ΠΑΜΕ: Μετά από συνεννόηση Χρυσής Αυγής – εργοδοσίας η επίθεση στο Πέραμα

Episkepsi XA sti Zwni Peramatos(Κείμενο: Τα Νέα, 16/04/2015)

«Η επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και του ΠΑΜΕ το Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα από τη Χρυσή Αυγή εμπεριέχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η οργάνωση είναι εγκληματική» δήλωσε ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος του συνδικάτου και μέλος του ΚΚΕ, θύμα της επίθεσης και μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινάει στις 20 Απριλίου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

Επιπλέον, ο Σωτ. Πουλικογιάννης υποστήριξε πως η επίθεση ήταν «στοχευμένη, όχι τυχαία» και αναδεικνύει τη σχέση Χρυσής Αυγής- εργοδοτών στο λιμάνι του Πειραιά, ότι δηλαδή δρούσαν ως «πληρωμένοι μπράβοι» των εργολάβων. Η επίθεση είχε συμβεί λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα χέρια του χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, ο Σωτ. Πουλικογιάννης είπε πώς από το 2012 τα συνδικάτα διεκδικούσαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι εργολάβοι συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να κάμψει τον αγώνα τους.

«Μέλη του πυρήνα του Περάματος και της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν, κατόπιν εντολής των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και συνεννόησης με εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στη δημιουργία διασπαστικού Σωματείου, με σκοπό την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε αντιπαράθεση με τα υπάρχοντα Σωματεία και την πάγια θέση τους για μη μείωση των ημερομισθίων», επισήμανε ο κ. Πουλικογιάννης.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε, τόνισε ο κ. Πουλικογιάννης, η ίδια η Χρυσή Αυγή στις 8 Αυγούστου 2013, όπου ανακοινώνουν πως «το ΠΑΜΕ θα εξαφανιστεί – τελείωσε από το λιμάνι».

Ένα μήνα μετά, ακολούθησε η επίθεση στα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου την Πέμπτη, 12 Σεπτέμβρη 2013, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πέραμα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι την Τρίτη, 17 Σεπτέμβρη, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως «έχει μιλήσει με εφοπλιστές και θα φέρει δουλειές».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά προσέλαβε στην επιχείρησή του όλον τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης δήλωσε πως στη δίκη θα ξεσκεπαστεί το «αγγελικό πρόσωπο» που προωθεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και «ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η θεωρία των δυο άκρων θα τους γυρίσουν μπούμεραγκ».

Ο κ. Κατσώτης υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, «γεννά, θρέφει και αναπαράγει το φασισμό» και αυτό είναι που πρέπει, μέσα από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, να ανατραπεί.

Στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της 12 Σεπτέμβρη στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τραυματίστηκαν εφτά μέλη του ΚΚΕ.

Σύμφωνα δε με αυτόπτες μάρτυρες, οι περίπου 30 επιτιθέμενοι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, κρατούσαν σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.