την οποία η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι “δεν έχει καμία σχέση”.

Έγγραφο που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου.

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή, Τετάρτη 16/7/2008, έγγραφο που προσκόμισε η πολιτική αγωγή και αναγνώστηκε στο δικαστήριο: “ουδεμία σχέση του νόμιμου πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”.

Από τους σκληρούς δίσκους του Μιχαλολιάκου όπου περιέχονται πλήθος ομιλιών που δεν δημοσιοποιούνταν (απευθυνονταν στον στενότερο κύκλο των μυημένων) προκύπτει: η προσήλωση μέχρι και σήμερα στον εθνικοσιαλισμό (τον οποίο δημόσια η οργάνωση αποκήρυττε), η προσχηματική κομματική/κοινοβουλευτική λειτουργία με δεδομένη την απαξία απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, η ύπαρξη ομάδων κρούσης (“ταγμάτων εφόδου”) στην καρδιά της οργάνωσης.

Για τις επιμέρους κακουργηματικές υποθέσεις, προκύπτει από έγγραφα, βίντεο, ηχητικά και καταθέσεις ότι ο Μιχαλολιάκος: συγκάλυψε την πολιτική ταυτότητα των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (“δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι”), γνώριζε από το ίδιο βράδυ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (καταθέσεις Μίχου και Σπίνου) και συμμετείχε στη συγκάλυψη της δράσης του τάγματος εφόδου την επομένη (σε δημόσιες δηλώσεις περί “περαστικού” Ρουπακιά, ιδιωτικές συνομιλίες πχ κλήση σε Δεβελέκο να μην αναγνωρίσει Ρουπακιά, κάλυψη Νίκαιας σε συνέντευξη στον Καλόγηρο στις 26/9/2013, κλπ).

Όταν πλέον τα στοιχεία της σύνδεσης της Χρυσής Αυγής (κομματική κινητοποίηση το βράδυ της δολοφονίας) και του Ρουπακιά (στελέχους του 5μελούς της Νίκαιας) με τον φόνο του Παύλου Φύσσα είχαν καταστεί αδιάσειστα, ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου (17/9/2015) “την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι”, όχι όμως και την ποινική ευθύνη. Πρόκειται για άμεση παραδοχή του ρόλου που είχε ο κομματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής στο έγκλημα, απολύτως καταδικαστική για τον Μιχαλολιάκο με δεδομένο ότι ούτε διαγραφή των υπευθύνων της Νίκαιας υπήρξε (απολογίες Πατέλη, Μίχου και Λαγού) ούτε κλείσιμο των γραφείων της (ομολογία Μιχαλολιάκου στις 26/9/2013), σε αντίθεση με τους εκ των υστέρων ισχυρισμούς (απολογία Παναγιώταρου).

Δείτε σχετικά βίντεο:

Ομιλίες Μιχαλολιάκου από τον σκληρό δίσκο του:

[“2011-07-23 Ορκομωσία Μελών”, τίτλος από τον σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου + ομιλία “ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του”: “Όχι, ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του και αυτή η φωλιά θα παραμείνει καθαρή, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν…με φασιστές, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν…. να είναι τυχεροί…. εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ενα μεγαλο μερος του ελληνικού λαου ειναι μαζι μας, αλλιώς θα τους σπαγαμε το κεφάλια, το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα“]

[2011-09-17, Γιορτή νεολαίας με ναζιστικούς χαιρετισμούς: Ομιλία σε γιορτή νεολαίας στέλεχους Χ.Α. : «… είμαστε φασίστες, είμαστε ναζί..» «.. ο εχθρος μας είναι ο διεθνής σιωνισμός… ζήτω η νίκη (3 φορες ναζιστικό χαιρετισμό)…»

2011-12-09, ΟΙΝΟΦΥΤΑ – ΔΗΛΕΣΙ – ΑΓ. ΘΩΜΑΣ, Μιχαλολιάκος: « για όλο το κόσμο εμείς οι χρυσαυγίτες είμαστε οι κακοί φασίστες οι εθνικιστές κτλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουνε άδικο. Είμαστε όλα αυτά που λένε..» «.. δεν πιστεύουμε στις εκλογές όπως γίνονται..» «.. η χρεωκοπία είναι τεχνητή… είχανε δανειστεί απο εβραίους τοκογλύφους διάφορα ποσά και ήρθε η ώρα της πληρωμής..» «..σκοπός μας είναι να διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες.. τρόποι υπάρχουν και επίσης υπάρχουν πολλές ερειπωμένες περιοχές της ελλάδας ακατοίκητες θα τους μαζέψουμε εκεί με ηλεκτροφόρα σύρματα..»

2012-01-13, Κοπή πίτας Πειραιάς: (αντιεβραική ομιλία) Μιχαλολιάκος: «… αυτή η χώρα δεν λεηλατείται τώρα.. λεηλατείται απο τους παγκόσμιους τοκογλύφους που έχουν όνομα και εθνικότητα ..λέγονται Ρότσιλντ, Λεβί, Ροκφέλερ και είναι οι εβραίοι…Ο ντόκτορ Γκαίμπελς έλεγε τα εξής.. υπάρχουν και οι λευκοί εβραίοι…είναι εβραίοι στην νοοτροπία…».

2012-03-03, γραφεία, Μιχαλολιάκος: «…ο λαός είναι ένας όχλος….. κάποτε θα μπούμε στη βουλή είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές..», «.. είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, αυτοι είμαστε οι εθνικιστές οι εθνικοσοσιαλιστές οι φασίστες …..είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απο τον εβραίο που έχει καθισει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου»].

[2012-03-19, Ασπρόπυργος: Μιχαλολιάκος 02:20-02:45 «..δεν θέλουμε τους ξενους στην πατρίδα μας, αν αυτό σημαίνει οτι είμαστε ρατσιστές ναι είμαστε ρατσιστές. Δεν μας ενδιαφέρει ας μας πούνε ότι θέλουν..».

2012-04-02, Νεμέα, Μιχαλολιάκος (για τους αξιωματικούς της 21ης Απριλίου) «..θεωρούμε έγκλημα και προδοσία ότι άνθρωποι που τα στήθη τους κοσμούσαν χρυσά αριστεία στα πεδία των μαχών αυτοί οι αλήτες οι πολιτικοί τους άφησαν να πεθάνουν στην φυλακή ..» (φωνή: Τιμή και Δόξα στον Νίκο Ντερτιλή) «..βεβαίως..» «.. αυτή είναι η ελληνική ψευτοδημοκρατία που πρέπει να τσακιστεί πρέπει να πέσει πρέπει να γκρεμιστεί και αυτό φοβούνται απο την Χρυσή Αυγή…».

2012-04-04, Μέγαρα, Κασιδιάρης: «… τα σύνορα μας στον Έβρο να κλείσουν για τους εισβολείς… αυτό το στρατό των μουσουλμάνων εισβολέων…να επιστρέψουν στον Έβρο οι νάρκες κατά προσωπικού…», «…να τους αντιμετωπίσουμε με G3 ή Μ16..».

2012-05-26, Γραφεία, Μιχαλολιάκος: «… θυμάμαι μια χαιρετούρα.. με έναν αράπη. Ναι αράπη, όχι μαύρο έτσι λέει η παράδοση μας…», «.. ελπίζουν ένας χρυσαυγίτης να σφάξει έναν ξένο για να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα. Έχουν χάσει την μπάλα γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα φτάσει 15 και 20% η Χρυση Αυγή…».

2012-06-03, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Μιχαλολιάκος: «..δεν θα αλλάξουμε, όσο πιο δυνατοί γινόμαστε τόσο πιο ακραίοι θα γινόμαστε… είμαστε αγωνιστές του πεζοδρομίου..», «.. είμαι η μοναδική περίπτωση μαζί με ένα φίλο και συναγωνίστη μου τον Θανάση τον Καρακατσάνη αξιωματικού ο οποίος καθαιρέθηκε απο την δημοκρατία με το αιτιολογικό ότι αποσκοπούσε στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας..».

2012-06-09, Νίκαια, Μιχαλολιάκος, δίπλα του ο Πατέλης (αναφορά σε χτύπημα σε Κανέλλη – Δουρου): «.. χτύπησε στο πρόσωπο τον συναγωνιστή μας είχε την απαίτηση να την παρακολουθούνε… το τροφαντό μάγουλο της Λιάνας Κανέλλη… αξίζει περισσότερο .. από το γεγονός ότι περισσότεροι από 2.000 έλληνες έχουν αυτοκτονήσει από το μνημόνιο.. Ας με πούνε φασίστα ας με πούνε όπως θέλουν αυτή την δημοκρατία τους την γράφουμε στα παλιά τους τα παπούτσια… αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι… αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν… αυτή τη στιγμή στη Βέροια κρατούνται 5 συναγωνιστές μας ανάμεσα τους 2 υποψήφιοι βουλευτές…».

2012-6-13, Κίτρινος Τύπος σε Τριανταφυλλόπουλο για Αιγύπτιους αλιεργάτες: “δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι“].

[21/5/2011, Κασιδιάρης: «..Μια ενημέρωση για τα τελευταία πολιτικά δρώμενα και όχι μονο, καλείται στο βήμα συναγωνιστής Μισιάκας Γιώργος», Μισιάκας (Μάστορας): «Αρχηγέ, συναγωνιστές και συναγνωίστριες. Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά το τι έγινε την Τρίτη 10 Μαίου τα ξημερώματα. Ήταν μια δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Αυθόρμητη εκδήλωση Τρίτης και πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση της Πέμπτης…», «…Να πούμε χωρίς καμία διάθεση καπελώματος ότι η Χρυσή Αυγή ήταν πραγματικά αυτή που έδωσε το ρυθμό στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, ειδικότερα την Πέμπτη. Η Χρυσή Αυγή ήταν η οποία ένιωσε στο πετσί της την προσαγωγή 10αδων μελών της από τους … του Παπουτσή…», Μιχαλολιάκος: «..Εγώ επειδή ο χώρος είναι δημόσιος, πιθανώς να ακούνε κι απέξω, έχω να τους πω κάτι. Να τους στείλω ένα μήνυμα. Πως στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες! Να το ξέρουν! Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν αρκετοί πίσω από μένα που θα το κάνουν αυτό το πράγμα. Κι από κει και πέρα στο διάολο και οι εκλογές τους και οι κάλπες τους!..», Μιχαλολιάκος: «..Σας υπόσχομαι ότι θα είμαστε νικητές. Ζήτω η Νίκη! (ναζιστικός χαιρετισμός)»

27/07/2011, Λαμία, Μιχαλολιάκος: «..Υπάρχουν οι λεγόμενοι τακτικοί και οι στρατηγικοί στόχοι. …….Ο στρατηγικός, ο απώτερος στόχος είναι να πάρουμε την εξουσία. Δεν υπάρχει άλλος. Κι όταν πάρουμε την εξουσία σημαίνει να καταργήσουμε τη δημοκρατία. ….. Δηλαδή κάπου λίγο-πολύ δεν το κρύβω και προσωπικά. Ακόμη και στην ορκωμοσία στο Δήμο που έγινε παλάμισα το ευαγγέλιο…..», Μιχαλολιάκος: «Εγώ αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτό..».

2011-03-25, Πειραιάς, Μιχαλολιάκος « …είμαι ακραίος το παραδέχομαι.. δήλωση μετανοίας δεν διαθέτω.. δεν μασκαρεύτηκα “ξέρετε είχα νεανικές αμαρτίες” , οι αμαρτίες μου παραμένουν αν είναι αμαρτίες εις το ακέραιον…».

2011-04-02, Γραφεία: «…. έχω την τιμή να μην είμαι δημοκράτης.. να μην πιστεύω ούτε σε ψηφους ούτε σε πλειοψηφίες..», «.. είναι απόλυτα σχετικό με αυτό ο χαιρετισμός που έκανα στο δημοτικό συμβούλιο… για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ίσχυε πριν 60-70 χρόνια… δεν γουστάρω τους Κοέν, τους Λεβί, τους Αβραάμ όλους αυτούς..».

2011-05-01, Πρωτομαγιά, Άγιος Παντελεήμονας, Κασιδιάρης προλογίζει τον Πλωμαρίτη και Τζίνα Δημοπούλου, Παναγιώταρος: «..ενώ που τους κατακλύζουν οι Μπακλαντεσιανοί, Κογκολέζοι, οι καζαμπουμπου και κάθε μαύρος τριτοκοσμικός άπλυτος…», Κασιδιάρης: «.. το επόμενο βήμα είναι να εισέλθει… στο μεγάλο μπουρδέλο…», Μιχαλολιάκος «.. σαν να μαστε μονάδα στρατιωτική σε παράταξη, έτοιμη να εφορμήσει, να απελευθερώσει τη σκλαβωμενη μας πατρίδα…».

Ασπρόπυργος, Μιχαλολιάκος: «..εγω θα ήμουν ρατσιστής και χωρίς να υπήρχε το πρόβλημα του ρατσισμου είναι η ιδεολογία μου, δηλαδή εγώ και πριν να ερθουν οι ξένοι ήμουνα ρατσιστής, αυτή είναι η ιδεολογία μου..», «..εμείς δεν θα σας κουρασουμε πολλές φορές με εκλογές..», «…ο Χίτλερ που τους είχε μαζέψει τους γύφτους σε στρατόπεδα, δεν ξέρω αν συμφωνείται ή διαφωνείται μαζί του εγώ πάντως συμφωνω, όπως είχε μαζέψει τους εβραίους είχε μαζέψει και αυτούς. Γιατί είναι ένας παρασιτικός πληθυσμός…».

19/09/2011, Γαργαλιάνοι, Μιχαλολιάκος «.. η πόλη είναι γεμάτη πακιστανούς ξένους και σκουπίδι κάθε εθνικότητας..».

22/10/2011, Γραφεία, Μιχαλολιάκος: «.. μακάρι όλοι μας μέχρι το τέλος της ζωης μας να μείνουμε πιστοί στις ιδέες μας, ο Βασίλης ο Ταμβάκης, ο συναγωνιστής Βασίλης, πέθανε εθνικοσοσιαλιστής..».

27/08/2011, Μιχαλολιάκος: «..εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές, Χρυσαυγίτες είμαστε…», Μιχαλολιακος, «.. ναι, είμαστε ναζιστές αν θέλετε, για την Ελλάδα όμως…».

Ομιλία (δίπλα σε Ορφανάκο, Σπάρτη), Μιχαλολιάκος: «.. εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στην δημοκρατία… χαιρέτισα τον Κωνσταντίνου έτσι.. ναι είμαστε φασίστες .. τι φοβάστε; τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες».

Μιχαλολιάκος για Εβραίους Θεσσαλονίκης: «…οι άλλοι στην Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγανε ταξιδάκι… σ΄ ένα πανέμορφο τοπίο με υψηλές καμινάδες… όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες..»]

Για τον ναζιστικό χαρακτήρα Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από εκδηλώσεις της

Συναυλία 2005:

“Ορκωμοσία μελών 2011”:

Ορκωμοσία στη Νέδα το 2013:

[Όρκος πίστης στον Αρχηγό: Πατέλης, Καζαντζόγλου, Τσακανίκας και Ρουπακιάς ορκίζουν νεοσύλλεκτους].

Για τα τάγματα εφόδου:

[Θερμοπύλες 2012, “Εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου”].

[Βίντεο που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου: συγκρότηση τάγματος εφόδου στη Νίκαια, είσοδος τάγματος της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, επεισόδια στα Γιάννενα].

[21/05/11, Μιχαλολιάκος: «..άμα μπούμε στη βουλή θα τους χαστουκίζουμε … και αυτό δεν θα μπορέσουνε να το κρύψουνε τα κανάλια..»).

2011-06-17, Πειραιάς, Μιχαλολιάκος 04:10- 05:03: «..αδικείτε τα μπουρδέλα….» (όταν λέτε να καεί το μπουρδέλο η βουλή) «…Στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές..».

17/9/2011, Γιορτή νεολαίας, Κασιδιάρης αφηγείται την δράση της Χ.Α: «… 15-1-2011 .. στον Άγιο Παντελεήμονα είχαμε την πρώτη ελληνική αντισυγκέντρωση… η μικροφωνική … απομακρύνθηκε κακην κακώς… εγγραφείτε μέλη του Μετώπου Νεολαίας…», «..Ραφήνα… τέτοιου είδους συγκεντρώσεις είναι στρατηγικός μας στόχος να γίνουν σε κάθε πλατεία των Αθηνών σε κάθε πόλη της Αττικής…», Μιχαλολιάκος: «…ζήτω τα παιδιά της χρυσής αυγής.. και να μην γίνουνε ποτέ δημοκράτες…» «.. κερδίζουμε την ελευθερία στο πεζοδρόμιο.. ακόμη … περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά…», «.. ο λαός και ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πράγμα και δεν θα το σεβαστούμε ποτέ για αυτό και έχουμε την ιδεολογία που έχουμε και ότι θα συμμετάσχουμε στις εκλoγές δεν σήμαινει ότι θα αλλάξουμε τις αρχές σε ούτε μια των περιπτώσεων..», «..δεν μας αρέσουν οι εκλογές .. το λέμε και το δηλώνουμε.. όμως πρέπει να λάβουμε μέρος…»

2011-12-24, Γραφεία, Μιχαλολιάκος: «.. όχι πως πιστεύω στις εκλογές. Για να το ξεθαρίσω. Για να μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι. ..Αλλα αυτόν τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε και αυτόν χρησιμοποιούμε..»

2012-01-21, Κοπή πίτας γραφεία, Μιχαλολιάκος: «..γιατί κατηγορούν τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαδόπουλο ότι κατήργησε το σύνταγμα… δεν κάνει τίποτα λέει η Xρυσή Aυγή για την πλ. Αττικής, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια για την Κυψέλη. Ε ποιοί μαχαιρωθήκανε τότε σ αυτές τις περιοχές για να μείνουνε κάποια κομμάτια ελληνικά. ..στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ποιοί παίζανε ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώγανε τα χημικά, οι κάτοικοι ή οι χρυσαυγίτες;;», «.. δεν ήρθε ο καιρός ακόμη της μεγάλης σύγκρουσης… αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια τότε θα δούνε ποιοί είναι οι Χρυσαυγίτες..»

2012-01-28, Ίμια, Μιχαλολιάκος:  «..και ας μας πούνε ρατσιστές δεν μας νοιάζει.. έξω οι λαθρομετανάστες απο την ελλάδα έξω οι ξένοι απο την πατρίδα μας..» «..στο κέντρο των Αθηνών υπήρχε ένα κτίριο ολόκληρο το Εφετείο ..και ήταν κατοικία λαθρομεταναστών.. όταν το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα μπορούν οι εθνικιστές και μπόρεσε η χρυσή αυγή και άδειασε το εφετείο…έγινε μια ολόκληρη μάχη και εγώ προσωπικά δεν ήμουν απών εκεί ήμουν όταν μας λιθοβολούσαν προκειμένου να μην κερδίσουμε την μάχη αυτή και την κερδίσαμε και ελευθερώσαμε έστω μια γωνιά της ελληνικής γης…».

2012-02-12, Γραφεία, Μιχαλολιάκος: «..αμα γίνουν τώρα εκλογές θα έχουμε βουλή της Βαϊμάρης… μετά την Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς στην Ελλάδα. Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος για αυτό..».

2012-03-22 Συνέντευξη, Μιχαλολιάκος: «.. να γυρίσουν όλοι στην πατρίδα τους..» (και νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες), «..το να λειτουργείς σαν στρατός νομίζω ότι αποτελεί τίτλος τιμής. Δεν το θεωρώ κακό. Ναι είμαστε οργανωμένοι έχουμε πειθαρχία έχουμε αλληλοσεβασμό έχουμε πειθαρχία και αυτό οπωσδήποτε μας τιμά….».

2012-05-27, Συνδιάσκεψη Κρύσταλ, Μιχαλολιάκος: «… ως συνήθως δεν περνούσαν περπατώντας έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής… ή τρέχανε ή δεν προλαβαίναν να τρέξουν… μαντάμ ο Αλεξης… την στιγμή που δεν υπερασπίζονται τους ίδιους τους συντρόφους τους που είχαν σπάσει στο ξύλο…», «..η Χρυση Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι δεν μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές… Γιατι να μας φοβίζει δηλαδή; Ο στρατός είναι η ελπίδα του έθνους..».

[2012-06-06, Ασπρόπυργος, Μιχαλολιάκος: «..οι μόνοι που έχουμε πολεμήσει τις αντεθνικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο είμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες..» (Διάρκεια: 25’’).

27/07/2011, Λαμία, Μιχαλολιάκος: “Ο Μπουμπούκος (Γεωργιάδης)… όταν πήγε να έρθει στην Πλατεία Αττικής, του ρίχνει ένα κουτουλίδι ένας δικός μας… και με παίρνει ένα τηλέφωνο και μου λέει: Νίκο με χτύπησαν οι δικοί σου. Κάτσε του λέω, να δω αν είναι οι δικοί μου που σε χτύπησαν. Παίρνω τηλέφωνο, λέει ναι του ρίξαμε… Λέω, δικοί μας είναι… εντάξει, δεν λέω τίποτα, αλλά να μην το γράψετε… Ούτε συγγνώμη ζήτησα… Σιγά το πράγμα, ελαφρές σωματικές βλάβες, έχουμε τέτοια, ούκ ολίγα…

2011, Ομιλία γραφεία, Μιχαλολιάκος (σημ: αναφορά σε δικαστήριο «Αντίπνοια»): «..εμείς θέλουμε να ξαναζήσουμε την βουλή του 65 με καρεκλιές… βεβαίως οι καρέκλες είναι καρφωμένες αλλά στα δικαστήρια όπως μου είπανε που έγινε πρόσφατα μια συμπλοκή όπου πήγανε καμιά 10αριά αναρχικοί… ξεκολλούνε και όλες μαζί… 4 ήτανε που πήγες να ξεκολλήσεις Γιάννη;» 16:10 – 16:30 Κασιδιάρης «…η συμμετοχή στην κατασκηνωση για τα μέλη νεολαίας είναι υποχρεωτική..» .

26/11/2011, Μιχαλολιάκος: «..ανάμεσα μας σήμερα επισκέπτης βρίσκεται ο συναγωνιστής μας που είναι υπεύθυνος του γραφείου μας στην Ιεράπετρα ο Άρης…» (ενν: Αριστόδημο Δασκαλάκη).

Σιδηρόκαστρο, Μιχαλολιάκος: «…Η Χ.Α δεν είναι ένα κόμμα με την νομική έννοια του όρου …. η ΧΑ αγωνίζεται για την κατάργηση των κομμάτων», «δεν είμαι δημοκράτης», «όπως ο Άκης ο Παυλόπουλος με είχε βρίσει και είχαν φύγει τα παιδιά με τις μοτοσυκλέτες είχαν πάει στο ΑΛΤΕΡ να τα σπάσουν, είναι αλήθεια».

Θερμοπύλες 2012: διακρίνονται στην πρώτη γραμμή Ρουπακιάς-Ηλιόπουλος-Παναγιώταρος- Καζαντζόγλου και ο Τσακανίκας ως φρουρός πίσω από τον Μιχαλολιάκο. Μιχαλολιάκος: «.. ας έρθουν να μετρηθούμε και να δούνε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος… εσείς είστε τα τάγματα εφόδου..», «..αισθανόμαστε ..μια αηδία … αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους… να δούνε τότε τι σημαίνει Τάγματα Εφόδου .. τι σημαίνει μάχη… τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια…» 

Γραφεία, Μιχαλολιάκος: «…αν σήμερα χωρίς βουλευτική ασυλία μπορούμε και κάνουμε όσα κάνουμε τότε θα κάνουμε πολύ περισσότερα..».

Στιγμιότυπο από βίντεο εκδήλωσης στις Θερμοπύλες 2012: η κάμερα γυρνάει και φαίνεται ο Ρουπακιάς στην πρώτη γραμμή και ο Παναγιώταρος να δίνει το σύνθημα. Λίγη ώρα μετά, ο Μιχαλολιάκος θα πει: “εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου”, απευθυνόμενος στα άτομα της Νίκαιας με τις παραλλαγές πόλεως, ανάμεσα τους τον Ρουπακιά.

Για επιθέσεις έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής:

Για τους ελέγχους στις λαϊκές:

[Μιχαλολιάκος: «….Επεισόδια χθες στη ΡΑΦΗΝΑ. Κάποιοι συναγωνιστές μας ελέγξανε αυτούς τους παράνομους αραπάδες, λαθρομετανάστες, που πουλούσαν προϊόντα… είπαν μπούρδες για αντιποίηση, για φθορά ξένης περιουσίας, που δεν υπάρχει –γιατί το ελέγξαμε νομικά- δεν είναι αυτεπαγγέλτως, πρεπει να παει ο Πακιστανος να καταθεσει μήνυση..»].

Για τον εξοπλισμό του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”

[Βίντεο από το κινητό του Καζαντζόγλου όπου εικονίζονται υλικά για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων].

Για Αιγύπτιους αλιεργάτες:

[Συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο, 13/6/2012, Μιχαλολιάκος: “δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι”].

Για δολοφονία Φύσσα:

[18/9/2013, Λαγός, Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκος σε Δεβελέκο για Ρουπακιά: “Δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει”]

[Δηλώσεις Ν.Μιχαλολιάκου στο Kontra Channel 19/9/2013:

  • «Δημοσιογράφος (Δ): Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε μια δολοφονία, δεν έγινε κάτω απο άλλες συνθήκες, έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν στη δικογραφία …
  • Μιχαλολιάκος(Μ): Σας πληροφορώ όπως εγώ έχω αντιληφθεί δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα αυτή η σύγκρουση.
  • Δ : Δηλαδή τι είχε, ήταν για τα ποδοσφαιρικά ;
  • Μ : Δεν ξέρω, δεν ξέρω, ειλικρινά, σας ομιλώ. Αλλά σίγουρα ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν μέλος της ΧΑ
  • Μ: ηταν σε συγκέντρωση…
  • Δ: Θα περάσουμε και σε αυτό το θέμα, εγώ αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι πολιτική ευθύνη για αυτό που έγινε στο Κερατσίνι αισθάνεστε ότι έχετε εσείς;
  • Μ: Όχι βέβαια, γιατί να έχουμε πολιτική ευθύνη;
  • Δ: Πήγανε 30 άνθρωποι σύμφωνα με τους μάρτυρες
  • Μ: Δεν μου λέτε; Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ευθύνη για τους 4 που καήκανε στη MARFIN, που ήταν συντρόφια τους, συνιστώσες του, έχει;
  • Δ: Μη μου πηγαίνετε σε άλλο θέμα, συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα…
  • Δ: Έχει ευθύνη η ΧΑ;
  • Μ: Όχι, δεν έχει καμία ευθύνη…
  • «Δημοσιογράφος :Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται, τον ξέρατε ;
  • Μιχαλολιάκος : Όχι
  • Δ: Μιλούσαν τα στελέχη σας μαζί του;
  • Μ: Όχι
  • Δ: Είχε σχέση βουλευτής μαζί του;
  • Μ: Όχι, ένας περαστικός απο ένα από τα 70 γραφεία της ΧΑ ήταν, δεν είχαμε ιδέα.
  • Δ: Τον πήρε κάποιο στέλεχος της ΧΑ, τον ειδοποίησε για να πάει να τσακωθεί και να σκοτώσει τον άνθρωπο ;
  • Μ : Όχι, όχι, κατηγορηματικά, όχι και δημόσια στην τηλεόραση καταδικάζω κάθε πράξη βίας. Κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα το έχω δηλώσει»].

[Συνέντευξη Μιχαλολιάκου σε Στέργιο Καλόγηρο, Βεργίνα Τηλεόραση, 26/9/2013:

  • Ερώτηση: Κατεβάσατε τις ταμπέλες της οργάνωσης από τα γραφεία στη Νίκαια, κύριε Μιχαλολιάκο;
  • Μιχαλολιάκος: Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
  • Ερώτηση: Το κλείσατε το γραφείο σας;
  • Μιχαλολιάκος: Οχι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
  • Ερώτηση: Η Νίκαια περιλαμβάνεται στους πιο σκληροπυρηνικούς…
  • Μιχαλολιάκος: Οχι, αυτά όλα είναι μυθεύματα των δημοσιογράφων. [Η Νίκαια] είναι μάλιστα μια νέα τοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε μετά τις εκλογές.
  • Ερώτηση: Μα τη χαρακτηρίζουν ως την πλέον δυνατή, δυναμική…
  • Μιχαλολιάκος: Σας λέω εγώ. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Είναι μια συνήθης Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής.]

Για δολοφονική επίθεση σε Δημήτρη Κουσουρή:

[Περίανδρος σε τηλεφωνική συνομιλία: Ηθικός αυτουργός ο Μιχαλολιάκος, φυσικός αυτουργός ο Παναγιώταρος].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.