Χρυσαυγίτες με αποδείξεις!

grigoratos1Nτοκουμεντο: Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο της Realnews, o 22χρονος τραμπούκος με το τζόκεϊ, ο οποίος γρονθοκόπησε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών τον βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, εμφανίζεται ακόμα και να χαιρετά ναζιστικά, ενώ ποζάρει σε δωμάτιο με αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

(Κείμενο: Αλέξανδρος Κόντης, Real News, 15/11/2015)

Στα 18 του χρόνια είχε επιτεθεί εναντίον μετανάστη, ξυλοκοπώντας τον και ληστεύοντάς τον, όπως κάνουν εδώ και χρόνια τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τότε, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στα 22 του έδρασε μπροστά στις κάμερες, γρονθοκοπώντας άγρια τον βουλευτη της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο. Πλέον, ο δεδηλωμένος οπαδός της Χρυσής Αυγής, ένας καλογυμνασμένος νέος που χαιρετά ναζιστικά, αναμένεται να ξεμπερδέψει δύσκολα με τις Αρχές.

grigoratos_saluteΟ περιβόητος «τραμπούκος με το τζόκεϊ», ο άνθρωπος που καταγράφηκε να βιαιοπραγεί με μανία εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής με δική του πρωτοβουλία στη ΓΑΔΑ, ολοκληρώνοντας έτσι τις πολυήμερες αλλά άγονες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Ο 22χρονος με τα αρχικά Γ.Γ. έχει θητεύσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και δεν κρύβει τη συμπάθειά του για τη φιλοχιτλερική οργάνωση.

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που εντόπισε η Realnews, o νέος εμφανίζεται ακόμα και να χαιρετά ναζιστικά, ενώ ποζάρει σε δωμάτιο με αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής. Πλέον, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές δείχνουν πως οι δράστες του ξυλοδαρμού του βουλευτή της Β’ Αθηνών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη λειτούργησαν με τον γνωστό τρόπο των ταγμάτων εφόδου της ακραίας οργάνωσης. Η δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες για πέντε άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τα τρία έχουν άμεσους δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή. Το ποινικό μητρώο τους δείχνει ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν να δρουν με εγκληματική βιαιότητα, ενώ από τις έρευνες που έχουν γίνει στα σπίτια τους εντοπίστηκαν αρκετά και αδιάψευστα ίχνη εγκληματικής συμπεριφοράς.

Σφαίρες και μαχαίρια

Η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα τούς περισσότερους δράστες, αλλά δεν κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει ποτέ, με αποτέλεσμα όλοι να παρουσιαστούν στην Αστυνομία μετά την παρέλευση της αυτόφωρης διαδικασίας. Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν στο σπίτι ενός εκ των δραστών, τα ευρήματα της Αστυνομίας περιελάμβαναν δύο σουγιάδες, αλλά και δύο φυσίγγια των 7,62 mm, τα οποία χρησιμοποιούνται σε καλάσνικοφ! Βεβαίως, όλα αυτά τα ευρήματα συνοδεύονται από σύμβολα, αυτοκόλλητα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν οι σφαίρες, τα μαχαίρια και το υλικό της ναζιστικής οργάνωσης έχει αρχικά Θ.Α. και είναι συνομήλικος, αλλά και στενός φίλος με τον έτερο δράστη της επίθεσης. Μετά τις έρευνες στο σπίτι του στη Δάφνη, ο Θ.Α. προσήλθε επίσης οικειοθελώς στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λαμβάνοντας προθεσμία για να απολογηθεί.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση μιας ακόμη 22χρονης, με τα αρχικά Π.Μ., η οποία εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη. Είναι η γυναίκα που στο βίντεο της επίθεσης προπηλακίζει τον βουλευτή, ενώ παράλληλα αρπάζει το σακάκι του και του το σκίζει. Πρόκειται για άτομο που συμμετέχει τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια σε δράσεις της Χρυσής Αυγής. Η 22χρονη είναι γνωστή στις Αρχές από το 2012, έπειτα από μια νύχτα άγριας ρατσιστικής βίας εναντίον μεταναστών. Στις 28 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς, η νεαρή κοπέλα ήταν ανάμεσα στα 42 άτομα που είχε προσαγάγει η Αστυνομία μετά την πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια. Οι προσαχθέντες είχαν επιτεθεί μαζικά σε μετανάστες στην πλατεία Ομονοίας και στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, την Παρασκευή στη ΓΑΔΑ προσήλθε και ο τέταρτος άνθρωπος που φαίνεται ξεκάθαρα να πρωτοστατεί στον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου. Την ώρα που ο βουλευτής έχει ήδη δεχθεί τα βίαια χτυπήματα των υπολοίπων, ένας φαινομενικά πιο ώριμος άνδρας αρχίζει ξανά να τον κυνηγά, καταφέρνοντας να τον γρονθοκοπήσει. Πρόκειται για τον 38χρονο Ε.Π., ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ομογενής από το Καζακστάν. Οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία διερεύνησης της σχέσης και του 38χρονου με τη Χρυσή Αυγή, καθώς φέρεται να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε εκδηλώσεις της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο πέμπτος από τους ανθρώπους που αναμένεται να κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. είναι ο 24χρονος που αρχικά εμφανίστηκε ότι ήθελε να προστατεύσει τον Γ. Κουμουτσάκο. Σύμφωνα με το βίντεο του περιστατικού, ο εύσωμος νεαρός εμφανίζεται να δέχεται εντολές από τον «τραμπούκο με το τζόκεϊ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.