Βίτσι 2015: Χρυσή Αυγή, το “άγριο πουλάρι” που έγινε τροφαντή φοράδα

Σύμφωνα με τη δήλωση του Παππά στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου: “η Χρυσή Αυγή, από ένα άγριο πούλαρι που ήταν, έχει γίνει πλέον ένα καθαρόαιμο άλογο”. Με τη δήλωση αυτή, ο Παππάς προσπαθεί να περιγράψει εύσχημα το “σοβάρεμα” της Χρυσής Αυγής. Και δεν έχει άδικο.

Δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης στο “μνημόσυνο” στο Βίτσι. Πριν από δύο χρόνια, στη 1 Σεπτέμβρη του 2013 ένα τάγμα ένστολων υπό την καθοδήγηση του Παναγιώταρου εξεδίωξε από την εξέδρα τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.

Ήταν το ξεκίνημα ενός μήνα κλιμάκωσης της βίας της ναζιστικής οργάνωσης που θα συνεχιζόταν με την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12/09/2013), τις σκηνές βίας και προπηλακισμών στον Μελιγαλά (15/09/2013) και τέλος τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (17-18/09/2013).

Η παρουσία της οργάνωσης το 2015 στο ίδιο “μνημόσυνο” δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Από κακή τύχη της Χρυσής Αυγής, τη Νέα Δημοκρατία αντιπροσώπευσε ξανά η Μαρία Αντωνίου. Δίπλα της όμως αυτή τη φορά ΕΛΑΜΠΕ η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, η Δεσποινα Σβερώνη.

antwniou_sverwnhΝέα Δημοκρατία (Μαρία Αντωνίου) και Χρυσή Αυγή (Δέσποινα Σβερώνη) σε σφιχτό εναγκαλισμό στο φετινό Μνημόσυνο στο Βίτσι. Κι όσα γίνανε δύο χρόνια πριν, περασμένα ξεχασμένα!

Μα η Αντωνίου δεν είναι εκπρόσωπος της “ψοφοδεξιάς”;;; Φυσικά. Απλά πλέον, και η Χρυσή Αυγή είναι εκπρόσωπος ενός νέου είδους ακροδεξιάς: της ψοφο-ακροδεξιάς. Τα τάγματα εφόδου αποσύρθηκαν, η οργάνωση “σοβάρεψε” και δίνει πλέον τα διαπιστευτήριά της, από τους εφοπλιστές μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας του Μιχαλολιάκου είναι αρκετό για να αποκτήσει κανείς εικόνα της “νέας” Χρυσής Αυγής:

Σωστά το είπε ο Παππάς: το άγριο πουλάρι μας ετελείωσε. Αυτό που απέμεινε είναι μια τροφαντή φοράδα. Τόσο που ταϊστηκε, δεν είναι δα και περίεργο…

Familia