Εσωκομματική κρίση και παραιτήσεις στη Χρυσή Αυγή της Καλαμάτας

11057484_950810984984645_4896490340364738812_o(Κείμενο: Γιάννης Σινάπης, Ελευθερία, 10/09/2015)

Σοβαρή εσωκομματική κρίση ξέσπασε στη Χρυσή Αυγή της Καλαμάτας, καθώς παραιτήθηκαν 4 από τα 5 μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, τα μέλη αυτά διαφώνησαν με το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στο νομό.

Αντιδρούν κυρίως στην απόφαση της ηγεσίας της Χ.Α. να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία το Δημήτρη Κουκούτση, ενώ στρέφονται και κατά άλλων υποψηφίων, των Γιώργου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη Αδαμόπουλου και Γιάννη Ζαφειρόπουλου, αναφέροντας ότι μέχρι πρόσφατα ήταν στελέχη της Ν.Δ.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση παραίτησης του Αχιλλέα Μαστορίδη, πρώην υπεύθυνου Διοικητικής Μέριμνας στην Τ.Ο. Καλαμάτας. Κάνει λόγο για «επαίσχυντο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κουκούτσης Δ.: Παιδί της ΟΝΝΕΔ και του Σαμαρά (γι’ αυτό προφανώς και μετά την 8ωρη απολογία του, η διαδικασία τού φάνηκε ”… άψογη και δεν έχουμε κανένα παράπονο…”), “… οι συντοπίτες μου είναι κότες…”, ”… δεν βγαίνω με 6.500 ευρώ/μήνα…”, ”…καίει πολλά η Μερσεντές…”, δηλώσεις στην Τ.Ο. Νίκαιας 12/2012 (ethnos.gr). Οικονομική βοήθεια στην Τ.Ο. Καλαμάτας από τον 6/2012 έως τις 7/9/2015: 340 ευρώ. Επί μήνες το 2014 προσπαθούσε να αποτρέψει συναγωνιστές να προσέλθουν στα γραφεία της Τοπικής, με επικεφαλής τον αδελφό του. Κατά τη διάρκεια των εκλογών του Ιανουαρίου και ορμώμενος από την ενασχόληση του νυν γραμματέα της Τοπικής με το Rotary Καλαμάτας (ο γραμματέας έχει δηλώσει με δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα πως δεν είναι πια μέλος από το 2012), διέδιδε πως ο νυν γραμματέας της Τοπικής είναι ”μασόνος” προκειμένου να τον βλάψει πολιτικά.

Γιαννακόπουλος Γ.: Γνωστός νδούλος του νομού μέχρι και τις παραμονές των εκλογών του ’12 που είδε φως και μπήκε:  ”…Οχι απλά όσοι γνωρίζουν καλά τα νεοδημοκρατικά μεσσηνιακά πράγματα της Μεσσηνίας, περιμένουν με ενδιαφέρον να …αντικρίσουν τις αντιδράσεις, μετά τον αποκλεισμό τους, πρωτίστως των Γιώργου Γιαννακόπουλου και Αντωνίας Μπούζα και, έπειτα, του Παύλου Ιωαννίδη. Οι δύο πρώτοι χαρακτηρίζονται “άνθρωποι του Σαμαρά” (τουλάχιστον μέχρι εχθές), που μάλιστα είχαν προβεί σε σχετικές προπαρασκευαστικές προεκλογικές κινήσεις”, pelopsnews.gr 18/4/2012. Γραμματέας της Τοπικής, δήθεν θύμα λεκτικού bullying του Κουκούτση.

Αδαμόπουλος Δ.: Αλλος ένας νδούλος τον οποίο 3μισι χρόνια παρουσίας μου στην Τοπική, δεν τον έχω δει ποτέ!!!.
Ζαφειρόπουλος Ι.: Πυρηνάρχης Μεσσήνης και υποστηρικτής, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 τουλάχιστον, της συνεργασίας της Χ.Α. με την ΝΔ (;;;!!!).(Ποιον νδούλο θα πάρει αγκαζέ άραγε αν εκλεγεί ποτέ;).
Δράσεις Μεσσήνης από καθόλου έως ελάχιστες που και αυτές διενεργήθηκαν παρασιτικά. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ανάξιοι σχολιασμού αφού παίζουν εν γνώσει τους τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου».

Ο Αχ. Μαστορίδης επισημαίνει πως «η παραίτησή μου είναι ανιδιοτελής, ποτέ δεν είχα αξιώσεις για βο(υ)λευτιλίκια και ήρθε την στιγμή που ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι εκτός φυλακής και ενήμερος για όλους και για όλα. Φιλικά να σε ενημερώσω πως οι ΦΟΝ είναι ”εντός των πυλών”, Νίκο» και καταλήγει: «Χαιρετώ με τεταμένη την δεξιά τους έντιμους και άξιους! Ζήτω η νίκη των Ελλήνων Ε/Σ!».

Ο Ιωάννης Δαβίλλας, πρώην υπεύθυνος κινητοποίησης της Τ.Ο. Καλαμάτας, αναφέρει ότι «διαφωνώντας ιδεολογικά με τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής στο Νομό Μεσσηνίας και μην μπορώντας να συστρατευτώ μαζί τους, ούτε βέβαια δύναμαι να τους βοηθήσω προεκλογικά, αποχωρώ από την Τ.Ο. Καλαμάτας». Και δηλώνει «αμετανόητος εθνικιστής μέχρι την τελική νίκη των Ελλήνων».

Ζητήσαμε την άποψη του Δημήτρη Κουκούτση, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Χ.Α. στη Μεσσηνία για τις παραιτήσεις. Ο Δ. Κουκούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι επιθυμούν τη Χρυσή Αυγή στο 0,25%, περιθωριακή κι έξω από την κοινωνία. Εμείς στηρίζουμε ένα εθνικιστικό κίνημα, ανοιχτό στην κοινωνία με ευπρέπεια, δυναμική και δυνατό στην ελληνική κοινωνία. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ανάγκη κανέναν μας όσο την στηρίζει ο ελληνικός λαός».

One thought on “Εσωκομματική κρίση και παραιτήσεις στη Χρυσή Αυγή της Καλαμάτας

  1. Pingback: Τα ανοίγματα Μιχαλολιάκου στην “ψοφοδεξιά” του ΛΑΟΣ φάγανε τον Κουκούτση (video) – Lefteria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.