Και τι θα συνέβαινε αν η “Ομάδα Ε” ήταν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”;

omada_e_3Κομμάτι του οπλοστασίου της ακροδεξιάς, εθνικιστικής οργάνωσης “Ομάδα Ε”.

Η ειδησεογραφία της προηγούμενης βδομάδας σημαδεύτηκε από τη σύλληψη των 5 μελών της “Ομάδας Ε” που τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κέντρο της Καλαμάτας. Οι διωκτικές αρχές κινήθηκαν γρήγορα και ο εισαγγελέας εκκίνησε τη διαδικασία ποινικής δίωξης με βάση το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα περί “τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Τι θα συνέβαινε όμως αν η “Ομάδα Ε” δεν ήταν απλώς μια οργάνωση με έναν διαδικτυακό ιστότοπο, αλλά είχε φροντίσει να καταθέσει μία δήλωση και ένα Καταστατικό στον Άρειο Πάγο, αποκτώντας έτσι την υπόσταση ενός “νόμιμου πολιτικού κόμματος”; Δεν χρειάζεται να αφήσουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Δύο αντίστοιχες υποθέσεις που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές στο Βόλο το 2012 και το 2013 μας δίνουν την απάντηση. Και οι δύο υποθέσεις αφορούν μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγης που συνελήφθησαν με εκρηκτικές ύλες και οπλοστάσια σαν κι αυτά που κατείχαν οι 5 της “Ομάδας Ε”. Όμως, τότε, οι διωκτικές αρχές δεν διανοήθηκαν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του άρθρου 187 και 187Α, ούτε καν να εξετάσουν την ευθύνη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές αυτές πράξεις. Επρόκειτο, βλέπετε, περί “νόμιμου πολιτικού κόμματος”… Ας θυμηθούμε τις υποθέσεις μέσα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας:

(Κείμενο: TrikalaNews, 15/11/2012)

Συλλήψεις στον Βόλο για κατοχή «μολότοφ» και ειδών οπλισμού

volos2012“Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στον Βόλο από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 3 Ελληνες ηλικίας 22, 26 και 21 ετών, για κατοχή 2 αυτοσχέδιων εμπρηστικών – εκρηκτικών βομβών και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έλεγχο που διενήργησαν οι Αστυνομικοί σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν, 2 αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές βόμβες «μολότοφ», οι οποίες βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, σε γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν οινόπνευμα, πετρέλαιο και ύφασμα και 122 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος.

Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ολοπρόσωπη κουκούλα τύπου «full face», ενώ κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι κατασχεθείσες αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές βόμβες «μολότοφ» θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικό δοχείο με πετρέλαιο, 22 κενές γυάλινες φιάλες, 3 μαχαίρια πολεμικού τύπου και κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια κατοχής.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες ενέργειες”.

Με Εισαγγελική εντολή η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντων στον Βόλο

“Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών (3) ατόμων που συνελήφθησαν προχθες (15-11-2012) τα ξημερώματα, στο Βόλο, για κατοχή δύο (2) αυτοσχέδιων εμπρηστικών – εκρηκτικών βομβών «μολότοφ» και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πρόκειται για τους:

Μανθογιάννης Ζήνωνας

α) ΜΑΝΘΟΓΙΑΝΝΗ Ζήνωνα του Νικολάου και της Ολυμπίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 10-03-1990 στο Βόλο,

Καλισόπουλος Μάριος

β) ΚΑΛΙΣΟΠΟΥΛΟ Μάριο του Δημητρίου και της Σοφίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 12-04-1986 στη Λάρισα και

Δοδόλιας Κωνσταντίνος

γ) ΔΟΔΟΛΙΑ Κωνσταντίνο του Βάιου και της Παρασκευής, ο οποίος γεννήθηκε στις 01-10-1991 στο Βόλο.

Σε βάρος των ανωτέρων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παρασκευή και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών. Επιπλέον, σε βάρος του πρώτου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και σε βάρος του τρίτου για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24210 – 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.”

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής από το οποίο προκύπτει η διασύνδεση των δραστών με τη Χρυσή Αυγή:

“Απόπειρα εμπρησμού τζαμιού στο Βόλο από 3 υποστηρικτές της ΧΑ – 15/11/2012.

Από την με αριθμό ΑΒΜ Η2012-663 δικογραφία (και Α2012-3753, η οποία συσχετίσθηκε με την Η2012-663) που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πλημ/κών Βόλου, προκύπτει ότι οι: α) Μανθογιάννης Ζήνων κάτοικος Βόλου, β) Καλισόπουλος Μάριος, κάτοικος Λάρισας, γ) Δοδόλιας Κων/νος, κάτοικος Βόλου, κατηγορούνται για παράβαση του αρ. 272 παρ.1 ΠΚ “Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες”, και συγκεκριμένα για παρασκευή και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και των διατάξεων του ν.2168/1993 “Περί Όπλων”, παράνομη οπλοκατοχή (ως προς τους Μανθογιάννη και Δοδόλια) και παράνομη οπλοφορία (ως προς τον Μανθογιάννη).

Συγκεκριμένα, την 15/11/2012 και περί ώρα 03.00, μετά από έλεγχο που έγινε από την αστυνομία σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, βρέθηκαν 2 φιάλες περιέχουσες εύφλεκτο υλικό, πετρέλαιο και οινόπνευμα, το οποίο εκσφενδονιζόμενο προκαλεί ανάφλεξη και στουπί στο στόμιό τους (δηλαδή αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί γνωστοί ως “κοκτέιλ μολότοφ”), με τις οποίες σκόπευαν να επιτεθούν σε Τζαμί ευρισκόμενο στην Ν. Ιωνία Βόλου. Επίσης βρέθηκαν μέσα στο χώρο των αποσκευών του ως άνω αυτοκινήτου 122 κυνηγετικά φυσίγγια καθώς και μία ολοπρόσωπη κουκούλα (fullface), χρώματος μαύρου, στο μπουφάν του Καλισόπουλου Μάριου.

Κατά τις έρευνες στις οικίες των προαναφερομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: στην οικία του Μανθογιάννη Ζήνωνα 1) ένα πλαστικό δοχείο περιέχον εύφλεκτο υλικό (πετρέλαιο) και 2) ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 23,5 εκ. με υφασμάτινη θήκη μέσης, ενώ επίσης βρέθηκαν αλλά δεν κατασχέθηκαν δύο έντυπες εφημερίδες “Χρυσή Αυγή” και ένα μπλουζάκι χρώματος μαύρου αναγράφον “Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Βόλου”. Στην οικία του Δοδόλια Κων/νου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1) είκοσι γυάλινες φιάλες κενές μπύρας, 2) ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου χρώματος πράσινου συνολικού μήκους 23 εκ. με πλαστική θήκη μέσης 3) ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 18 εκ., ενώ βρέθηκαν χωρίς να κατασχεθούν τέσσερα αυτοκόλλητα αναγράφοντα “ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος” και ένα έντυπο περιοδικό με τίτλο “Οι θέσεις μας προτάσεις μας για μια νέα εθνική πολιτική Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”. Στην οικία του Καλισόπουλου Μάριου, στη Νίκη Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό δίκαννο, για το οποίο δεν υπήρχε δελτίο κατοχής από Αστυνομική Αρχή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 15.11.2012 και περί ώρα 01:00′ π.μ. στην οικία του Μανθογιάννη, οι τρεις ανωτέρω κατηγορούμενοι, ενεργώντας με πρόθεση από κοινού και με κοινό δόλο και συναπόφαση κατασκεύασαν και κατείχαν παράνομα εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με σκοπό να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και άνθρωπο και συγκεκριμένα να επιτεθούν σε Τζαμί που βρίσκεται στην οδό Αδμήτου στη Νέα Ιωνία Βόλου, υποκινούμενοι από μίσος κατά των Μουσουλμάνων. Ο Μανθογιάννης αποδέχτηκε την κατηγορία, αλλά δήλωσε ότι οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του δεν γνώριζαν τίποτα. Ο Καλισόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει απολογούμενος ότι εκείνο το βράδυ (της 15.11.12) έδωσε ραντεβού με τον Μανθογιάννη και τον Δοδόλια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Βόλο τα οποία επισκέπτονταν τακτικά και στη συνέχεια μεταβήκαν στο σπίτι του Μανθογιάννη. Ο Δοδόλιας επίσης αρνείται τις κατηγορίες αλλά επιβεβαιώνει ότι οι τρεις τους είχαν ραντεβού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ, πριν κινηθούν προς το Τζαμί“.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά πάλι μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, μόνο που τώρα η σύνδεση γίνεται από την ίδια την ΕΛΑΣ με τη δημοσίευση μάλιστα και σχετικών φωτογραφιών. Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις και το υλικό της ΕΛΑΣ:

28-03-2013: Σύλληψη τριών (3) νεαρών ημεδαπών στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Συνελήφθησαν τρεις (3) νεαροί ημεδαποί στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ

Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπάσουν τον εξωτερικό υαλοπίνακα της Τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τυφέκιο, δύο εξάσφαιρα περίστροφα και δύο απομιμήσεις πιστολιών ( replica )

Επίσης, συνελήφθησαν οι γονείς ενός εκ των δραστών για συνέργεια σε παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν σήμερα (28-03-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, οι οποίοι με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ) προκάλεσαν εμπρησμό σε Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (με κουκούλες τύπου full face , σκούφους και κασκόλ) μετέβησαν πεζοί στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να θραύσει με πέτρα τον υαλοπίνακα της πόρτας ασφαλείας, με σκοπό να ρίξουν στο εσωτερικό της Τράπεζας βόμβες μολότοφ και να προκαλέσουν τον εμπρησμό της .

Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης έθραυσε με πέτρα τον υαλοπίνακα – οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Α.Τ.Μ, ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ.

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν αποκρύψει σε κοντινό σημείο, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • δύο (2) σκούφοι,
  • μία (1) κουκούλα τύπου full face ,
  • δύο (2) κασκόλ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ένα (1) αδιάβροχο παντελόνι και
  • ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • τα προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο)

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– στην οικία του 21χρονου:

  • μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά,
  • δύο (2) ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball
  • έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,

– στην οικία του 23χρονου:

  • μία (1) κουκούλα τύπου full face

– στην οικία του 17χρονου:

  • μία (1) σιδερογροθιά,
  • ένα (1) ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball ,
  • ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος
  • δύο (2) απομιμήσεις πιστολιών ( replica ) με γεμιστήρες

Λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας εισήλθε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κυτία, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα αποκρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κυτία και κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) εξάσφαιρα περίστροφα,
  • ένα (1) τυφέκιο με δύο κάννες και
  • μία (1) συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας”.

volos3 volos1 volos2 volos4 29-03-2013: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των τριών νεαρών ημεδαπών που συνελήφθησαν χθες στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ. της τράπεζας Κύπρου

“Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου για τη σύλληψη τριών (3) νεαρών ημεδαπών στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ. της τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους.

Πρόκειται για τους:

1) ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας, ο οποίος γεννήθηκε την 24-07-1992 στο Βόλο,

kioumourtzoglou2) ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη – Δαυίδ του Αθανασίου και της Ηλέκτρας, ο οποίος γεννήθηκε την 12-04-1990 στην Καστοριά,

papagiannopoulos3) ΑΝΔΡΕΟΥ Ορφέα του Γεωργίου και της Αγνής, ο οποίος γεννήθηκε την 19-07-1995 στο Βόλο,

andreouΣε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο με έκρηξη, από περισσότερους από δύο, που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας για τον πρώτο και τον τρίτο και παράνομη οπλοφορία από κοινού.

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκόμενων πράξεων, την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24210 – 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής από το οποίο προκύπτει και εδώ η διασύνδεση των δραστών με τη Χρυσή Αυγή:

“Επίθεση με μολότοφ σε τραπεζα στον Βόλο – 28/03/2013.

Από την υπ’ αριθμ. 37/2013 Δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, προκύπτει ότι στις 28.3.13 οι Ανδρέου Ορφέας του Γεωργίου και της Αγνής, Παπαγιαννόπουλος Αριστείδης – Δαυίδ του Αθανασίου και της Ηλέκτρας και Κιουμουρτζόγλου Χρήστος του Κων/νου και της Αναστασίας ενεργώντας με πρόθεση από κοινού και με κοινό δόλο και συναπόφαση κατασκεύασαν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ήτοι δύο βόμβες μολότοφ, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ξένα πράγματα. Την ίδια ημέρα άπαντες οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με πρόθεση από κοινού και με κοινό δόλο και συναπόφαση μετέβησαν στην οδό Λαρίσης αριθμ. 150 στο Βόλο, όπου υπάρχει υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου με ΑΤΜ και οι Ανδρέου Ορφέας και Παπαγιαννόπουλος Αριστείδης – Δαυίδ εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ εναντίον του ΑΤΜ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, αφού πρώτα ο Κιουμουρτζόγλου Χρήστος έσπασε την κεντρική θύρα του καταστήματος ρίχνοντας σε αυτήν μια πέτρα, την οποία εν συνεχεία έριξε και στο ΑΤΜ.

Σε κατ’ οίκον έρευνα που διεξήχθη στην οικία του Ανδρέου Ορφέα ανευρέθηκαν στην κατοχή της μητέρας του και του πατέρα του και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βαλίτσες – θήκες που περιείχαν 1 περίστροφο (6σφαιρο) μάρκας Webley 38mm με αρ. Α27663, 1 περίστροφο (6σφαιρο) μάρκας Webley 38mm με αρ. 186061 και 1 τυφέκιο μάρκας Ithaca με δύο κάννες η μία ραβδωτή 22mm και η άλλη λεία 45mm με μεταλλικό κοντάκιο, 5 βέργες καθαρισμού, 1 συσκευή καθαρισμού πιστολιού. Επίσης στο υπνοδωμάτιο του Ανδρέου Ορφέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μεταλλική σιδερογροθιά, 1 μαύρη μπλούζα με το λογότυπο “Χρυσή Αυγή Τ.Ο. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”, 1 πλεκτό κασκόλ που από τη μία πλευρά είχε το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, ενώ από την άλλη έγραφε “ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ”, 1 ξύλινο ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ, 1 απομίμηση πυροβόλου όπλου πιστόλι “ρέπλικα” μάρκας HF άνευ μηχανισμού κινητού ουραίου μετά γεμιστήρας και 1 απομίμηση πυροβόλου όπλου πιστόλι “ρέπλικα” άνευ κάννης μετά γεμιστήρας.

Σε επακολουθήσασα κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του Παπαγιαννόπουλου Αριστείδη-Δαυίδ και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ντουλάπα του υπνοδωματίου του μία ολοπρόσωπη πλεκτή μαύρη κουκούλα, ενώ στην κατοικία του Κιουμουρτζόγλου Χρήστου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ντουλάπα του υπνοδωματίου του μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο ξύλινα ρόπαλα και έντυπο υλικό που απεικονίζει τον Χίτλερ και το σύμβολο “σβάστικα”. Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι εθνικιστές και έδρασαν με αφορμή τα οικονομικά γεγονότα της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013″.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς από μόνος του, οι διαφορές στην οργάνωση, τις εγκληματικές πράξεις και τα οπλοστάσια ανάμεσα στα 5 μέλη της “Ομάδας Ε” και τα 6 μέλη της “Χρυσής Αυγής” είναι ανύπαρκτες. Το μόνο που διαφέρει είναι ότι ο αρχηγός της πρώτης οργάνωσης είναι ερασιτέχνης (δεν διανοήθηκε ποτέ να θωρακίσει τον εγκληματικό σχεδιασμό του με την νομική υπόσταση του “πολιτικού κόμματος”) σε αντίθεση με τον αρχηγό της δεύτερης οργάνωσης που είναι επαγγελματίας. Φυσικά κανείς δεν γεννιέται πετυχημένος. Και ο Μιχαλολιάκος είχε συλληφθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρηκτικές ύλες τη δεκαετία του ΄70: μόνο που κατόρθωσε να αξιοποιήσει τις προσβάσεις του στις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές για να ξεφύγει. Και στη συνέχεια εφηύρε την όντως πρωτότυπη στρατηγική να ντύσει την εγκληματική δράση της συμμορίας του με τον μανδύα του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”. Η Ελληνική Αστυνομία και το πολιτικό σύστημα αποδέχθηκαν αυτή τη στρατηγική μέχρις του σημείου να γίνει μια εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου “κοινοβουλευτικό κόμμα”. Αυτή η αδράνεια (όταν δεν ήταν συνέργεια) του κρατικού μηχανισμού επέτρεψε την πραγματοποίηση των εκατοντάδων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας.

Οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής δεν είναι παρά μια ναζιστική εκδοχή της τρομοκρατικής “Ομάδας Ε”, μόνο που η δική τους οργάνωση έχει πίσω της τριάντα χρόνια οικοδόμησης και νομιμοποίησης της δράσης της από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Αν το κράτος δεν εξακολουθούσε να την προστατεύει, οι ηγέτες της θα έπρεπε να έχουν διωχτεί με το άρθρο 187Α. Η απονομιμοποίησή της στην κοινωνία και η καταδίκη της στο δικαστήριο είναι μονόδρομος για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.