«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής λουφάζει γιατί προσπαθεί να μεταμφιέσει την εγκληματική της δράση»

fyssas(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 08/09/2015)

Μετά από κοντά δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, μιλάει στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη και την Τζούλη Τσίγκα, για την διαδικασία των ενστάσεων που ολοκληρώθηκε και πως από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η εκδίκαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Βρισκόμαστε μετά από πέντε μήνες στο τέλος των διαδικαστικών και στην επόμενη δικάσιμο, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει και να ξεκινήσει η κυρίως αποδεικτική διαδικασία. Δηλαδή ξεκινάει η εκδίκαση της υπόθεσης Φύσσα, με την κατάθεση του πατέρα του και την μαρτυρία των φίλων του», τόνισε ο κ. Καμπαγιάννης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «η επιλογή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να σιωπά σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αποτυπώνει την προσπάθεια μεταμφίεσης της εγκληματικής της δράσης και φανερώνει την προσπάθεια των Χρυσαυγιτών να αποφύγουν την ποινική δίωξη».

Τέλος καταδίκασε την προκλητική ναζιστική «φιέστα», που θέλει να «στήσει» η Χρυσή Αυγή την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις έξι το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, μετά από δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ.

*Αντιφασιστικά σωματεία/οργανώσεις, σωματεία λιμενεργατών/εργαζομένων, η ΚΕΕΡΦΑ, καλούν την ίδια μέρα σε αντιφασιστική συγκέντρωση, προκειμένου να διατρανώσουν ότι ο Πειραιάς είναι ανοιχτός στους πρόσφυγες και όχι πόλη ναζιστικού μίσους.

Παρεμβαίνει ο Δημήτρης Αποστολάκης, μέλος των Χαΐνηδων, μεταφέροντας τον προβληματισμό του για τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.