Χρυσαυγίτικες προκλήσεις ανήμερα των εκλογών

xa_efsyn_eklogesΗ ναζιστική οργάνωση γέμισε τους τοίχους και τις πόρτες του σχολείου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου με σβάστικες και ρατσιστικά συνθήματα.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, Νίκος Φωτόπουλος, ΕφΣυν, 21/09/2015)

Νέα χρυσαυγίτικη πρόκληση ανήμερα των εκλογών και μάλιστα στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα κατήγγειλε χθες η ΚΕΕΡΦΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα περίπου 30 xρυσαυγιτών με επικεφαλής τον προσφάτως αποφυλακισθέντα Λαγό εμφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο σχολικό συγκρότημα του 5ου και 22ου Δημοτικού Κερατσινίου, που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο, και απαίτησε να φύγουν από τον χώρο τα κόμματα της Αριστεράς που είχαν στήσει τραπεζάκια!

Οι xρυσαυγίτες εκτόξευσαν απειλές εναντίον των εκπροσώπων της Αριστεράς που συγκεντρώνονταν στον χώρο, ενώ στο σχολείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης αποχώρησαν.

«Προπαγάνδα» μελών της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν ψηφοδέλτια του κόμματος σε ψηφοφόρους στο 279ο και το 280ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο 11ο ολοήμερο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην οδό Αμαλίας 60.

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά στο Κερατσίνι, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρίας Καλογεράκης κατήγγελλε άλλη πρόκληση της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο προφίλ του στο facebook, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου προκειμένου να γεμίσουν τους τοίχους και τις πόρτες του σχολείου με σβάστικες και ρατσιστικά συνθήματα. «Σφαγή στους αλλοδαπούς», «Εξω από τα σχολεία οι αλλοδαποί», «Ψήφο στη Χρυσή Αυγή», ήταν μερικά από αυτά.

Οι προκλήσεις αυτές γίνονται λίγες μόλις μέρες μετά τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τη δήλωση-ομολογία του Μιχαλολιάκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.