Χρυσή Αυγή για Γλέζο-Σάντα: ο ναζισμός δεν κρύβεται

nazi_akropoliΣε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας Ethnikismos.net, κρετίνος ονόματι Αθανάσιος Βασιλόπουλος αμφισβητεί την ιστορική αλήθεια του κατεβάσματος της σημαίας του Τρίτου Ράιχ από την Ακρόπολη από τους Μανώλη Γλέζο και Λάκη Σάντα στις 30/05/1941 με το εξής επιχείρημα:

“Ποια είναι η αλήθεια; «Στις 09:30 το βράδυ»… Υπάρχει ένας κανόνας, τον οποίο ακολουθούν όλοι οι στρατοί του κόσμου: κάνουν υποστολή σημαίας κατά τη δύση του ηλίου και έπαρση σημαίας κατά την ανατολή. Και ο γερμανικός στρατός της εποχής, που ομολογουμένως ήταν παράδειγμα πειθαρχίας, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα! Τα υπόλοιπα είναι για τους χαχόλους!”

Δεν είμαστε φυσικά εμείς αρμόδιοι να πούμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ποιά ήταν η πρακτική του χιτλερικού στρατού του οποίου είναι οι πολιτικοί επίγονοι: σύμφωνα με τον “Αρχηγό”, η Χρυσή Αυγή είναι “η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες”. Όμως, η βλακεία έχει και τα όριά της: η Ακρόπολη δεν ήταν στρατόπεδο, προκειμένου να γίνεται ντε και καλά έπαρση και υποστολή της σημαίας κατά την ανατολή και τη δύση του ήλιου.

Και πάντως, οι νεοναζί θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί οι εφημερίδες της επόμενης μέρας σχολίασαν (κάποιες, όπως η Βραδυνή πιο κάτω) με αποτροπιασμό το τόλμημα των “παραφρόνων” Γλέζου και Σάντα:

vradynhΤι ψάχνουμε βέβαια και εμείς τώρα; Ψύλλους στα άχυρα, θα πείτε.

Την σημαία που υπέστειλαν ο Γλέζος και ο Σάντας εξακολουθούν να την τιμούν μέχρι και σήμερα τα “νεοχιτλερικά βυθοκορήματα”, για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του εισαγγελέα στη δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη Δελαπόρτα. Όχι “10 και 20 χρόνια πριν”, “στα χρόνια της νιότης”, όπως λέει η συμμορία για να δικαιολογήσει τον αθεράπευτο ναζιστή Παππά. Αλλά το έτος 2012, στην ορκωμοσία του Φουντούλη, σε βουνό λίγο έξω από την Αθήνα, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, με ειδική παρουσία του εν ενεργεία βουλευτή Κασιδιάρη.

kasidiarisΑυτή τη φωτογραφία, που τη δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κασιδιάρης την έχει χαρακτηρίσει “πλαστή”. Κοντοζυγώνει η ώρα που θα αποδειχτεί στο ακροατήριο της δίκης η γνησιότητά της. Και τότε οι “καταγγελίες” του Κασιδιάρη θα αποδειχτούν τόσο γελοίες όσο και η προσπάθεια του κάθε ανθυποναζί κρετίνου να μειώσει τον ηρωισμό των αντιναζιστών αγωνιστών Γλέζου και Σάντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.