Δίκη Χρυσής Αυγής – Ξέσπασμα μητέρας Φύσσα: Ηρθανε μέσα στο σπίτι μου και δολοφονήσανε το παιδί μου, έτσι απλά

magda_roupakias(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, Το Βήμα, 06/10/2015)

«Τα dvd και τα cd (σ.σ. αποτελούν υλικό της δικογραφίας και έχουν πρωταγωνιστές στελέχη της Χρυσής Αυγής) θα ακουστούν και θα προβληθούν κατά το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων και όχι όπως αιτήθηκε η πολιτική αγωγή, κατά την εξέταση κάθε μάρτυρα». Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κυρία Μαρία Λεπενιώτη κατά την έναρξη της σημερινής (σ.σ. Τρίτη) διαδικασίας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.Είχε προηγηθεί αίτημα της πολιτικής αγωγής για χρήση τεχνικών μέσων εντός της αίθουσας ώστε όλοι οι παράγοντες της δίκης να έχουν πρόσβαση στα ντοκουμέντα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, συνεχίζοντας την κατάθεσή της αυτή τη φορά με ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Η κυρία Φύσσα έδωσε λεπτομέρειες για την «άνεση» με την οποία κινήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς μετά τη σύλληψή του στο αστυνομικό τμήμα –σε σημείο που έδινε την εντύπωση ότι ήταν υπάλληλος, και όχι κρατούμενος, είπε– ενώ τον χαρακτήρισε γερό μέλος της Χρυσής Αυγής, που πληρωνόταν με 600 ευρώ.

Τόνισε ότι ακόμη και σήμερα η οικογένεια του Παύλου, φίλοι αλλά και δικηγόροι της οικογένειας, δέχονται απειλές και προκλητικές συμπεριφορές, ξύλο.

Η ίδια περιέγραψε τον γιο της ως γλυκύτατο παιδί, ώριμο έφηβο, αξιόλογο άντρα, αλλά και ελεύθερο πνεύμα, με μοναδικά όπλα τα ιδανικά του. Η ίδια αναφέρθηκε και σε άλλα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής, με παρόμοια μεθοδολογία, επέμεινε ότι οι χρυσαυγίτες αν δεν πάρουν εντολή από την αρχηγό, δεν κουνιούνται, ενώ κατέθεσε και όλη την πληροφόρηση που είχε για το υλικό της δικογραφίας (φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά), δηλώνοντας ότι δύο χρόνια τώρα δεν ασχολείται με τίποτε άλλο…

Ανδρέας Τζέλλης (συνήγορος Πολιτικής Αγωγής): Γνωρίζετε αν ο Ρουπακιάς είπε κάτι στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του;

Μάγδα Φύσσα: Από τον μάρτυρα-αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά ξέρω ότι ο ο δολοφόνος είχε ήδη μπει στο αυτοκίνητό του, τον συνέλαβε, του πέρασε χειροπέδες, πήρε μαζί και το αποδεικτικό στοιχείο, το μαχαίρι. «Εντάξει, ρε παιδιά, δικός σας είμαι», τους λέει στο αυτοκίνητο. «Τι εννοείς; Είσαι αστυνομικός;» του είπε. «Όχι, της Χρυσής Αυγής είμαι». Ο αστυνομικός του φώναξε «Τι είναι αυτά που λες;». Τον βάζει έπειτα σε ένα δωμάτιο στο αστυνομικό τμήμα, είχε την άνεσή του.

Πρόεδρος: Πώς το ξέρετε ότι είχε την άνεσή του;

Μάγδα Φύσσα: Κανέναν από το τάγμα εφόδου δεν έπιασε η Αστυνομία, έπιασαν κάποια από τα παιδιά, τους είχαν μαζί με τον δολοφόνο στο αστυνομικό τμήμα. Τα παιδιά δεν γνώριζαν τον Ρουπακιά, νόμιζαν από την άνεσή του ότι ήταν υπάλληλος, του ήταν οικείος ο χώρος. Με το κινητό του, σταυροπόδι…

Όταν τα παιδιά μάθανε από τα κινητά τους ότι ο Παύλος «έφυγε», φοβήθηκε και ζήτησε να πάει αλλού. Τον άφησαν ελεύθερο, από το ισόγειο που ήταν, και του είπαν πήγαινε στον τρίτο, «πες τους να σε βάλουνε σε ένα γραφείο». Τα παιδιά μάς είπαν ότι αστειευόταν μαζί τους. «Μη νομίζετε ότι είμαι χρυσαυγίτης, μη βλέπετε τα παπούτσια που φοράω…» Πόση σιγουριά έχει λοιπόν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και ανεβαίνει στον τρίτο; Πόσο οικείος τού είναι ο χώρος;

Συνήγορος: Γνωρίζετε αν προτού σταλεί το μήνυμα από τον Γιώργο Πατέλη (στην τοπική της Νίκαιας), υπήρχε επικοινωνία με κάποιον βουλευτή;

Μάγδα Φύσσα: Υπήρχε επικοινωνία με τον Γιάννη Λαγό.

Πρόεδρος:
Πώς το ξέρετε αυτό;

Μάγδα Φύσσα: Από τη δικογραφία.

Συνήγορος: Έχει περιέλθει σε γνώση σας ένα βίντεο με δράση από το τάγμα της Νίκαιας; (σ.σ. το σχετικό βίντεο συνοδεύει τα παρόν κείμενο στη θέση της φωτογραφίας) Τι είδατε σε σχέση με τη μεθοδολογία τους, σας θυμίζει κάτι σε σχέση με τη δολοφονία;

Μάγδα Φύσσα: Γνωρίζω… Είναι ο Πατέλης μέσα σε ένα χώρο και δίνει οδηγίες για μία επίθεση, Ακούγεται να λέει «μόνο αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό… Είμαστε Χρυσή Αυγή. (…) Ό,τι κινείται, σφάζεται». Δεν γίνεται τίποτε αν δεν πάρουν εντολή από τον αρχηγό. Αρχηγός, Μιχαλολιάκος, υπαρχηγός, βουλευτές, πυρηνάρχες. Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι τίποτε άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του παιδιού. Έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα από αυτό όλο το υλικό. Δεν είναι μόνοι τους, έχουν τον αρχηγό.

Συνήγορος: Έχετε ακούσει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αποστόλου (σ.σ.: είναι κατηγορούμενος) να συνομιλεί τηλεφωνικά με μία άγνωστη κυρία;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, βλέπει η κυρία τη δολοφονία του Παύλου, του περιγράφει… και ρωτάει «είναι επαγγελματικό το χτύπημα;» «Ναι, έτσι εκπαιδεύονται» της λέει. «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα, να μην πετάξει τις μπλούζες».

Η κυρία Φύσσα συμπλήρωσε ότι ο Ρουπακιάς πληρώνεται από τη Χρυσή Αυγή, παίρνει 600 ευρώ. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία πλέον ότι είναι γερό μέλος της Χρυσής Αυγής.

Συνήγορος: Υπάρχουν άλλα έγγραφα που το αποδεικνύουν;

Μάγδα Φύσσα: Απεικονίζεται σε φωτογραφίες δίπλα σε Λαγό, δίπλα σε Μιχαλολιάκο.

Συνήγορος: Ας πάμε πάλι στο «Κοράλλι»… Τα τηλεφωνήματα που γίνονται από το μαγαζί, από τον Άγγο για παράδειγμα;

Μάγδα Φύσσα: Καταιγισμός τηλεφωνημάτων από Καζαντζόγλου, Άγγο, και φθάνουμε στον Πατέλη που στέλνει το μήνυμα. Υπάρχει τέτοια πειθαρχία και εκπαίδευση, που μέσα σε 15 λεπτά είχε συγκεντρωθεί το τάγμα.

Συνήγορος: Το κινητό ποιου βρέθηκε στο αυτοκίνητο;

Μάγδα Φύσσα: Του Καζαντζόγλου.

Συνήγορος: Οι χρυσαυγίτες λαμβάνουν κάποια εκπαίδευση με τα χτυπήματα, τα αμυντικά, τα επιθετικά;

Μάγδα Φύσσα: Προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας, που τους δείχνει να εκπαιδεύονται.

Συνήγορος: Γιατί ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει; Προσπάθησε;

Μάγδα Φύσσα
: Ο Παύλος δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει. Ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Έπειτα είχε πίσω τα κορίτσια. Σίγουρα παραμένει, μήπως και ελέγξει τον όχλο, μήπως και καλύψει τα παιδιά.

Συνήγορος: Σας είπε η Χρύσα τι είπε στον αστυνομικό όταν ο Παύλος ήταν πλέον ημιθανής, παρουσία του πατέρα του;

Μάγδα Φύσσα: Τώρα γιατί είσαι εδώ; Όταν σε παρακάλαγα να τρέξεις, δεν ήλθες…

Συνήγορος: Ενώ ο Παύλος ήταν ημιθανής, σας είπανε αν πέρασε και είπε κάτι ένας χρυσαυγίτης;

Μάγδα Φύσσα
: «Με τον πούστη σου που έφερες στο μαγαζί…» Αυτό της είπε. Η Χρύσα τον αναγνωρίζει περνώντας οι ημέρες στα επεισόδια στο Μεσολόγγι.

Συνήγορος: Μετά τη δολοφονία του Παύλου, έχετε δεχθεί απειλές ή προσβλητική συμπεριφορά από το μόρφωμα των χρυσαυγιτών;

Μάγδα Φύσσα: Συνεχίζουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Δεν ήταν καν 50 ημέρες από τον φόνο που βεβήλωσαν το μνημείο του, υποχρέωναν κόσμο να πάρει τα έντυπά τους. Τρομοκρατημένοι τα έπαιρναν και τα πετούσαν λίγο παρακάτω. Πήγαν στο «Ρεσάλτο» στα Ταμπούρια και τα έσπασαν, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και τραυματίες. Περνάνε από το σπίτι μας με μηχανές, με τα χαρακτηριστικά τους, μας λένε με τον τρόπο τους «είμαστε εδώ…» Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται και στους φίλους του Παύλου. Δικηγόροι έχουν λάβει απειλητικά μηνύματα.

Συνήγορος: Μάρτυρες έχουν απειληθεί;

Μάγδα Φύσσα
: Μαντάς, Ξυπόλητος ξυλοφορτώθηκαν με το που ξεκίνησε το δικαστήριο.

Συνήγορος: Ανέλαβε κάποιος την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του γιου σας;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, 17 του Σεπτέμβρη ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Ανδρέας Τζέλλης αποκαλούσε τον εντολέα του συνεχώς δολοφόνο. Η πρόεδρος του συνέστησε να καθίσει.

Η πολιτική αγωγή κάλεσε την κυρία Φύσσα να περιγράψει τον χαρακτήρα του παιδιού της. «Ήταν ένα γλυκύτατο παιδί, εξελίχθηκε σε ώριμο έφηβο και αργότερα σε έναν αξιόλογο άντρα. Στα τραγούδια του έβγαζε του όλες τις ανησυχίες. Συμμετείχε σε μία ομάδα που βοηθούσε τους άστεγους. (…) Ήταν ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά. Αυτά ήταν και τα μόνα του όπλα».

Το δικαστήριο διέκοψε καθώς η κυρία Φύσσα δεν αισθάνθηκε καλά και όταν επανήλθε, της έφεραν καρέκλα για να καταθέσει.

Επεισόδιο ανάμεσα στην πρόεδρο και στους συνηγόρους

Οι τόνοι ανέβηκαν επικινδύνως πάντως όταν έλαβε τον λόγο ο κ. Τάκης Ζώτος, εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, για λογαριασμό αιγύπτιων αλιεργατών.

Συνήγορος: Το βίντεο που είδατε μπορείτε να το τοποθετήσετε χρονικά;

Μάγδα Φύσσα: Περιγράφει μία επίθεση που θέλουν να κάνουν, και θα την κάνουν, μόνον αν πάρουν το «ΟΚ» από τον Λαγό.

Προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ συνηγόρου υπεράσπισης και της προέδρου, καθώς ο πρώτος θέλησε να παρέμβει, χωρίς να του επιτραπεί τελικά.

Πρόεδρος: Δεν είναι χώρος συναθροίσεων εδώ, είναι δικαστήριο και θα το σεβαστείτε.

Υπεράσπιση: Θα με ακούσετε, δεν μπορεί να ακούγεται μόνο η άλλη πλευρά.

Πρόεδρος: Θα σας δώσω στη συνέχεια τον λόγο, όχι τώρα. (…) Σας ανακαλώ στην τάξη, καθίστε κάτω.

Υπεράσπιση: Πώς θα ασκήσει ο κατηγορούμενος τα δικαιώματά του; Δεν μπορεί να γίνεται έτσι η διαδικασία…

Σε συνέχεια των ερωτήσεων του κ. Ζώτου, πάντα με άξονα το βίντεο, η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε και πάλι. Ο κ. Ζώτος αντέδρασε λεκτικά.

Πρόεδρος προς Ζώτο
: Με αυτές τις συζητήσεις καθυστερείτε και βγαίνετε μετά έξω και κάνετε δηλώσεις ότι η δίκη καθυστερεί. (…) Οι ερωτήσεις σας δεν θα υποβάλλονται με αυτό τον τρόπο. Ναι, όχι…

Συνήγορος: Ξέρετε από ποιους έγινε η επίθεση στο Πέραμα, στο Κερατσίνι;

Μάγδα Φύσσα: Ξέρω ότι κοιμόντουσαν οι άνθρωποι.

Πρόεδρος: Γιατί να μας πει τι διάβασε στη δικογραφία;

Συνήγορος: Αν δεν υπήρχε αυτή η οργάνωση, θα είχε γίνει η δολοφονία;

«Ναι στο ΕΑΜ» ακούστηκε από την πλευρά της υπεράσπισης.

Η Μάγδα Φύσσα έσπασε κάποια στιγμή: «Ήλθανε μέσα στο σπίτι μου και δολοφονήσανε το παιδί μου. Έτσι απλά! Έτσι απλά! Και ξέρω ότι υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή, και είναι στο Κοινοβούλιο».

Θανάσης Καμπαγιάννης (συνήγορος): Τη δολοφονία του παιδιού σας την είδε πολύς κόσμος;

Μάγδα Φύσσα
: Ναι, πολύς. Είχανε βγει στα μπαλκόνια…

Πρόεδρος: Μη ρωτάτε τέτοια πράγματα. Μόνο για την κατηγορία της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση.

Συνήγορος: Εδώ, κυρία πρόεδρε, υπάρχει πηγή πληροφόρησης (…). Σας έχουν προσεγγίσει κάποιοι που είδαν το συμβάν;

Μάγδα Φύσσα
: Μας έχουνε προσεγγίσει συγκεκριμένα άτομα…

Συνήγορος: Ποιες ήταν οι ηλικίες ατόμων Χρυσής Αυγής και των ατόμων της παρέας του γιου σας;

Πρόεδρος: Περιοριστείτε στο θέμα σας…

Συνήγορος: Οι ερωτήσεις είναι για το ισοζύγιο της δύναμης. Ήταν μεγαλύτεροι ή μικρότεροι;

Μάγδα Φύσσα: Υπήρξαν και μεγαλύτεροι, και μικρότεροι. Ο Παύλος ήταν ο μεγαλύτερος στην παρέα του. Οι άλλοι γύρω στα 30…

Συνήγορος: Η επίθεση στον γιο σας έγινε από άτομα αυτόνομα;

Μάγδα Φύσσα: Όχι βέβαια.

Ο κ. Καμπαγιάννης ρώτησε εν συνεχεία τη μάρτυρα αν γνωρίζει περισσότερα για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αποστόλου.

Συνήγορος: Ξέρετε ποιος είναι ο Γιάννης και ποιος ο Μεγάλος;

Μάγδα Φύσσα: Ο Γιάννης είναι ο Λαγός, ο Μεγάλος είναι ο Μιχαλολιάκος.

Συνήγορος: Οι κατηγορούμενοι και γενικότερα οι χρυσαυγίτες στοχοποιούσαν για να επιτεθούν πιο συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων;

Μάγδα Φύσσα: Όσοι ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους. Συγκεκριμένα, αντιφασίστες, κομμουνιστές και μετανάστες.

Συνήγορος: Ποια είναι η ιδεολογία αυτών των ανθρώπων, έχει σχέση με τις εγκληματικές πράξεις;

Μάγδα Φύσσα: Πρόσφατα, στις 17 του Σεπτέμβρη, ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι σπορά των ηττημένων του ’45. Σημαίνει ότι είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, τα απομεινάρια των δωσίλογων και των ταγματασφαλιτών.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, η πρόεδρος παρενέβη για να επιβάλει την τάξη.

Στη συνέχεια της κατάθεσης η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε πάλι όταν ο Γιώργος Πατέλης γύρισε και κοίταξε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη. «Τι κοιτάς έτσι, ρε; Με το στυλάκι “θα σε φτιάξω;”» του είπε ο κ. Παναγιώτης Φύσσας.

Το δικαστήριο διέκοψε ύστερα και από παράκληση της Μάγδας Φύσσα, η οποία διαμαρτυρόταν ότι με τις «υπόγειες» παρεμβάσεις της υπεράσπισης, την οχλαγωγία δίπλα της, δεν μπορούσε να ακούσει τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

«Αυτό είναι το σχέδιο, δεν το έχεις καταλάβει;» ακούστηκε από το ακροατήριο.

Συνήγορος: Ξέρετε τι δήλωσε η Χρυσή Αυγή την επομένη της δολοφονίας του γιου σας;

Μάγδα Φύσσα: Ότι η δολοφονία έγινε για τον ποδοσφαρικό αγώνα, ότι δεν έχουνε καμία σχέση. Κατ’ αρχήν βγάλανε ότι χτυπηθήκανε μεταξύ τους…

Συνήγορος: Είπατε ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός, ήταν στέλεχος της οργάνωσης. Η ηγεσία έρχεται και λέει «γιατί ευθύνομαι για την πράξη ενός οπαδού;» Τι λέτε;

Μάγδα Φύσσα: Δεν ήταν απλός οπαδός, ήταν στέλεχος, ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Συνήγορος: Ποια είναι η πολιτική έκφραση αυτών των ομάδων;

Μάγδα Φύσσα: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συνήγορος: Έχει αρχηγό;

Μάγδα Φύσσα: Ναι, τον Μιχαλολιάκο.

Συνήγορος: Άλλα κατώτερα στελέχη είναι μέλη του Κοινοβουλίου;

Μάγδα Φύσσα: Ναι.

Συνήγορος: Ποιοι διευθύνουν την οργάνωση;

Με παρέμβαση της προέδρου άλλαξε η δομή της ερώτησης.

Συνήγορος: Ο Πανταζής (σ.σ.: «πυρηνάρχης»), κυρία μάρτυς, μόνος του διευθύνει την οργάνωση;

Μάγδα Φύσσα: Όχι, έχω κατονομάσει τον Λαγό. Υπάρχει και ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος… Στην Ηλιούπολη, στην επίθεση, εκεί δεν βρέθηκε και το αυτοκίνητο του Παναγιώταρου;

Συνήγορος: Στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές, εγκωμιάζουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου με τις στολές παραλλαγής;

Μάγδα Φύσσα: Ξέρω βίντεο με τη Ζαρούλια σε κάποια γιορτή που λέει «εμείς οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής προστατεύουμε τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες».

Τον λόγο πήρε η υπεράσπιση, και δη ο συνήγορος με τον οποίο είχε διαπληκτισθεί η πρόεδρος, αφαιρώντας του τον λόγο.

Δημήτρης Γκαβέλας (συνήγορος του Γ. Πατέλη)
: Ζήτησα προηγουμένως τον λόγο προκειμένου να απαγορευθούν οι ερωτήσεις για το βίντεο και ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει την προβολή του αργότερα. Υποβάλλω ένσταση απολύτου ακυρότητας της διαδικασίας. Η υπεράσπιση και ο κατηγορούμενος δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του βίντεο, παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Τώρα που μου δίνεται βεβαίως ο λόγος είναι κενό περιεχομένου…

Το ακροατήριο είναι ανήσυχο, τη διαδικασία διακόπτουν συνεχώς παρευρισκόμενοι που μιλούν δυνατά, είτε προς την έδρα είτε προς την υπεράσπιση.

«Αφήστε να δικάσουν οι δικηγόροι των φονιάδων» ακούστηκε τη στιγμή που αστυνομικοί έβγαζαν έξω τον άντρα που φώναζε.

Δήμητρα Βελέντζα (υπεράσπιση): Ήσασταν σε κάποιο περιστατικό παρούσα από αυτά που αναφέρονται;

Μάγδα Φύσσα: Τι λέει; Τα έχω διαβάσει.

Υπεράσπιση (άλλος συνήγορος): Με τους φίλους του γιου σας γνωρίζεστε προσωπικά;

Μάγδα Φύσσα: Κάποια παιδιά τα γνώριζα προσωπικά.

Υπεράσπιση: Ποιους γνωρίζατε κατ’ όψιν;

Μάγδα Φύσσα: Στο σπίτι μας μπαίνανε πάρα πολλά παιδιά. Με τα μικρά τους ονόματα τα γνώριζα. Το σημαντικό είναι ότι τα γνώριζε ο Παύλος.

Υπεράσπιση: Μας είπατε ότι όσα γνωρίζατε τα ξέρατε από διηγήσεις της Χρύσας, του συζύγου σας… Σας ανέφερε ο κ. Φύσσας, αφότου έφθασε στην Τσαλδάρη, ποιους είδε εκεί, παρόντες;

Μάγδα Φύσσα: Στην κατάθεση του συζύγου μου θα αναφερθώ; Πού θέλετε να καταλήξετε;

Υπεράσπιση: Ο κ. Μελαχροινόπουλος ήταν αυτόπτης σε ένα κομμάτι, της δολοφονίας;

Μάγδα Φύσσα: Ναι.

Ο συνήγορος επιμένει με ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Ρωτάτε τη μάρτυρα γιατί δεν της το είπε ο σύζυγός της;

Υπεράσπιση: Θέλετε να σας δείξω κάποια τραγούδια (αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τραγούδια «Για το καλό μου», «Σιγά μην κλάψω») που δεν είχαν αντιφασιστικό χαρακτήρα;

Μάγδα Φύσσα: Από τα διακόσια και τραγούδια, αναφέρετε τρία.

Πρόεδρος (στον συνήγορο): Μην επιμένετε.

Η υπεράσπιση συνέχισε, η κυρία Φύσσα του απάντησε: «Αν μπορούσατε να καταλάβετε, και σε αυτά ακόμη υπάρχει αντιφασιστικός χαρακτήρας».

Υπεράσπιση: Αναφορικά με το άτομο που είπε στη Χρύσα «τον πούστη σου που μου τον έφερες στο μαγαζί»…

Μάγδα Φύσσα: Ναι.

Υπεράσπιση: Κατάλαβε ότι ήταν ένας από τους δράστες;

Μάγδα Φύσσα: Φορούσε τα ρούχα.

Υπεράσπιση: Δεν ζήτησε τη σύλληψή του εκείνη τη στιγμή;

Το ακροατήριο αντέδρασε, η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία.

Υπεράσπιση Γιάννη Λαγού: Ποια είναι τα στοιχεία της δικογραφίας που σας δημιούργησαν την εντύπωση ότι έχει δώσει εντολή ο Λαγός;

Μάγδα Φύσσα: Από το τηλεφώνημα που έκανε ο Πατέλης στον Λαγό και τα βίντεο που έχουμε δει, που λέει αν δεν δώσει το ΟΚ ο Λαγός…

Υπεράσπιση: Γνωρίζετε τη συνομιλία του Πατέλη με τον Λαγό την επομένη της δολοφονίας, στις 19 Σεπτεμβρίου;

Μάγδα Φύσσα: Όχι.

Υπεράσπιση: Γνωρίζετε το έγγραφο της κυρίας Κλάπα, μετά το πέρας της ανάκρισης, για τηλεφωνική συνομιλία του Γιάννη Λαγού;

Μάγδα Φύσσα: Δεν το γνωρίζω.

Κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα, η Μάδγα Φύσσα πέταξε το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε στο εδώλιο στον Γιώργο Ρουπακιά λέγοντας: «Πάρ’ το, πούστη, να με θυμάσαι!»

Κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα

Τη βαριά σκυτάλη του μάρτυρα πήρε η Ειρήνη Φύσσα, αδελφή του Παύλου, καταφανώς συγκινημένη.

«Όταν μάθαμε για το συμβάν, η μητέρα μου ήταν στο σπίτι μου. Πήρα ένα ταξί, πήγα στο Κρατικό και ενημερώθηκα, δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει, δεν μπορούσα να το δεχτώ. Τον είδα εκεί, παγωμένο, νεκρό. Τον παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει». Η ίδια εκτίμησε ότι υπήρχε σχέδιο, ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη.

Η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα διεκόπη, καθώς δεν αισθάνθηκε καλά. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Οκτωβρίου.

One thought on “Δίκη Χρυσής Αυγής – Ξέσπασμα μητέρας Φύσσα: Ηρθανε μέσα στο σπίτι μου και δολοφονήσανε το παιδί μου, έτσι απλά

  1. Pingback: Η Δίκη –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.