59 βουλευτές ψήφισαν τον Αϊβατίδη για αντιπρόεδρο, 27 τον Κούζηλο για γραμματέα

mixaloliakos_lagosΣτις εκλογές που γίνανε σήμερα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων, η Χρυσή Αυγή έλαβε τουλάχιστον 41 ψήφους επιπλέον της κοινοβουλευτικής της δύναμης (18 έδρες):

  • Για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου: ο Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 186 λευκά, 49 άκυρα. Ο Γ. Αϊβατίδης δεν εξελέγη. Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα κατατεθεί ένσταση.
  • Για τη θέση του Γραμματέα: ο Νίκος Κούζηλος έλαβε 27 ψήφους υπέρ, 184 λευκά, 49 άκυρα. Ο Ν. Κούζηλος δεν εκλέγεται.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα στις αντίστοιχες εκλογές μετα την 25/01/2015, κατά τα οποία η Χρυσή Αυγή είχε λάβει τουλάχιστον 20 ψήφους επιπλέον της τότε κοινοβουλευτικής της δύναμης (17 έδρες):

  • Για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου δεν υπήρξε εκλογή, καθώς ο υποψήφιος που αντιστοιχούσε στην τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Βουλής (εν προκειμένω τη Χρυσή Αυγή), ο Μιχαήλ Αρβανίτης, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, λαμβάνοντας μονάχα 37 θετικές ψήφους, καθώς και 197 λευκές και 32 άκυρες.
  • Ο Νικόλαος Κούζηλος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τη θέση του ΣΤ’ Γραμματέα της Βουλής, δεν εξελέγη, καθώς έλαβε μονάχα 33 θετικές ψήφους, έναντι 165 λευκών και 30 άκυρων, σε σύνολο 229 ψηφισάντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.