Στο στόχαστρο ο Μπαρμπαρούσης, γκρίνιες στην Χρυσή Αυγή

mparmparousis(Κείμενο: Γεγονός Αιτωλίας και Ακαρνανίας, 01/10/2015)

Φυγόκεντρες τάσεις παρατηρούνται στην τοπική Χρυσή Αυγή και στελέχη όπως ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, ο δημ. σύμβουλος Μεσολογγίου Δ. Μακρής αλλά και ο συντονιστής στην Αιτωλοακαρνανία κ. Ντάικος βρίσκονται στο επίκεντρο κριτικής. Η Χρυσή Αυγή αύξησε ελάχιστα τα ποσοστά της σε σχέση με τον Ιανουάριο και έπεσε από την τρίτη θέση στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ακόμη και σε προπύργια της, σε περιοχές του Ξηρομέρου κατέγραψε σημαντικές απώλειες ποσοστών. Να σημειωθεί πως ακριβώς εξαιτίας και αυτών των ποσοστών κινδύνεψε να μην βγει βουλευτής ο πολύτεκνος αγρότης – ηλεκτρολόγος από τα Βλυζιανά Κ. Μπαρμπαρούσης, το δε κόμμα του πρώτευσε μόνο στο χωριό του. Η επίδοση αυτή φέρεται να έχει ενοχλήσει και την ηγεσία της Χ.Α. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για επανακαταμέτρηση ψήφων της Χ.Α. στις Σέρρες, όπου παρά το υψηλό ποσοστό δεν εξελέγη ο κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος, που ως γνωστόν είναι γαμπρός του αρχηγού της Χ.Α. Εάν αυτό ευσταθεί, πολλοί θεωρούν πως ο κ. Μπαρμπαρούσης θα απολέσει την έδρα του.

Άλλωστε από πέρυσι στην περιοχή, υπάρχει μια έντονη δυσφορία για το «μαγαζάκι» που κατηγορείται πως έστησε ο βουλευτής και οι ευνοούμενοι του,

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ειδικά πέρυσι αλλά και φέτος, κορυφαία στελέχη, όπως ο θανών Λ. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» στην Περιφέρεια Αιτωλικιώτης Χρ. Ρήγας, αλλά και άλλα στελέχη και μέλη απεχώρησαν από την Χ.Α. κάνοντας λίγο για ένα κόμμα «βολεμένων» που «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα διατηρήσουν τις βουλευτικές καρέκλες και όχι πως θα ενισχυθεί το εθνικιστικό κίνημα στη χώρα.»

Η προεκλογική εκστρατεία της Χ.Α. περιορίστηκε αρκετά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε εκδήλωση στο Αγρίνιο. Παράλληλα υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα αυτού του αγώνα, που επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον Κ. Μπαρμπαρούση και το περιβάλλον του ενώ σε γνώση του «Γ»  ήρθε επιστολή αποκαλούμενων «αγανακτισμένων ψηφοφόρων της Χ.Α.»  από το Ξηρόμερο που καταγγέλλουν την στάση της λεγόμενης «ηγετικής ομάδας» πέριξ του βουλευτή και την «φίμωση» της υποψήφιας βουλευτή, δεύτερης στη λίστα, Νίκης Γιολδάση.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για τοπικούς «φυρερίσκους – χιτλερίσκους» και είναι χαρακτηριστικό πως καταγγέλλεται ότι στην τελευταία εκδήλωση της Χ.Α. δεν δόθηκε ο λόγος στην δεύτερη στη λίστα υποψήφια βουλευτή. Γράφεται χαρακτηριστικά: «Στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση του κόμματος που έγινε σε παραθαλάσσια κωμόπολη δυτικά της Αιτωλ/νιας μίλησαν οι «γνωστοί». Ο -εγώ- αποφασίζω για όλα και είμαι υπεύθυνος για την Αιτωλ/νια,  ο «εγγονός» γνωστού οπλαρχηγού του 1821 που συνεργάζεται με την πλειοψηφία στη πρωτεύουσα, ο «Καραϊσκάκης» κι όλοι οι υποψήφιοι εκτός από την δεύτερη στη σειρά η οποία από το πρωί της Δευτέρας 21-09-2015 είναι η αναπληρώτρια του βουλευτή που εκλέχτηκε. Το τι συνέβη έγινε γνωστό αφού πέρασαν λίγες μέρες. Η πανύψηλη κυρία δεν υπήρξε «συνεργάσιμη». Αγωνίστηκε μεν με απόλυτη συνέπεια και πειθαρχεία για την εκλογή του τοπικού βουλευτή όμως με μια εξαιρετική ομιλία στην παρουσίαση των υποψήφιων έκλεψε την παράσταση».

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμη πως η κ. Γιολδάση υπήρξε αρκετά επικοινωνιακή και ξεχώρισε μεταξύ των υποψηφίων και προφανώς αυτό, ενόχλησε την ηγετική ομάδα της Χ.Α. Να σημειωθεί πως τρίτη στη λίστα υποψήφια βουλευτής ήταν η κ. Αθηνά Τσώλου, που είναι σύζυγος του Τομεάρχη Αιτωλ/νίας του κόμματος. Αποτέλεσμα, να αποφασιστεί «άνωθεν» η φίμωση της.

“Το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο στις τάξεις των στελεχών του κόμματος. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις ενώ αρκετοί έχουν πάρει το μέρος της υποψήφιας και κατηγορούν για ιδιοτέλεια, αλαζονεία και επίδειξη αυταρχισμού τον τοπικό «φύρερ» (σ.σ. εννοεί προφανώς τον κ. Νταϊκο) . Προς το παρόν τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά μα αυτό από ότι φαίνεται δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη. Βλέπετε το «Εθνικιστικό» κόμμα έχει ανακοινώσει άνοιγμα στην κοινωνία, προσυνεδριακές εκδηλώσεις στους νομούς της χώρας και «συνέδριο επανίδρυσης»”, αναφέρει ακόμη η σχετική επιστολή – καταγγελία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.